Termal macun kontrolü nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan Djole
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 252

Djole

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar PC'yi alalı 1.5 sene veya 1 sene civarı olmuştur. Sizce termal macunu yenilemeli miyim ve termal macunu nasıl yenileyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar PC'yi alalı 1.5 sene veya 1 sene civarı olmuştur. Sizce termal macunu yenilemeli miyim ve termal macunu nasıl yenileyebilirim?

Sıcaklıklar normalin üstündeyse işlevini yitirmiş demektir, afterburner kurup oyun içi derecelere bakabilirsin.

Kaliteli bir şey sürülüyse 3-4 yıl problem olacağını sanmıyorum.

Merhaba
Ben 4 senedir hiç açmadım. Cpu ısısı hala gayet normal seviyede. Fanlardan yükses ses veya cpu ısısı anormal derecede artmıyorsa sıkıntı yoktur devam et gitsin hocam. Ama gariplik varsa hemen bakımını yaptır.

Absürt yüksek sıcaklık değerlerine ulaşana kadar kullan. Aşırı ısınırsa bazen PC'ler kendini kapatıyor restart ediyor anlaşılır ama bazı PC'lerde yok benımki öyleydi mesela. Öyle bir durumda MSI Afterburner ile oyunu biraz oynayıp sıcaklık değerine bakman lazım. Zaten termali bittiyse 1 saat oyun oynasan kart 90 üstünü görür ve artmaya devam eder hemen çıkman kapatman gerekir. Not: yüksek sıcaklık değerinde kart fanlar deli gibi ses çıkarır genelde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı