Termal macunu bilgisayarcıda değiştirmek

508516

Centipat
Arkadaşlar 2021 Eylül'de bir Gaming laptop aldım. Yavaş yavaş bilgisayar ısınmaya başladı. Oyun da oynayan birisiyim. Yazın da gelmesiyle termal macununu yenilemeyi ve fanlarını temizletmeyi düşünüyorum. MX4 termal macun aldım fakat kendim değiştirecek kadar yeteneğim yok ve yanlış bir şey yaparım diye korkuyorum. Çoğu kişi bunun basit bir işlem olduğunu söylüyor ama kendime güvenmiyorum. Bunu bir bilgisayarcıda mı yaptırmalıyım, yoksa servise mi göndermeliyim? Hiç bilgisayarcıya gitmedim. İçinden herhangi bir parça alımı vs olur mu? Yoksa bu bir şehir efsanesi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarcıya yada tanıdığın ve pcden anlayan birine yaptır. Laptoplar normal masaüstü gibi basit değil lakin en küçük hatada bozulabilir. Eğer bilginiz olsaydı yapardınız.

Laptopta bir SSD çalarlar bir de RAM, hepsinin kanıtını fotoğraflı şekilde tut. Sıkıntı olmaz. Ama durdurk yere 50-100 lirandan olma. Arkasını açacak bakır çubuğun ucundaki vidaları sökecek, eski macunu silip nokta kadar yeni macun koyup geri vidasını takıp kapağını kapatacaksın. Korkak alıştırma kendini ileride ihtiyacın olur.

Arkadaşlar 2021 Eylül'de bir Gaming laptop aldım. Yavaş yavaş bilgisayar ısınmaya başladı. Oyun da oynayan birisiyim. Yazın da gelmesiyle termal macununu yenilemeyi ve fanlarını temizletmeyi düşünüyorum. MX4 termal macun aldım fakat kendim değiştirecek kadar yeteneğim yok ve yanlış bir şey yaparım diye korkuyorum. Çoğu kişi bunun basit bir işlem olduğunu söylüyor ama kendime güvenmiyorum. Bunu bir bilgisayarcıda mı yaptırmalıyım, yoksa servise mi göndermeliyim? Hiç bilgisayarcıya gitmedim. İçinden herhangi bir parça alımı vs olur mu? Yoksa bu bir şehir efsanesi mi?
Bilgisayarcıya yaptırmayında hocam.

Garanti varsa servise yollayın iç temizlik, macun vs dip bucak girsinler. Garanti yoksa bilgisayarın içindeki donanımı zaten biliyorsunuzdur, tamirci de yapar zaten 5 dakikalık iş bu. Teslim alırken kontrol edersiniz donanımınızı. Birkaç video izleyerek bunu kendiniz de yapabilirsiniz.

Eski laptopta neler yaptım neler. Bana göre masaüstü kadar narin değiller. Daha sağlam cihazlardır laptoplar.

Masa üstüne narin diyen ilk defa gördüm. Benim anakarttan 2 kere duman çıktı. RAM bellekleri yandı HDD'den duman geldi. Buna rağmen taş gibi çalışıyor. Bende laptopların içini çok açtım. İnce ve küçük parçalar var. Bir kabloyu koparsan bulmak kolay değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı