Termal macundan sonra bilgisayarın performansı düştü

lalakers1

Centipat
Daha fazla  
RAM
16GB 3200MHZ
SSD veya HDD modeli
500GB M2
Ekran kartı
GTX 1650
İşlemci
İ5 11300H
Dün akşam laptop temizliği vakti diyerek işe giriştim, ilk defa yaptığım bir şey de değil onlarca kere yaptım neyse Lenovo IdeaPad G3 kullanıyorum işlemciydi ekran kartının çipiydi macunladım. Her şey iyi güzel bilgisayarı açayım dedim CS'ye girdim oyun 30FPS, sonra garip hatalar NVIDIA ayarlarına gireyim dedim bağlı bir NVIDIA bla bla yok gibi bir uyarı var. Çok mu sürdüm diyerek tekrar temizledim sürdüm bu sefer oyunu açıyor NVIDIA ayarlarında da görünüyor, ama oyun hala 30FPS ne yapsam ne etsem çözemedim, sorun ne olabilir?
Bu arada aygıt yöneticisinde görünüyor sorunsuz olarak.

1721675861125.png

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Tercih edilen grafik işlemcisinden NVIDIA olanı seçip physxdende NVIDIA GPU olanı seçin.
İlgili ayarları yaptım şimdi herhangi bir değişiklik olmadı. FPS 45-12-25-31 gibi saniyelik saçma değerlerde oynuyor.

Ayarlarınız kalitede olduğundan olabilir hocam. Eskiden kaç FPS alıyordunuz.

Hocamın dediğini de uygulayın hocam.
Termal macun yenilemeden önce 100-140 arası.

Hocam şunları bir uygulayıp geri dönüş yapın:
Görüntü ayarlarını ön ayarlarını yap kısmını kaliteden performansa çekin
3D görüntü ayarlarında eşyönsüz süzmeyi X değerini düşürün
Güç yönetimini maksimum güce alın
Kenar yumuşatmayı kapatın veya düşürün.

Hocam şunları bir uygulayıp geri dönüş yapın:
Görüntü ayarlarını ön ayarlarını yap kısmını kaliteden performansa çekin
3D görüntü ayarlarında eşyönsüz süzmeyi X değerini düşürün
Güç yönetimini maksimum güce alın
Kenar yumuşatmayı kapatın veya düşürün.
Hala aynı hocam, saniyelik 10-40 arasında değişiyor. Macundan mı kaynaklı acaba Wipaste C2 kullandım.

Hocam bence hw info indirin açınca (yalnızca sensörler kısmını tikleyip açın) arkada dursun sonra oyuna girin maksimum sıcaklıklara bakın belki de ciddi bir ısınma olup bilgisayar kendini yavaşlatıyordur.

İşte sıcaklık çok yüksek olduğundan frekansını kısıyor o yüzden FPS düşüyor.

Güç planını yüksek performansa alırsanız belki frekansı daha az kısabilir.

İşte sıcaklık çok yüksek olduğundan frekansını kısıyor o yüzden FPS düşüyor.

Güç planını yüksek performansa alırsanız belki frekansı daha az kısabilir.
Macundan sonra oldu anlayamadım. Zarar verdim desem hiç çalışmaz ya da mavi ekran verir muhakkak hata alırım o da yok.

Sucluyu bulduk hocam.
Ama ilettiğim gibi hocam dün fanları ve macunu yeniledim yenilemeden önce böyle bir şey yoktu.

Macundan sonra oldu anlayamadım. Zarar verdim desem hiç çalışmaz ya da mavi ekran verir muhakkak hata alırım o da yok.

Ama ilettiğim gibi hocam dün fanları ve macunu yeniledim yenilemeden önce böyle bir şey yoktu.

Hocam termal macunu uygularken yüksek ihitmal sıkıntı olmuş. CS2 de 80 90 derece laptop için bile normal değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı