Rehber Termux'u masaüstü ortamı ile bir bilgisayar gibi kullanmak için geliştirdiğim proje - LiquidOS

Öncelikle hepinize merhaba bugün sizlere Termux'ta Linux işlerini rahatça halledebilmek ve normal bir bilgisayarmış gibi kullanabilmeniz için bir masaüstü ortamına sahip bir sistem geliştirdim. Adı LiquidOS yaptığım sistem Ubuntu bazlı olmakla beraber çalışması için özel yamalanmış proot-distro kullanmaktadır. Masaüstü ortamı olarak Xfce4 ve icewm kullanıyor. Kurulum esnasında hangi masaüstü ortamını kullanmak istediğinizi seçebiliyorsunuz tabii ki farklı bir masaüstü ortamı kurmak istiyorsanız ki bence kurulum esnasında kurulacaklar sizin için yeterli olacaklardır kurulum sonrasında kendiniz manuel olarak istediğiniz masaüstü ortamını kurabilirsiniz. tiger-standalone-server (sunucu) ile masaüstü ortamını kullanabiliyorsunuz. Kurulum esnasında hangi tarayıcıyı kurmak istediğinizi ve kurmak istediğiniz medya oynatıcısını ve metin düzenleyicilerini yine seçebiliyorsunuz. İsterseniz masaüstü ortamı kurmadan sadece sunucu vesaire olarak da kullanabilirsiniz.

Projemin linki: GitHub - thisaducat/liquid-linux
Kurulum rehberi verdiğim linkte bulunuyor.

ÖNEMLİ NOT: Kurulum, masaüstü ortamını seçip yükledikten sonra tekrar masaüstü ortamı seçme kısmına atıyor oradan yön tuşlarını kullanıp "cancel" demeniz gerekiyor. Dialog komutunundan dolayı kaynaklanmaktadır

Umarım sizler için faydalı olur. Geribildirimleriniz projeyi geliştirmem için çok önemli o yüzden projemde bir hata görürseniz bildirmeyi ve önerileriniz olursa önerilerinizi yazmayı unutmayın.
 

Dosya Ekleri

  • 1.png
    1.png
    5,8 KB · Görüntüleme: 122
  • Screenshot_20240121_200949_Termux.jpg
    Screenshot_20240121_200949_Termux.jpg
    41 KB · Görüntüleme: 118
  • Screenshot_20240121_201122_Termux.jpg
    Screenshot_20240121_201122_Termux.jpg
    70,3 KB · Görüntüleme: 117
  • Screenshot_20240121_201428_RVNC Viewer.jpg
    Screenshot_20240121_201428_RVNC Viewer.jpg
    75,6 KB · Görüntüleme: 130
Son düzenleme:
Bir kez uygulamayı sildim sonra sizin verdiğiniz versiyonu kurup icewm kurdum yine aynı hatayı veriyor.

GitHub'ta verdiğim şekilde kurdunuz değil mi şu anda test ediyorum bende bir sıkıntıyla karşılaşırsam paylaşırım.
 
Anladığım kadarıyla Xfce4 ile ilgili sıkıntı yaşıyorsunuz normal şartlarda sorunun çözülmesi lazım Liquid'i kaldırıp tekrar kurmayı deneyin.

Hocam bir şekilde kurdum bu rehberdeki kodları çalıştırarak. Teşekkürler yardım için yine de.
 
Hocam bir şekilde kurdum bu rehberdeki kodları çalıştırarak. Teşekkürler yardım için yine de.

Sorunu tek başınıza çözmenize sevindim aynı hatayı bende aldım normalde komutun otomatik çalışması lazım ama kodlarda bulamadım galiba düzenleme yaparken silmiş olmalıyım hatayı düzelttim.
 
Anladım. En azından bir hatayı raporlamış oldum 🙂

Evet teşekkürler :) fakat Liquid'i yeniden yüklemeyecekseniz sizin o komutu her Termux'u açtığınız zaman girmeniz lazım bunu otomatikleştirmek için Liquid'den çıkış yapıp .bashrc'ye o komutu ekleyebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Tüh. Ben de indiriyordum tam. Neyse hatayı düzeltirseniz haber verir misiniz?

Şu anda çözülmüş olması gerek dener misiniz? Ben denedim ancak hala açılmadı (Core dumped) hatası veriyor Termux-X11 benim cihazım desteklemiyor olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı