Termal Macun Sonrası bilgisayar Açılmıyor

alper.kacar

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Victus by HP 16.1 inch Gaming Laptop PC 16-e0000 (2V8Z4AV)
AMD Ryzen 5 5600H
NVIDIA GeForce 3050
16 GB RAM
Meslek
Elektrik - Elektronik Mühendisi
Herkese merhaba,

Bilgisayarıma bugün termal macun sürdüm. Bilgisayarı açtım ama tam süremedim galiba çok ısınmaya başladı ben de yeniden sürmek için açtım, eskisini silip yeniden sürdüm ancak bilgisayarı açamadım bir daha. Sizce ne olmuş olabilir? Neden olmuş olabilir?

Bakır boruyu yerine takarken vidaları fazla sıkmış olabilir misin dostum? Termal macunu yeniden dikkatlice silip az bir miktar sürer misin ?

Hp 15 AC-108NT üzerinde yaptım bu işlemi sadece bakır boruyu çıkartıp taktım.

Laptopta yaptım bu işlemleri ondan dolayı ne ekran kartını ne de işlemciyi çıkartmadım. Sadece bakır soğutma borusunu çıkartıp yerine taktım.
Biraz saçma gelebilir ama ben laptopumun diskini değiştirirken başıma geldi. Laptopun altını açtım diski değiştirdim senın yasadıgın sorunun aynısını yaşadım güç tusuna basıyorum hiçbirşey gelmiyo tekrar açtım ramleri çıkartıp hava tutup taktım sorunum düzeldi bi dene istersen.

Biraz saçma gelebilir ama ben laptopumun diskini değiştirirken başıma geldi. Laptopun altını açtım diski değiştirdim senın yasadıgın sorunun aynısını yaşadım güç tusuna basıyorum hiçbirşey gelmiyo tekrar açtım ramleri çıkartıp hava tutup taktım sorunum düzeldi bi dene istersen.
Şuan serviste bilgisayar adam uğraşmış açamamış. Bekliyorum.

Fanı sökmeden çıkıyor boru ben de şaşırdım ama öyle. Sadece bakır boruyu çıkarttım onun da vidalarını tek tek sıktım taktım. Güç bağlantısı derken ne demek istediniz? Toplamda 6 vida ile çıktı hepsi. Sadece boruyu söktüm ben başka birşey sökmedim.
Fan normal bir şekilde çalışıyor mu? Eğer boru fandan çıkıyorsa o zaman fanın da ısı iletimini yapması için termal macuna ihtiyacı olabilir bir tekrardan kontrol edin derim. Hüç bağlantısı derken, fanın güç bağlantısını çıkarmış olabilirisiniz.

Bakır boruyu yerine takarken vidaları fazla sıkmış olabilir misin dostum? Termal macunu yeniden dikkatlice silip az bir miktar sürer misin ?
Tahmin ediyorum öyle. Serviste şimdi haber bekliyorum.
Fan normal bir şekilde çalışıyor mu? Eğer boru fandan çıkıyorsa o zaman fanın da ısı iletimini yapması için termal macuna ihtiyacı olabilir bir tekrardan kontrol edin derim. Hüç bağlantısı derken, fanın güç bağlantısını çıkarmış olabilirisiniz.
Bilgisayara hiç güç gelmiyor. Fanın yanından bir soğutucu parça bakır boruya bağlı. Bakır borunun fanla bir bağlantısı yok. Fanın soketi ile hiç uğraşmadım.
Bilgisayara hiç güç gelmiyor. Fanın yanından bir soğutucu parça bakır boruya bağlı. Bakır borunun fanla bir bağlantısı yok. Fanın soketi ile hiç uğraşmadım.
BIOS pili varsa onu da sokun, az bekleyin.
Var evet, ama bilgisayar serviste şuan.

Yani o zaman en başta dediğim yere geliyoruz, yanlışlıkla güç kablolarından birini çıkarmış olabilirsiniz. Donanımsal bir sıkıntı olsaydı en azından sisteme güç gelir ekrana bir şey gelmezdi fakat durum böyle değil.

Yani o zaman en başta dediğim yere geliyoruz, yanlışlıkla güç kablolarından birini çıkarmış olabilirsiniz. Donanımsal bir sıkıntı olsaydı en azından sisteme güç gelir ekrana bir şey gelmezdi fakat durum böyle değil.
Şimdi bilgisayarı aldım servisten ateşleme kartı bozulmuş dedi kısa devre yapınca açılıyor ama düğme ile açılmıyor dedi. Ben de aldım bilgisayarı yazlıkta akrabaya vericem o yapacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı