Termal Macun sonrası UHTS Hatası

Çağdaş Çağ

Hectopat
Yer
Dünyanın Başkenti İstanbul
Daha fazla  
Meslek
İktisatçı
Arkadaşlar merhaba,

Bugün "laptop fanını temizleyip, termal macununu değiştireyim." dedim. Termal macun sürdükten sonra laptop fanı acayip bir şekilde çalışmaya başladı. Önceden böyle değildi. Macunu yenilemeden ısı değerlerine bakmayı unuttum fakat önceleri böyle ses çıkartmazdı. Macun sürme işleminden sonra "bilgisayarı yenileyeyim belki bir çare olur." dedim. O da olmadı. Hatta hata verdi. Ekranın siyah ve yazıların beyaz olduğunu düşünün. Ekranda C:/ (23450/340000) dosyalar kontrol ediliyor tarzında yazılar belirdi. Sonra başka şeyleri de kontrol etti. Yanlış hatırlamıyorsa UHTS gibi bir şey yazıyordu.

Bilgisayarı tekrar açtım. "Sanırım termal macunu az sürdüm." dedim. Yeniledim. Şuan laptop açık fakat fan sesine çare bulamadım. Acaba bilgisayarım formatlık oldu da ben bunu termal macuna mı yoruyorum? Yada kullandığım termal macun mu işe yaramaz? Cooler Master kullandım. Kurumuş termal macun varken laptop düzgün çalışıyordu ancak yeni macun sürdüm. İşler ters gitti.

Sizce sebep ne olabilir?

Herhangi bir termal pad sökmedim.
SpQ1x46.jpg
SpQ1x46.jpg

Resimde yuvarlak içine aldığım yere sadece termal macun sürdüm. Yanlış mı yaptım? Ben söktüğümde, metal yerin dışına baya taşırmışlardı. Hatta ortada yer alan metal yerin yanındaki küçük metal noktalar macun içine gömülmüştü. Onları temizleyip öyle sürdüm. @SypeR bios'u nasıl default edeceğim? Bios'a girdikten sonra exit bölümünde load default tarzı bir yazı var. Ona mı basacağım?

Recep Bey aynı bu yazılar gibi bir hata çıktı.

vU347MU.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı