Termal macun yeniledikten sonra bilgisayar çalışmıyor

Bartubckc

Hectopat
Bilgisayarımın termal macununu yeniledim tekrar açmaya çalıştığımda 1 kere açılıp kapandı, ondan sonra hiç açılmadı.

Dediklerinizi yaptım maalesef değişen bir durum yok.

İşlemci pinleri bu şekilde ama.

İşlemciyi çıkarttın sonrasında ıslak mendilin suyunu cok az bir şey sıkın çok ıslak kalmasın tüm pinlerin etrafını bastırarak temizleyin ortadaki parçalara dikkat ederek ama.
Akabinde anakartın pinlerine bakınız macun bulaşmıs olabilir.
Ve sonrasında fanı takmadan kobloları dahil PC'yi acmayı deneyin.
Yine olmadı CPU güç beslemesini çıkarıp PC'yi acmayı deneyin.
Çıkarttıktan sonra açılırsa işlemcinin bulunudu yerde sıkıntı var demek, başka işlemci bulup test et çalışırsa işlemcide sıkıntı var demek işlemci pinlerini iyice kontrol et.

anakart start alıyormu yoksa hiçmi tepki yok

Kusura bakmayın İngilizce klavye kullanıyorum şu an TR karakterler çok karısıyor.

Maalesef fayda etmedi

Anakartında kısa devre olabilir PSU fan dönüp duruyorsa hemen.

Anakarttaki bir komponente zarar vermiş olabilirsin

CPU beslemesini çıkardıktan sonra açılmıyorsa USB Controller da sorun olabilir
Anakarta bağlı tüm kabloları ve ekran kartını çıkarıp onboard ile bağlayıp dener misin?
Özellikle USB portları bosta olsun.

İlk baştan beri yazdıklarımı gün içerisinde sakin kafayla tekrar yapın. Her defasında statik boşalmayı unutmayın. Büyük bir sorun olduğunu sanmıyorum. Bizim atladıklarımızı birileri yakalayacaktır.

İşlemciden mi kaynaklı acaba düşünmüyor değilim.

Kesin bir şey söylemek zor. Pc maalesef deneme yanılmadır çoğu zaman. İşlemci pinlerini yamultmadıysanız yada çizmediyseniz kolay kolay sorun çıkarmaz. İşlemcinin takıldığı yuvada pinler varsa bunları kontrol edin. Yamulan varsa bir iğne yardımı ile düzeltin.

İşlemcim Intel dik dik pinleri yok ki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…