Çözüldü Termal macun kaç yılda bir değiştirilmeli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Belgeler
Daha fazla  
Arkadaşlar benim 11 yıllık eski laptop var hala çalışır sadece 1 kere macun değiştirdik bazıları 6 ayda bir değiştir diyor sizce de biraz fazla abartı değil mi? Kardeşim 2 yıl olmuş hala macun değiştirmedim sistem hiçbir şey yapmazken işlemci 40 ekran kartı 29 derece oluyor CS:GO'da Max 67 ekran kartı işlemci 79 oluyor yani 2 yılda erir diyorlar ama eriseydi bu kadar düşük olmazdı sizin düşünceniz nelerdir şimdiden teşekkürler.

1-1.5 yıl arayla değişmesini tavsiye ederim hocam. Şunu öneririm "Arctic MX4"

Anakartınız nedir? Bazı anakartlar desteklemiyor bunu çünkü, ya da BIOS'dan ayarınız kapalı olabilir.
Gigabyte GA-MA78LMT-S2. Bilgisayar 12 yıllık hocam. BIOS ile ilgili bir ayar yok. Varsa da ben bilmiyorum. 3-4 ay önce zaten 12 yıllık bilgisayar diye bulabildiğim en kalitesiz macunu sürdüm ve şu an bir sorun yok. CS:GO'da oyun içi sıcaklık değerlerim genelde 70-75 C arası sanırım. FPS değerim 60-100 arası değişiyor en düşükte.

Gigabyte GA-MA78LMT-S2. Bilgisayar 12 yıllık hocam. BIOS ile ilgili bir ayar yok. Varsa da ben bilmiyorum.
Valla anakartınız hakkında bir bilgim yok. Ama dediğimden ikisi olabilir. Bende de Gigabyte GA-78LMT ve FX 8120 var. İşlemcinin son olabileceği sıcaklık 80. 80 dereceden sonra PC kendini kapatıyor, hatta 2 hafta gibi bir süre önce Bilgisayarın kendi kendine kapatması hakkında konu bile açmıştım. Daha fazla bile olabilir, emin değilim. Sebebi de buymuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…