Çözüldü Terminalden internet hız testi nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LinnOG

Picopat
Terminal üzerinden hız testi yapmak istiyorum ama yazdığım kod veya indirilmesi gereken dosyalar çalışmıyor. Nasıl yapabilirim?
Burada bahsi geçiyor ama ne kod çalışıyor ne de indirilmesi gereken siteye...

Çözüm
Kod:
sudo apt-get install gnupg1 apt-transport-https dirmngr
export INSTALL_KEY=379CE192D401AB61
# Ubuntu versions supported: xenial, bionic
# Debian versions supported: jessie, stretch, buster
export DEB_DISTRO=$(lsb_release -sc)
sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys $INSTALL_KEY
echo "deb https://ookla.bintray.com/debian ${DEB_DISTRO} main" | sudo tee  /etc/apt/sources.list.d/speedtest.list
sudo apt-get update
# Other non-official binaries will conflict with Speedtest CLI
# Example how to remove using apt-get
# sudo apt-get remove speedtest-cli
sudo apt-get install speedtest

Speedtest.net'deki rehber bu şekilde.
#ile başlayanları yazmanıza gerek yok onlar yorum satırı.
Ben bunu normalde yaptığımda sudo olarak başlamadığı için paketleri kurmuyordu. sudo gdebi-gtk dosya.deb yazmam gerekiyordu. GDebi'nin root yetkisi istemesini nasıl sağlayabilirim?

Aşağı-yukarı bir yıldır Gdebi'de bug var, bu sorunu bir türlü gideremediler.
Bunun için ben burada bir çözüm paylaşmıştım, ayrıca dosya yöneticisini root olarak açarsan kuruyor.

Sanırım problem bendeki linux mint ile alakalı.
bazı sistem ayarlarına girmemesi güncelleme yapamamak ve çalışan kodların bende çalışmaması bunu gösteriyor. Neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum ama galiba silip tekrar yükleyeceğim.

@Kerem00 @The Anorak @illedelinux linux dağıtımı olarak ne kullanıyorsunuz merak ettim belki kurarım.

@LinnOG
Sanal makine üzerine: Mint MATE ve Ubuntu kullanıyorum. (Ancak Ubuntu'yu önermem).
Şu an harici SSD üzerinde Manjaro XFCE kurulu.
Raspberry Pi üzeride ise Rasperr Pi OS(Eski ismi ilse Raspbian) kullanıyorum.
Wow galiba mint kuracaksam daha kararlı olan mate kurmalıyım :)
Peki mint yada manjaro hangisini önerirsiniz? Yada hangisini daha çok seviyorsunuz ?

WOW galiba Mint kuracaksam daha kararlı olan MATE kurmalıyım:).
Peki Mint ya da Manjaro hangisini önerirsiniz? Ya da hangisini daha çok seviyorsunuz?
Birisini gerçek donanım ötekini VM üzerinde kurduğum için karşılaştırma yapmak doğru olmaz. Ancak Manjaro XFCE'nin özellikle pencere yönetimi beni biraz Tilt etti. Pencereyi sola yapıştırmak istiyorum. Soldaki sanal masaüstüne götürüyor ve bunu ani bir şekilde yaptığı için kafa karıştırıyor.
Ubuntuya göre Manjaro çok daha iyi. Ancak Mint ile arasında seçim yapmam gerekse sanırım Mint derdim.

@Kerem00 @Jelly Beanci @illedelinux Linux dağıtımı olarak ne kullanıyorsunuz merak ettim belki kurarım.
Ben dizüstümde Kubuntu kullanıyorum.(Memnunum.) Masaüstümde Ubuntu kullanıyorum.(Memnun değilim bu yüzden Pop!_OS'e de bakmak istiyorum. GNOME ve Ubuntu tabanını seviyorum fakat bu özelliklerde istediğim gibi bir dağıtım bulamadım.)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı