Termal macun yanlış mı sürülmüş?

Sayın hocam, boş verin 6 sayfayı sadece ilk sayfanın birkaç mesajını okursanız zaten herkesin ama herkesin inatla aynı şeyin üzerinde durduğunu göreceksiniz. Evet biliyoruz, her yere termal macun uygulanması biraz absürt duruyor ama bunu herkes söylemiş zaten. Neredeyse çözülmüş, olmuş bitmiş bir konuya aynı şeyleri niye yazıyorsunuz?

Ayrıca ilk mesajı da resmi de dikkatli incelememişsiniz. Macun renkleri de farklı.

Hocam kimse size cahil demiyor, konuyu terk edin ifadesi tabii göreceli olarak hoş olmayan bir ifade ancak aynı şeyi yazıyorsunuz, resmi ve ilk mesajı dikkatli incelemeden yorum yapıyorsunuz, diyelim sayfaları okumadınız niye resmi dikkatli incelemediniz? Bunu söylüyor.

Resimde çok belli değil. Zaten termal macun değiştirdiğini söylüyor belki MOSFET'lerinkini değiştirmedi. Nereden bilebilirim?

Bir konuda ortaya bir fikir atıyorsanız ya da görüş bildiriyorsanız önceki mesajlara bakmanız gerekir. Zaten konuyu orada anlatıyor. Her yeni gelene baştan baştan olayı anlatması konu sahibinin görevi değil.

Konuda yardım istiyorsa bize bilgi verebilir.

6 tane mesajım bulunmakta MOSFET'lerin o şekilde geldiğini, fabrikadan öyle çıktığını anlatan.

Ben sadece ilk sayfaya baktım sonra mesaj yazdım çünkü MOSFET'lerin bile ne olduğunu bilmiyordunuz.

Ben sadece ilk sayfaya baktım sonra mesaj yazdım çünkü MOSFET'lerin bile ne olduğunu bilmiyordunuz.
İşte burada biraz akıl ve mantığı devreye sokmak gerekiyor. Neden sadece ilk sayfaya baktım ve diğerlerine bakmadım diye sorgulamalısınız kendinizi. Ardından mosfet'lerin ne olduğunu bilmeyen bir insan neden oralara macun sürsün? Zaten oralardaki macun miktarı kaç gram?

Ne Thermal Grizzly Kryonaut, ne de Arctix MX-4 o etraftaki macunlar gibi beyaz renkli.

Gerekli açıklamaları yapıyoruz ancak biz halk olarak hatalarımızı kabul etmeyi sevmediğimiz, tercih etmediğimiz için "doğru, haklısınız" yerine aksine savunma mesajlarıyla karşılaşıyoruz. Olur, yapacak bir şey yok. İnsanlar eskisi kadar kolay ve rahat bir şekilde memnun/tatmin olmuyor. Konudaki gerilime atılan emojiler, verilen ters cevaplar da neden oldu. Sayfalarca herkes tarafından yazılmış ve açığa kavuşturulmuş bir konuya tekrar aynı mesajları yazmak doğru kabul edilmedi doğal olarak. En nihayetinde herkes kendi bakış açısında haklı. Birbirimizi anlamak gerekir artık bir noktadan sonra...

@m3c Konu dağıldı, şuradaki videolara bakıp emin olduktan sonra sürün derim.

Veya YouTube'da yine laptop CPU termal macun sürme videolarına göz atabilirsiniz. Zaten bildiğiniz şeyler ancak en azından emin olmuş olursunuz. Sizinkiyle aynı boyutta sürüyorlarsa onların da mutlaka taşacaktır. Elektrik iletkenliği olmayan macunlar kullandığınız için sorun olmayacaktır. Sadece kuruduktan sonra çıkarması var, bu macunların kuruması da epey zaman alır.

İşte burada biraz akıl ve mantığı devreye sokmak gerekiyor. Neden sadece ilk sayfaya baktım ve diğerlerine bakmadım diye sorgulamalısınız kendinizi. Ardından MOSFET'lerin ne olduğunu bilmeyen bir insan neden oralara macun sürsün? Zaten oralardaki macun miktarı kaç gram?

Ne Thermal Grizzly Kryonaut, ne de Arctix MX-4 o etraftaki macunlar gibi beyaz renkli.

Gerekli açıklamaları yapıyoruz ancak biz halk olarak hatalarımızı kabul etmeyi sevmediğimiz, tercih etmediğimiz için "doğru, haklısınız" yerine aksine savunma mesajlarıyla karşılaşıyoruz. Olur, yapacak bir şey yok. İnsanlar eskisi kadar kolay ve rahat bir şekilde memnun/tatmin olmuyor. Konudaki gerilime atılan emojiler, verilen ters cevaplar da neden oldu. Sayfalarca herkes tarafından yazılmış ve açığa kavuşturulmuş bir konuya tekrar aynı mesajları yazmak doğru kabul edilmedi doğal olarak. En nihayetinde herkes kendi bakış açısında haklı. Birbirimizi anlamak gerekir artık bir noktadan sonra...

@m3c Konu dağıldı, şuradaki videolara bakıp emin olduktan sonra sürün derim.

Veya YouTube'da yine laptop CPU termal macun sürme videolarına göz atabilirsiniz. Zaten bildiğiniz şeyler ancak en azından emin olmuş olursunuz. Sizinkiyle aynı boyutta sürüyorlarsa onların da mutlaka taşacaktır. Elektrik iletkenliği olmayan macunlar kullandığınız için sorun olmayacaktır. Sadece kuruduktan sonra çıkarması var, bu macunların kuruması da epey zaman alır.

Çoğunlukla ilk mesajdan bütün bilgiler verilir diğer konulara bakın. Benim cihazım bu içi böyleydi çok ısınıyordu bende buraya macun sürdüm diye. İlk mesajlarda ise herkes yazardı konu sahibinin PC özelliklerini öğrenmeye çalışıyorum diye. Eğer duymak istediğiniz buysa tamamdır ben malım cahilim konudan alakasız yırtık pantolondan çıkar gibi mesaj attım ve konuyla hiçbir bilgim olmadan kendi kendime savunmalar yapıyorum.

@Emperor4231
Herhangi bir şey okumak veya duymak istemiyorum. Asla böyle bir beklentim yok. Sadece özeti yazdım. Hele kendinizi iğneleme yoluyla bile olsa böyle ifade etmenizi hiç görmek istemem. Tartışmayı sonlandırmaya çalışıyorum ancak bu alakasız tutumunuzu anlamıyorum.

Her türlü yöntemi denedim fakat macun gene görseldeki şekli alıyor ve ekran kartı 86 derecelere uçuyor. Tek çözüm servise göndermek mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı