Termal macun sonrası sistem açılmıyor

Jaggem

Zeptopat
Katılım
12 Haziran 2021
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba. Sistemimde termal macunu yeniledim ve rutin temizlik işlemlerini yaptım. İlk açılışta bir sorun yoktu. Kapattım ve bir, iki saat sonra yeniden açtım, görüntü gelmedi. İşlemciyi kontrol ettim ve pinlerinde termal macun vardı. Burada başka bir konu üzerinden aldığım tavsiye ile saf alkol sayesinde temizledim ve kuruttum. BIOS sıfırlayıp yeniden başlattım, yine görüntü yoktu. Dün çok uğraştım ama beceremedim. Yarın devam ederim diyerek bilgisayarı fişten çektim. Bugün güç gelip hemen gidiyor, sistem açılmıyor yani. Anakart veya işlemciden şüpheleniyorum.
Denediğim yöntemler:
Saf alkol ve ince uçlu diş fırçası ile işlemci pinlerini temizledim, saç kurutma makinesi ile kuruttum.
BIOS sıfırladım.
RAM değiştirdim.
Ekran kartı değiştirdim.
Şu an değiştirebileceğim tek parça PSU kaldı, elimde ne yazık ki anakart ve işlemci yok. Bir de eklemek istediğim bir şey var, fişe takar takmaz güç geliyor ve gidiyor. Bir adet de bip sesi çıkıyor. Şu an ikinci bilgisayarımdan yazıyorum, umarım çözebilirim sorunu. Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler.
 
Evet ama calısmazsa endiselenmeyin sadece priz e bağli calısmaz calısmasi için 24 pin bolumunde kisa devre edilecek bir yer var orayi ogren ve dene.
Su an deneyemem, müsait olduğumda deneyip bildireceğim.
Çok güzel bir gelişme oldu sanırım, cumartesi gününden beri ekran ve elektrik gelmeyen bilgisayarım bugün açılmış ve görüntü vermiş, klavye mouse ve benzeri bileşenleri takmak için kapatıp geri açtıklarında yine görüntü gelmemiş, nedeni nedir? Statik elektrik gibi bir şey olmasın?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı