Çözüldü Üniversite kazanıp bırakılırsa OBP kırılır mı?

• Konuyu başlatan loypp
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 129
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

loypp

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bu sene ek tercihle 2 yıllık bir bölüm kazandım, kaydımı yaptırdım fakat 2 hafta sonra okulu bırakma kararı aldım. Şu an kaydım yok sildirdim. Tekrardan sınava hazırlanıyorum OBP kırılır mı? Genelde araştırdığımda tercihi tutan fakat kayıt yaptırmayan öğrencilerin obpsinin kırılacağı yazıyor. Ama ben kayıt yaptırıp okulu bıraktım. Ayrıca ÖSYM ais sitesinde eğitim bilgilerinde OBP hala aynı güncellememe rağmen 71 yazıyor. Bu kırılmamış anlamına mı geliyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Kırılır maalesef. OBP'nizin nasıl göründüğünün değişmemesi normal. Notunuz değişmedi sonuçta. OBP'nin yerleştirme puanına etkisi yarısı kırılarak olacak her türlü. İlgili yılda tercih yapıp bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanmak her türlü kırılmasına sebep oluyor.
Kırılır maalesef. OBP'nizin nasıl göründüğünün değişmemesi normal. Notunuz değişmedi sonuçta. OBP'nin yerleştirme puanına etkisi yarısı kırılarak olacak her türlü. İlgili yılda tercih yapıp bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanmak her türlü kırılmasına sebep oluyor.

Çözüm
Hocam konuyla alakasız ama hangi bölümü kazandınız?
Endüstriyel kalıpçılık.

Anladım teşekkür ederim

Hocam konuyla alakasız ama hangi bölümü kazandınız?

Soru işaretiniz giderildi mi? @loypp
Peki son olarak. Seneye sınava girdim ve yine mezuna kalayım dedim. Bi sonraki sene obp yine kırılmış mı olacak yoksa düzelir mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı