Termal Macun Hangi Kısımlara Sürülmeli?

Sepulcher

Kilopat
Arkadaşlar merhaba. Elimdeki laptopta çok fazla ısınma sorunu oluyordu ve bunun üzerine laptop iç temizlik ve termal macun değişimini yapmak istedim. Normalde kullandığım her laptopta ekran kartı ve işlemci olmak üzere 2 kısımda termal macun uygulaması yapıyordum ve sorun olmuyordu. Fakat bu laptopun içini açtığımda 3 farklı yerde termal macun uygulaması gördüm ve daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. Laptop yakınımızın ve soğutucu bloğunun üstündeki bakırlarda çizikler gördüm. Aklıma direkt yanlış uygulama geldi. Bahsettiğim yerdeki termal macun uygulaması chipset üzerine yapılmıştı. Acaba ekran kartı ve işlemci haricinde chipset üzerine de termal macun uygulaması yapmam gerekiyor mu? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üstünden bakır boru geçiyorsa ve işlemci ve ekran kartında da olduğu gibi metal bir plaka varsa sürülebilir ama bilgisayarın modelini yazıp bir fotoğraf atarsan daha net konuşabiliriz. Eğer yanlış sürülmüşse de bir sıkıntı olmaz termal macun yalıtkan, kısa devre olmaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı