Termal macun sürülmesine rağmen sistem yükte 100 derece oluyor

Mabbmo

Kilopat
Daha fazla  
Yeni ternal macun sürmeme ragmen sebebini anlamadigim bir sekilde hala isinma sorunu var. Boşta 35 40 derece arasi ama oyun açtigim anda çok kisa sürede 30 dk civari 100 dereceye ulasip PC kapaniyor. Ne yapmaliyim?

8 gr 150 TL MX4 link atar mısınız hocam.

Ben daha ucuza almışım hatta bunun bir de 10 lira civarı kargosu vardı sanırım tam emin değilim kargodan.

Dosya Ekleri

• mx4.png
    mx4.png
    19,6 KB · Görüntüleme: 48
Külliyen yalan.

:D burada yalan söylemek benim ne işime yarasın yaşadığım bir olayı söylüyorum bana bir kazancı mı olacak? 30gr macunun tek eksi yönü 2-3 ay gibi bir sürede kuruması MX4 1 yıla yakın dayanıyor o kadar.
Ona da kanıt isterseniz buyurun hocam.

Dosya Ekleri

• 6,5.png
    6,5.png
    34,7 KB · Görüntüleme: 47
30grını 6 liraya aldığım macunla 8gr 150 liraya aldığım MX4 arasında sadece 4 derece oynuyor.
Yani sorunun sadece macun kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
Sorun %90 ihtimalle kullanilan macundan ve uygulama seklinden kaynaklaniyor.
Bak ben senin icin kullanman gereken macunu buldum. Bu endustriyel seviyede bir macun. Siradan macunlardan daha uygun olacaktir.

Bunun bir çözümü var mı?

Eğer sorun soğutma sisteminden kaynaklıysa, değiştirebilirsiniz.
Soğutma sistemleri dizüstü bilgisayarlarda çok hızlı yıpranıyorlar.

Diş macunu sürseniz bile o kadar ısınması normal değil gibi.
Heleki %30-40 kullanımda 100 dereceleri görüyorsa sorun ciddi gibi.

Oyun içi kullanım değerlerinizi kaydeder misiniz? Hangi frekansta ve hangi %lik ile 100 dereceye ulaşıyor merak ettim.

Eğer sorun soğutma sisteminden kaynaklıysa, değiştirebilirsiniz.
Soğutma sistemleri dizüstü bilgisayarlarda çok hızlı yıpranıyorlar.

Diş macunu sürseniz bile o kadar ısınması normal değil gibi.
Heleki %30-40 kullanımda 100 dereceleri görüyorsa sorun ciddi gibi.

Oyun içi kullanım değerlerinizi kaydeder misiniz? Hangi frekansta ve hangi %lik ile 100 dereceye ulaşıyor merak ettim.

Aslında sistem boştayken hiçbir problem yok işlemci 28 30 derece civarlarinda oluyor boştayken ama oyun açtığımda hele ki ağır bir oyunsa (asassins Creed Odyssey) çok kısa bir süre içinde yaklaşık 15 20 dk civarinda sıcaklık 95 100 civarina geliyor zaten 100'ü geçtigi anda otomatik PC kapaniyor.
CoreTemp uygulamasından baktım.

Aslında sistem boştayken hiçbir problem yok işlemci 28 30 derece civarlarinda oluyor boştayken ama oyun açtığımda hele ki ağır bir oyunsa (asassins Creed Odyssey) çok kısa bir süre içinde yaklaşık 15 20 dk civarinda sıcaklık 95 100 civarina geliyor zaten 100'ü geçtigi anda otomatik PC kapaniyor.
Core Temp uygulamasından baktım.

AC Odyssey işlemciyi çok yorar, heleki bir de en düşük ayarlardaysa oyun.
Low ayarlarda %99-100 kullanımda 80-90 dereceler normal denilebilir 6700HQ için.

Sorununuzu çözmeniz için, işlemci ve ekran kartını undervolt yapmanız lazım, ve çok kaliteli bir macun ile macunlamanız lazım bu 2 çip'IDE.
Ekran kartı ve işlemci aynı bakır hattını kullanıyorsa, ekran kartnın hem frekansını hem de güç litimini kısmanız lazım.
Elle fan ayarlı yapmanız ve stabil bir undervolt değeri bulmanız çok önemli.

UV nasıl yapılır? Fan nasıl ayarlanır? Kaliteli macun modelleri için ayrı konu açın.
Bunlar dışında yapabileceğiniz pek bir şey yok gibi, zaten bunlar dışında yapacağınız her şey çok masraflı olacaktır.

Sadece işlemciye değil, Ekran kartınada Macun sürmelisiniz.

Bu arkadaşımız bile %70-80 kullanımda 98 dereceleri görüyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Birkaç yeni videoya baktım, 6700HQ kullanıpta 90 derece altını gören yok, hepsi ya undervolt yapıyor ya da frekans kısıyor. (UV yapmayanlar frekans kısıyor).

Güç ayarlarından, işlemci güç seçeneklerinden maximum işlemci kullanımını %98'e ayarlayıp deneyebilir misiniz? Fazla voltajdan dolayı ısınma olma problemi olabilir.
Birden sıcaklık yükselip iniyorsa muhtemelen voltajdandır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı