Termal macun dogru surulmus mu?

Ben pek iyi suremedigimi dusunuyorum. Macunu arkadasimin bilgisayari icin de kullanacagim icin silip yeniden surmedim dunden beri bu sekilde kullanıyorum. Sicakliklar yuk altinda en fazla 80 dereceye cikiyor. Bosta 55 dereceyi gecmiyor. SE-224-XT ile kullanıyorum. Sicakliktan cok korkum ileride eger macun yana tastiysa kuruyup temizlemenin zorlasmasmasi. Ekstra maaliyete girip termal macun almali miyim yoksa bu sekilde mi kullanayim?

@BerkayZ87

Hocam ne yaptınız ekmeğe Nutella sürer gibi sürmüşsünüz. Azıcık sürüceksiniz hatta sürmenize gerek yok, sadece nohut kadar bir damla koyun ortaya o işini görecektir.

2-3 aya ekran karti degistirmeyi dusunuyorum. Ekran karti degistirirken macunu da yenilerim olmadi. Normalde ortasına sıkıp birakacaktim ama geri yayma karari aldim. Macun da sanki bir tik fazla kati gibiydi yayamadim biraktim bu sekilde. Islemciyi 1 gundur kullaniyorum eger fazla isinirsa ekran kartini beklemeden degistiririm. Bu arada SE-224-XT ile 75-80 derece normal degil mi full yuk altinda? 224-XT asiri ust seviye bir sogutma degil sonucta. GTA 5 oynarken 70 derecelerde dolasiyor.

Islemci kasanin ustundeki deliklerden cok az gozukuyor. Asiri bir taşma durumu yok gibi. Sogutucunun borularinin arasindan sizmis cok az.

Macunun akışkanlığının azalmasının sebebi muhtemelen hava sıcaklığı, kış aylarında oldukça normal bi' durum. Son kullanma tarihinin geçmediğinden de eminseniz leblebi tanesi kadar uygulamanız yeterli olacaktır. Zaten sistem çalışıp ısındığında macun da kıvam alarak çipin yüzeyine tamamen yayılır. Boşta 55 dereceyi gördüğünden bahsetmişsiniz. Kış aylarında bu değerler bi' tık yüksek sayılabilir. Bu haliyle 1-2 ay kullandığınızda sisteme bir zarar verir mi? Sanmıyorum. Fakat böylesine basit ve beş dakikalık bir iş için risk almaya da değmez. Yine de sizin bileceğiniz iş elbette.

Yeniledim termal macunu. Asiri tasmamis kenarlara. Islemcinin PCB'ye ulasmamis bile. Sicakliklarda dusus oldu yuk altindaki sicakliklarda. 75 dereceyi gecebiliyordu su an 73 dereceyi gecmiyor.

PBO actiktan sonra 95 dereceyi rahat görüyor. SE-224-XT zamanında iyi bir soğutucu da olsa artık yetersiz gibi görünüyor. Ki 5600'ü bile tam olarak soğutamıyormuş sanırım. Neyse ki oyunlar çok yük bindirmediği için 75 dereceyi geçmiyor. Belki soğutucumu da değiştiririm yakında.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı