Termal macun yanlış mı sürülmüş?

Sadece bu demir görünümlü yere bir nokta koyup yayman yeterli. Her yerini temizle sil.

Dosya Ekleri

• IMG20220805152246.jpg
    IMG20220805152246.jpg
    179,3 KB · Görüntüleme: 165
Kardeşim diğer küçük küçük macunlar fabrikadan öyle geldi diyorum. Adamların varmış bir bildigi macun sürmüşler.
Dostum yanlış anlama bir sürü bilgisayar ve ekran kartı açtım hiç birinde işlemci dışında termal macun sürülmüş bölge yoktu insanlar da fabrika çıkışı böyle olduğuna inanamıyor normal olarak. Normalde işlemci dışında hiç bir yerde termal macun olmamalı kalan yerlerde termal ped olur olsa.

Burada yardım almaya çalışıyorum utanmadan troll yazıyorsunuz. Konudan çıkar mısınız?

Kardeşim diğer küçük küçük macunlar fabrikadan öyle geldi diyorum. Adamların varmış bir bildigi macun sürmüşler.

Usta gerçekten merak ettim hangi marka model böyle gönderdi fabrikadan.

Arkadaşlar anlamakta güçlük çekiyorsunuz galiba. İşlemci dışındaki yerler zaten macun sürülmüş bir şekilde duruyordu. Eğer bu bir fabrika hatası ise soylerin ve monster ile görüşelim bu konuyu.

Usta gerçekten merak ettim hangi marka model böyle gönderdi fabrikadan.
Monster 25.1

Diğer küçük beyaz macunlar fabrikadan öyle çıktı. Hiçbir şekilde ben ellemedim.

Koruma amaçlı takılmış bir şey sanırım onlar. Oradaki sizin sürmediğiniz şeyler kremsi bir şey mi yoksa kağıt gibi bir şey mi? Çünkü onlar çıkarılması hava alması gerekmektedir. Çok macun sürerseniz işlemciye üzerine soğutucu fan takılacağı için macun taşma yapar ve anakartın üzerine doğru macun yayılır ve anakart yanar. O yüzden anakartı temizleyin. Ya da anakartı bir bilene götürüp yaptırınız.

Konu sahibi zaten başından beri macun sürdüğü yeri ve asıl sıkıntıyı söylüyor, renkleri de farklı dikkat ederseniz. Sorun etraftakiler değil ortadaki. Herkes etrafındakilere takılmış. E tabi biraz garip duruyorlar.

@m3c Biraz fazla sürdüğünüz için kapattığınızda etrafa taşmış. İlginç gelecek ancak ben genelde elimle sürüyorum, parmağımın ucuyla yani. Fazlalıkları bu şekilde kolayca alıp boşluklara dağıtabiliyorum.

Kart veya spatula ile de sürebilirsiniz ancak her yere yayıldığından emin olmak için tek nokta, çarpı vb. yöntemlerle sürmek yerine her yere az miktarda boşluk kalmayacak şekilde sürebilirsiniz. Boyut ve kıvamı çok ince bir kağıt, çok ince bir katmanmış gibi olmalı (thin layer deniyor genelde).

Anlatmak istediğim sürüş tekniği ve boyutu tam şu şekilde:

1659703577805.png

Böyle olduğunda boşluk kalmadığından emin olabiliyorsunuz, taşsa da çok az bir miktar taşıyor.

Arkadaşlar anlamakta güçlük çekiyorsunuz galiba. İşlemci dışındaki yerler zaten macun sürülmüş bir şekilde duruyordu. Eğer bu bir fabrika hatası ise soylerin ve monster ile görüşelim bu konuyu.

Monster 25.1
Monster şubesine götürüp gösterin bu durumu.. Çünkü bir yanlışlık var burada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı