İnceleme The Last Of Us Part 1

Arnyek

Decapat
Daha fazla  
ekrangoruntu.jpg

“Bu dünya bize merhameti unutturdu; biz katil olmadık, sadece yaşamak için savaştık.”
Piyasaya çıkışından 12 yıl, bilgisayara çıkışından 3 yıl sonra oynayıp bitirmiş olduğum The Last Of Us Part 1'i inceleyeceğim.
Keyifli okumalar dilerim.

The Last Of Us Part 1 nedir?
Kıyamet sonrası dünyada -
Amerika’da- geçen bir aksiyon macera oyunudur.
Oyun, hayatta kalmaya çalışan iki insanın, tehlikelerle dolu şehirlerden ıssız ormanlara uzanan yolculuğunu anlatır.

Atmosferi ve grafikleri nasıl?
Grafikleri yer yer insanı içine çeken ve hayran bıraktıran cinsten. Atmosfere gelecek olursak, gerek bölüm tasarımlarının mükemmelliğinden gerekse bulunduğu zaman dolayısıyla oyuncuya içine çeken ve ana karakterlerle empati ve bağ kurdurtacak şekilde bir atmosferle karşılaşıyoruz.
ekrangoruntu2.jpg
ekrangoruntu3.jpg

Müzikleri nasıl?
Bu oyunu beni bağlayan en önemli etken ne diye sorsalar müzikleri derdim. Kullanıldıkları yer itibariyle beni büyüledi. Müziğin girdiği yerlerde "gerçekten bu oyunu deneyimliyorum" hissine kapılmamak elde değil.

Karakter tasarımı nasıl?
Oldukça beğendiğim bir diğer yanı da karakter tasarımları. Oyundaki gözüktüğü süre her ne kadar olursa olsun her karakterin kendine ait bir hikayesi olduğunu, duygularını yaşadığını oyun çok güzel bir şekilde yansıtmış.

Teknik tarafı nasıl?

Her ne kadar ilk çıktığında çok sorunlu bir oyun olarak çıkmış olsa da şu anki haliyle daha oynanabilir durumda olduğunu düşünüyorum. MSİ GF THİN 63 ile low-mid ayarlarda 90 FPS oynadım. Bazı yerlerde bölümün doğası gereği küçük droplar yemiş olsam da rahat bir oynanış sundu bana.

Not: Oyun şuan itibariyle bile olsa gerçekten tam bir bellek canavarı bilginize.

Oynanış süresi ne kadar ?
Ben Hard modda oyuna başladım ve 21 saat gibi sürede oyunu tamamlamış bulunmaktayım.Hikaye bazında çok üst düzey saatler olmasa da ekstra içeriklerle oyundaki saatler artırabilir.

ekrangoruntu4.jpg

Son söz;
İncelememi okuduğunuz için teşekkür ederim.
İyi sosyaller dilerim.

Emeğinize sağlık. Değinmek istediğim bir nokta var. İnceleme çok yüzeysel olmuş, en son oyun hakkında yorumunuzu ve güzel tarafları/kötü tarafları ekleyebilirdiniz.

Teşekkür ederim hocam. İnceleme yaparken normalin aksine oyunun eksi ve artılarını dile getirmekten çekiniyorum. Sonuçta oyunlar bir deneyim ve kişiden kişiye değişir.
Yorum kısmında da açtığım küçük başlıklarda bahsediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı