Termal macun değişimi sonrası ekran gitti

metmen17

Kilopat
Daha fazla  
Acer AN515-46 laptopumun termal macununu değiştirdim. Ondan sonra ekran gitti. Kabloları kontrol ettim, 1-2 kez söküp tekrar taktım ama bir sonuç alamadım. HDMI ile televizyona takınca bilgisayarda bir sorun yok, açılıyor, kullanabiliyorum. BIOS kablosunu taktım çıkardım, RAM'leri taktım çıkardım, SSD'leri söktüm taktım aynı sonuç.

Panel soketi gevşemiş olabilir, onu kontrol ettiniz mi? 40 pin kalın bir kablodur, genelde kumaşa sarılır olur. İçinden fotoğraf atar mısınız net şekilde?

Screenshot_20241130_204145.jpg

Şu kısım olması lazım yüksek ihtimal. Bakır bloğun takip çıkartırken o kısım gevşemiştir muhtemel.

Çıkardım taktım, bir şey değişmedi.

Tam oturduğuna emin misiniz? TV'ye görüntü veriyorsa tek sıkıntı onda olması gerekli ve bakır bloğu çıkartıp takarken o yakın.

Bu arada o panel kablosu hasar olmuş da olabilir. Onu çekiştirdiniz mi hiç? Görselden bakınca biraz yıpranmış duruyor gibi geldi. Kasa hala açıksa o kablonun olduğu yeri yakından çeker misiniz?

Tam oturduğuna emin misiniz? TV'ye görüntü veriyorsa tek sıkıntı onda olması gerekli ve bakır bloğu çıkartıp takarken o yakın.

Bu arada o panel kablosu hasar olmuş da olabilir. Onu çekiştirdiniz mi hiç? Görselden bakınca biraz yıpranmış duruyor gibi geldi. Kasa hala açıksa o kablonun olduğu yeri yakından çeker misiniz?

Yapışkanını çıkardım, bir de arada olduğu için biraz zorlandım.

Gözüme takılan bir şey olmadı görsellerden. Büyük şüphem o kumaş kablonun hasar almış olabilecegi. Başka türlü görüntü vermemezlik olmaması lazım. Cihaz çalışıyor çünkü. Bir daha sorayım, macun değişirken o panel kablosuna eliniz carpti mi, bir şeye takılıp çekmeye çalıştınız mı, bloğu kaldırırken veya takarken hasar vermiş olabilir misiniz? İşlem anını hatırlamaya çalışın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı