Termal macun nasıl sürülmeli?

T-Bad

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Arkadaşlar bilgisayarın termal macunu kurumuş olduğu için değiştirmeye karar verdim. Görseldeki yeri bir güzel temizledim. Fakat aklıma bir soru takıldı, termal macunu sadece gri yere mi süreceğim yoksa yeşil yere de sürmem gerekiyor mu?

E9C9BF1C-88A3-457E-BD8E-C1596F589E1C.jpeg

Çözüm
Gri kısma süreceksiniz fakat daha iyi temizlemelisiniz. Bu şekilde kalıntı kalmamalı.
Temizlik sonrası ince bir tabaka olacak şekilde macunu uygulayın.
Gri kısma süreceksiniz fakat daha iyi temizlemelisiniz. Bu şekilde kalıntı kalmamalı.
Temizlik sonrası ince bir tabaka olacak şekilde macunu uygulayın.

Çözüm
Bence videodan yardım alıp yapmalısınız.
09:40 - Termal macunun uygulanması.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle eğer işlemcinin üzerindeki kalıntılar kalıyorsa çokta temizlemeyin zarar verebilirsiniz. İnce bir tabakayı sadece gri parçaya süreceksin eğer yeşil bölmeye gelirse anlamı kalmaz hava alamadığı için daha çok ısınacaktır. Size tavsiyem termal macunu uyguladıktan sonra bir nohut tanesi kadar daha sıkın ama yaymayın işlemci fanı yayacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00