Termal macun önerisi

Notebook için Mx-4 den uzak dur. 2 gün once teknobiyotikten aldım. Monster tulpar serisi icin sıcaklıklar 90 dereceye gelmeye baslamıstı. Mx-4 ü sürdüm 95 olmaya başladı ve throttle yapmaya basladı islemci .Bence notebook için başarısız. Kendimden şüphe ettim dedim herhalde süremedik.
( Yıllardır bakım yaparım termal macun yenilerim) Tekrar aynı olay sıcaklıklar dahada arttı.
Az once Cooler Master MasterGel Pro siparisi gectim.

Teknobiyotikten aldım. Barkod u scan ettim sitesinde orjinal yazdı. Ben performans alamadım.

Daha once rog modellerindede kullandıgım mastergel pro yu siparis ettim gelsin karsılastırma yaparım.

Masaustu islemciler icin 2-3 derece o kadar onemli degil ama notebooklar icin bence cok onemli.

45-50 TL
Hocam eğer dizüstü bilgisayarsa fan çıkışlarına tam güçte elektrik süpürgesi tutup temizlemeyi deneyin. Ben de yenilemeyi düşünüyordum, bu işlemden sonra yük altında işlemci 95 dereceden 72 dereceye düştü.
Maalesef masaüstü
Teknobiyotik orijinal satıyor. 4 gram isteyen birisi için hala mantıklı fakat 1.5 gram yeterli ise Vatan'da Zalman ZM-STC8 var.
Teknobiyotik'e bakarım ama Vatan'dan bedava olsa bile bir şey almam

Bu ürün nasıldır?

Son düzenleme:
Cooler Master rezalet performansa sahip, uzak durun. Diş macunu veya Nutella sürmek bile daha çok performans sağlıyor.

0.2 W/mK iletkenliğe sahip olması lazım, MX-4 8.5 W/mK.
Bütçeyi biraz arttırıp Arctic MX-4 alacağım, önerileriniz için teşekkürler.
Bu arada macun gelince fanı çıkarmak için bir deneme yapmak istedim fakat işlemci fanı klipsleri kaldırmama rağmen gelmiyor, sert çeksem anakarta zarar verir miyim?

Bütçeyi biraz arttırıp Arctic MX-4 alacağım, önerileriniz için teşekkürler.
Bu arada macun gelince fanı çıkarmak için bir deneme yapmak istedim fakat işlemci fanı klipsleri kaldırmama rağmen gelmiyor, sert çeksem anakarta zarar verir miyim?

Fazla sert çekmeyin işlemci fan ile beraber gelir sağ sol yaparak çekin gelecektir kendisi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı