Termal macun nasıl sürülür?

snowman0

Hectopat
Merhaba bundan uzun zaman önce 14 yıllık eski laptopuma Cooler Master HTK-002 termal macununu idare eden sürmüştüm. Şimdi ise MX6 termal macun aldım. Nasıl sürmeliyim? Önceki termal macunu içinden çıkan kartla yayarak sürmüştüm. Nokta yöntemi ile mi sürmeliyim ve eski termal macunu nasıl temizlemeliyim? Elimde etil alkol yok peçete ve ıslak mendille olur mu?

Merhaba bundan uzun zaman önce 14 yıllık eski laptopuma Cooler Master HTK-002 termal macununu idare eden sürmüştüm. Şimdi ise MX6 termal macun aldım. Nasıl sürmeliyim? Önceki termal macunu içinden çıkan kartla yayarak sürmüştüm. Nokta yöntemi ile mi sürmeliyim ve eski termal macunu nasıl temizlemeliyim? Elimde etil alkol yok peçete ve ıslak mendille olur mu?
Eski macunu temizle. Hafif nemli bez veya kolonyağlı mendil olabilir ama çok ıslak olmasın çok az bir nem olsa yeter. Temizledikten sonra nokta kadar koy. kart gibi birşey ile her tarafa eşit olacak şekilde yay. Ama unutma MX6 kıvamı oldukça yoğun bir süre yaymakla uğraşabilirsin çok normal. Kendim kullandım 5 dk sadece kıvamını sıvılaştırmakla uğraştım eze eze.

Alkol bazlı ıslak mendil kullanabilirsin, nokta şeklinde sür herhangi bir kartla yay.*

Son düzenleme:
Eski macunu temizle. Hafif nemli bez veya kolonyağlı mendil olabilir ama çok ıslak olmasın çok az bir nem olsa yeter. Temizledikten sonra nokta kadar koy. Kart gibi bir şey ile her tarafa eşit olacak şekilde yay. Ama unutma MX6 kıvamı oldukça yoğun bir süre yaymakla uğraşabilirsin çok normal. Kendim kullandım 5 dk sadece kıvamını sıvılaştırmakla uğraştım eze eze.
ezerek mi kıvamını sıvılaştırmalıyım önceki macun kurumamıştır sadece silsem yeter sanırım

Son düzenleme:
Evet oyun hamuru ezer gibi ezerek kıvamlaşıyor.
Peki işlemcinin üzerine koyunca mı ezmeli yoksa herhangi bir plastik cismin ya da kağıdın üstünde ezip mi sürmeliyim

Evet oyun hamuru ezer gibi ezerek kıvamlaşıyor.
Ve nokta olarak sürüp üstüne soğutucu koysam ölümü sürmeden kastınız işlemci ve ekran kartının üstüne gri bir tabaka her yeri kaplaması değil mi

Peki işlemcinin üzerine koyunca mı ezmeli yoksa herhangi bir plastik cismin ya da kağıdın üstünde ezip mi sürmeliyim

Ve nokta olarak sürüp üstüne soğutucu koysam ölümü sürmeden kastınız işlemci ve ekran kartının üstüne gri bir tabaka her yeri kaplaması değil mi
İşlemci üzerinde yapabilirsiniz. Evet işlemci chipsetleri üzerinde olsa yeter.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı