Termal macun değişimi sonrası sıcaklık arttı ve FPS düştü

Xathrid

Megapat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. 7-8 senedir kullandığım Lenovo G510 model bilgisayarımın termal macununu değiştirdim fakat değiştirdikten sonra bilgisayar eski performansının çok daha kötüsünü vermeye başladı. Öncesinde oyun içi sıcaklık değerlerim 40-45 derecedeyken termal macunu yeniledikten sonra sadece LoL Client'i açtığımda dahi 82 derecelere çıkıyor. Oyun için sıcaklık ise 90-102 dereceye çıkıyor. Termal macunu yeniledim, farklı marka aldım fakat termal macunu sürüşte bir problem olmamasına rağmen değerler düşmüyor. Oyun içi ilk 5-10 dk 60-100 FPS alırken daha sonra bu değerler 20FPS'e kadar düşüyor ve öyle kalıyor.

Özellikler
Intel(R) Core(TM) i5-4200M CPU @ 2.50GHz
4 GB RAM
256 GB SSD
Intel HD Graphics 4600
AMD Radeon HD 8750M

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    49,9 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Klasik montaj hatasıdır. Genelde bu tip hatalar yaşanmaktadır. Macun çok çok ince bir tabaka olarak sürünüz. Vidalama işlemini, çapraz ve iki parmağınızın gücünden fazlası ile sıkmayınız. Bakın ısı nasıl düşecek.

Büyük ihtimal fazla sürdünüz tekrar söküp oldukça ince bir şekilde hertarafı kaplayacak şekilde sürün ve kapatın.

Çok ince bir tabaka halinde sürmeme ve farklı iki marka kullanmama rağmen böyle oldu maalesef.

Termal macun ne? Nasıl sürdün?

Kendin sürmeyip bilgisayarcı gibi yerlere yaptırdıysan diş macunu gibi âdi sürüyorlar bazıları.

İlk kullandığım Cooler Master HTK-002 daha sonra kullandığım ise Thermaltake TG-30

Klasik montaj hatasıdır. Genelde bu tip hatalar yaşanmaktadır. Macun çok çok ince bir tabaka olarak sürünüz. Vidalama işlemini, çapraz ve iki parmağınızın gücünden fazlası ile sıkmayınız. Bakın ısı nasıl düşecek.

Uzun zamandır yalama olan bir vida ile soket bağlantı pini birbirini tutmuyor çünkü vida kırık. Bundan dolayı olması da muhtemel fakat onun için bir çözüm bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun içi sıcaklık değerleriniz 50 derece ise termal macunu değiştirme gereği niye duydunuz? Soğutma performansınız gayet iyiymiş.

Ufak FPS düşüşleri yaşıyordum ve termal macun en son 4 sene önce teknik serviste değişmişti. Soketi söktüğümde macun kum gibiydi zaten. O halini şu anki duruma tercih ederdim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı