Termal macun sürümünden sonra yavaş boot

Boromir

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, az önce işlemcime termal macun sürdüm, Intel stok fanı da üzerine oturttum. Bu işlemden sonra bilgisayarımı açtığımda Anakartın sağ üst köşesinde kırmızı ışık uzunca yandı, daha sonra eskisine kıyasla uzun bir süre boot edilmesini bekledim. Bu süre 4-5 dakikaya kadar sürdü. Bilgisayarım tamamen boot edilip başladığında eskisine kıyasla daha yavaş çalışıyordu. İlk kez termal macun sürdüm, sorun nereden kaynaklanıyor olabilir sizce? Yardımlarınızı bekliyorum.

15732291125887858536342269284007.jpg

Bilgisayarımı kapadıktan sonra stok fanı kaldırdım, macun böyleydi.
Bu arada MSI B150M PRO-VDH anakarta, i5 6600 işlemciye sahibim. Kullandığım macun Xigmatek.

Flash ile fotoğraf aldığım için tozlu görünmesi normal. Ayda 1 temizlik yapıyorum zaten bugün termal macunla birlikte temizleyecektim. Fakat konumuz bu değil.
Kırmızı yanan led sürekli mi yanıyor, led'in yanında ne yazıyor?

Ben normalde bilgisayarımı başlattığımda o led 2 saniye yanıp söner. Bu işlemden sonra açtığımda 1 dakika kadar yandı, sonra söndü ve sistem yavaş bir şekilde bootlandı.
Led'in olduğu tarafta yani anakartın sağ üst tarafında "EZ Debug LED" diye küçük bir yazı var.
Ama yanan led o led mi emin değilim.
Screenshot_20191108-193454_Camera.jpg
Screenshot_20191108-193454_Camera.jpg
Arkadaşlar işlemciyi kaldırdığımda pinlerin sol alt tarafında gördüğünüz lekeyi fark ettim. Termal macun taşmış olabilir mi? O lekeyi nasıl temizleyebilirim?
Termal macunun taşmadığına eminim çünkü işlemcinin yan kısımlarında macun izi yok.
Arkadaşlar yardımcı olabilecek var mı, endişelenmeye başladım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı