Termal macun temizleme ve yeni soğutucu takma işlemleri nasıl yapılır?

Hocam SE 214 XT almayın sakın bunu alın aynı para ve daha da iyi ID-COOLING SE-224-XTS Kule Tipi İşlemci Soğutucu ben 5600X ile kullandım 34 derece fark yaşadım içinden macun çıkıyor
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
by videoyla yap.

Hocam baktığım zaman 214 XT ile 224 XT arasında 600 lira fark var.
Bir de genel olarak i5 12400F için 214 XT yeterli diyorlar ama yine yorumlayabiliri misiniz?

Hocam baktığım zaman 214 XT ile 224 XT arasında 600 lira fark var.
Bir de genel olarak i5 12400F için 214 XT yeterli diyorlar ama yine yorumlayabiliri misiniz?

600 lira fark nerede? Hangi siteden alacaksınız? 224 XT olarak bahsettiğimiz aslında XTS. XT artık üretilmediği için yani güncellenmiş hali XTS olduğu için XT biraz pahalı kalıyor.
Hatta bir daha baktım da 224 XT zaten gelburada yok, 2 fanlı olan var onun hakkında ise fikrim yok.

Termal macun kutu içeriğinden çıkıyor, sürülü olarak gelmiyor yani siz süreceksiniz. Temizlemek için peçete ve alkol filan kullanabilirsiniz öyle çok özenilmesi gereken bir şey değil. Ben peçeteyle fazlalığı alıp kulak çubuğuna kolonya sürerek temizlemiştim. Bu arada ben kendim 11400F ile SE 214 XT kullanıyorum ve gayet başarılı.
Son olarak 214 XT yerine bunu almanızı öneririm. Muhtemelen soğutma konusunda daha başarılıdır ve fiyat farkı çok yok. İçinden çıkan termal macun da hem daha iyi hem de fiyat farkını kapatıyor. Bu arada 214'ten çıkan macun MX4 kalitesinde 224'ten çıkanda muhtemelen MX 6 gibidir.

Hocam masaüstünü yeni almama rağmen Full yükte 90 küsur görürken Valorant'ta 82 civarı görmesi beni şaşırttı ve korkuttu herkes stok yeter diyordu ama 82 olunca ben tereddütte kaldım ve 214 XT'yi düşündüm işlemcideki sıkıntıyı da bulamadım bir fikriniz var mı?

Hocam masaüstünü yeni almama rağmen Full yükte 90 küsur görürken Valorant'ta 82 civarı görmesi beni şaşırttı ve korkuttu herkes stok yeter diyordu ama 82 olunca ben tereddütte kaldım ve 214 XT'yi düşündüm işlemcideki sıkıntıyı da bulamadım bir fikriniz var mı?

İşlemcide sıkıntı yok, stok fanların çoğu artık yetmiyor. Sizin yine iyi ben 11400FTE 100 derece görüyordum. Aslında 85'lerde filan çalışsa bir sıkıntı olmaz bence ama serin çalışması her zaman iyidir.

600 lira fark nerede? Hangi siteden alacaksınız? 224 XT olarak bahsettiğimiz aslında XTS. XT artık üretilmediği için yani güncellenmiş hali XTS olduğu için XT biraz pahalı kalıyor.
Hatta bir daha baktım da 224 XT zaten gelburada yok, 2 fanlı olan var onun hakkında ise fikrim yok.
XT ile XTS ayrımını farketmemişim kusura bakmayın ben 214 ile 224’ün XT modellerinin fiyatına bakıyodum.
Birde 224 XTS i5 12400f için yaklaşık kaç derecelerde gezer oyunlarda.
Sıkıntı yapmaz değil mi.

XT ile XTS ayrımını fark etmemişim kusura bakmayın ben 214 ile 224'ün XT modellerinin fiyatına bakıyordum.
Bir de 224 XTS i5 12400F için yaklaşık kaç derecelerde gezer oyunlarda.
Sıkıntı yapmaz değil mi?

Her türlü stok fandan iyi olacağı kesin de ben yük altında 65'in altına ineceğini sanmam, ki zaten yeterince soğu bir sıcaklık. 75e kadar da okay bence 12400F için. Boşta ise 40 derecelerde çalışmasını umuyorum. Zaten 120mm fan olduğu için düşük RPM'lerde bile düşük sıcaklık ve düşük ses sağar

Her türlü stok fandan iyi olacağı kesin de ben yük altında 65'in altına ineceğini sanmam, ki zaten yeterince soğu bir sıcaklık. 75e kadar da okay bence 12400F için. Boşta ise 40 derecelerde çalışmasını umuyorum. Zaten 120mm fan olduğu için düşük RPM'lerde bile düşük sıcaklık ve düşük ses sağar

Hocam peki tam yükte 90 civarı iken Valorant'ta 82 civarı görmesi oyun kaynaklı mıdır?
Ayar yapmam lazım mı?
Bu arada ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Hocam peki tam yükte 90 civarı iken Valorant'ta 82 civarı görmesi oyun kaynaklı mıdır?
Ayar yapmam lazım mı?
Bu arada ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Valorant işlemciyi sömüren bir oyun. Herhangi bir FPS kısıtlaması yoksa zaten neredeyse tam yükte çalışıyor işlemci. Yani 90a göre normal. FPS'i ekran yenileme hızının biraz üstüne sabitleyin belki sıcaklık az da olsa azalır.

Islak mendil ile temizleyebilirsin.

Fazladan bir şey yapmanıza gerek yok macunu temizleyip kutudan çıkan macunu çapraz sürün sonra da direk takın.

Peçete ile macunu sil. Sonra kalanı nemli bir peçete ile sil. En sonda güzelce kurula. Termal macunu ise çarpı şeklinde sık. Bloğu koy... Gerisini biliyrsun.

Peçeteye biraz saf alkol dökerek silebilirsin.

Bu tarz atraksiyonlara ne hacet. Nemli bir bez yeterli olacaktır. Kurulamayı ihmal etmeyin.

Hocam SE 214 XT almayın sakın bunu alın aynı para ve daha da iyi ID-COOLING SE-224-XTS Kule Tipi İşlemci Soğutucu ben 5600X ile kullandım 34 derece fark yaşadım içinden macun çıkıyor
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
by videoyla yap.

Çarpıya gerek olduğunu sanmam. Düz bir çizgi şeklinde sürse yeter.

Eki Görüntüle 1882003

İlginizden ötürü teşekkür ederim dostlar.

Valorant işlemciyi sömüren bir oyun. Herhangi bir FPS kısıtlaması yoksa zaten neredeyse tam yükte çalışıyor işlemci. Yani 90a göre normal. FPS'i ekran yenileme hızının biraz üstüne sabitleyin belki sıcaklık az da olsa azalır.

Şahsen önemli bilgiler öğrendim ilginizden dolayı teşekkür ederim hocam şyi akşamlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı