@Marix
@Endlessfear
Arkadaşlar sizlerin şuraya kadar önerdiğiniz termal macunlardan finalist olarak şunlar öne çıkıyor, bunlar arasından bir seçim yaparsak:
Noctua NT-H1 veya H2.
Thermal Grizzly Kryonaut.
Cooler Master Cryofuze mgz-NDSG-N07M-R2
Arctic MX-4 veya MX-6
Arctic Silver 5
Kedimden örnek vereyim ortalama 4-5 6 yılda bir işlemci ve macun değişimi yapan bir oyuncu bilgisayarı sahibi olarak 10-15 yıldan beri elimde MX-4 vardı hep bunu kullandım, geçen yıl işlemci değişimi nedeniyle MX-6 kullandım Noctua işlemci soğutucularıyla gelen NT-H1 ise öylece yanımda duruyor.
Bendeki işlemciler sizlerin gibi i7 - i9 falan hiç üst seviye olmadı, ben mesela i5-4670K'den i5-12600KF'ye her zaman Intel "i5" serisi kullandım.
(Intel'in 13. - 14. nesil işlemcilerdeki kronik üretim hatası haberleri üzerine i5-14600KF almaktan vazgeçmiştim umarım pişman olmam). Şu an i7-12700KF işlemcimi bekliyorum yeni termal macun olarak önerilerinizi ilgiyle takip ediyorum. Yine MX-6'yı sürmeye niyetim var fakat üsteki listeye göre en ortalama en makul seçim belki Noctua NT-H2 olacak.
Hep merak ederim, termal macun içerisinde gümüş partiküller sıvı metal alaşımlar vb bir şeyler özel içerikler olan ürünler gerçekten en üst seviye en iyi termal macun mudur bu konuda ne düşünüyorsunuz?