Termal macun yenilenmesi sonrası CPU sıcaklığının artması sorunu

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
Merhaba, bugün CPU'nun boşta 45-55 derece arası olduğunu gördüm ve kasayı açıp termal macunun durumuna baktım. Neredeyse hiç macun kalmamıştı, o yüzden termal macun sürüp kapattım. Bilgisayarı açtığımda sıcaklık hızla (yaklaşık 10 saniye içinde) 65 dereceden 95 derece oldu. Termal macunu fazla sürdüğümü düşünüp birazını alıp yeniden dağıttım fakat sonuç hala aynı. Fan yerine oturuyor mu diye bakmak için anakartı çıkarıp klipslere baktım, hepsi tam olarak oturuyor. Fakat sıcaklık hala boşta 90 derece. Yanlış olan ne anlamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Eğer aldığınız termal macun beyaz renkte yada çok sıvı bir haldeyse (su kıvamındaysa) bilin ki o termal macundan hayır gelmez. Gri renkteki termal macunları almaya özen gösterin. Ayrıca termal macun çok sıvı olmamalı. Akışkan olmalı. Noctua' nın termal macunlarını önerebilirim.

Bende de öyle oldu.Ancak o kadar ısı artması yaşamadım. Kaliteli termal macun almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam Cooler Master markalıydı. Güzelce sürdüm gayet net ve ince bir tabakaydı. Tam olması gerektiği gibi. İlk başlarda ısı 3-4 derece arttı ancak 1-2 güne ısıların düştüğünü gördüm. Nedenini tam bilmiyorum ancak ilk sürdüğümde gayet katıydı macun zamanla biraz daha ısıya uğrayıp yumuşamış olabilir az da olsa. Buda ısıyı etkilemiş olabilir. Eğer yeni sürdüyseniz ve soğutmayı güzel taktıysanız 1-2 gün kullanın oyunlarda biraz ısınsın belki sorununuz çözülür.

Eğer aldığınız termal macun beyaz renkte yada çok sıvı bir haldeyse (su kıvamındaysa) bilin ki o termal macundan hayır gelmez. Gri renkteki termal macunları almaya özen gösterin. Ayrıca termal macun çok sıvı olmamalı. Akışkan olmalı. Noctua' nın termal macunlarını önerebilirim.

Vazgeçilmez thermal grizzly ürünleridir , ama orta segment için noctuada iyidir ama her macun kullanmış olarak kendi tecrübeme göre thermal grizzly iyisi çıkana kadar en iyisi ,
Arkadaşın durumu eğer biostan bir ayar değişikliği yapmadıysa sanki montaj hatası gibi duruyor

Bende de öyle oldu.Ancak o kadar ısı artması yaşamadım. Kaliteli termal macun almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam Cooler Master markalıydı. Güzelce sürdüm gayet net ve ince bir tabakaydı. Tam olması gerektiği gibi. İlk başlarda ısı 3-4 derece arttı ancak 1-2 güne ısıların düştüğünü gördüm. Nedenini tam bilmiyorum ancak ilk sürdüğümde gayet katıydı macun zamanla biraz daha ısıya uğrayıp yumuşamış olabilir az da olsa. Buda ısıyı etkilemiş olabilir. Eğer yeni sürdüyseniz ve soğutmayı güzel taktıysanız 1-2 gün kullanın oyunlarda biraz ısınsın belki sorununuz çözülür.
Hocam bildiğim kadarı ile o işlemciler 105 derecede kapanıyor. Yani boşta 90 dereceyken oyun açması imkansız. Ayrıca parçalara zarar verebilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı