Steam Ters ibraz süreci

Arestes

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba, aralığın 28'sinde Cyberpunk 2077'nin DLC'sini almıştım hesabımda 16 dolar vardı ve 2 dolarda kendi şahsıma ait Garanti Bankası'ndan çektim o gün icin para ödendi ve DLC'yi aldım bugün bir bakayım derken DLC alınmamış gözüküyor. 02 Ocakta ters ibraz olmuş ilk kez başıma geliyor ne yapacağımı bilmiyorum bankayı aradım anlattım ama gram yardımcı olmadılar. Steam hesabım kısıtlanmış ne bir şey alabiliyorum ne de satabiliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_1243.png
    IMG_1243.png
    409,3 KB · Görüntüleme: 411
  • IMG_1244.jpeg
    IMG_1244.jpeg
    113,2 KB · Görüntüleme: 449
Son düzenleyen: Moderatör:
Bundan bankanız sorumlu. Bankanız satın alımınıza itiraz etmiş ve iade almış. Steam'de bunun "çalıntı kart" ile satın alınma ihtimaline karşı hesabınızı kilitlemiş. Steam Destek tek çareniz eğer banka yardımcı olmadıysa.

Kısıtlamaları kaldırmanın en hızlı yolu, alıcının tartışmalı ödemelerle ilişkili finansal kuruluşla bunları kapatmak için iletişime geçmesidir; bunu yapmak, tartışmalı içeriğe erişimi yeniden sağlayacak ve hesaptaki kısıtlamaları kaldıracaktır.

Ödemeler ile ilgili olan kuruma bağlı olarak anlaşmazlıkları kapattıktan sonra içerik ve hesap özelliklerinin geri verilmesi birkaç hafta sürebilir.
Bu anlaşmazlık kapatılır ve ücret Steam'e iade edilirse anlaşmazlık ile ilişkili içerik hesabınıza geri verilir.
Bankanıza durumu iyice anlatmaktan başka bir seçenek görünmüyor.
Steam desteğinde pek umursayacağını sanmıyorum.

Bundan bankanız sorumlu. Bankanız satın alımınıza itiraz etmiş ve iade almış. Steam'de bunun "çalıntı kart" ile satın alınma ihtimaline karşı hesabınızı kilitlemiş. Steam destek tek çareniz eğer banka yardımcı olmadıysa.

Bankaya bu sabah gittim hiçbir şey yapamayız dediler Steam desteğe yazdık uzun uzun kartın bana ait olduğunu kanıtlamak için işin tuhaf yanı bankanın böyle bir şey yapması için sebep yok son alışverişimi yapmadan önce 1000 lt yi geçkin alışveriş yaptım bir sıkıntı olmadı ama şimdi 85 TL için çalıntı kart muamelesi görüyorum korkum şu aslında giden DLC önemli değil hesaba bir şey olur mu? Bir yıldan fazladır aynı karttan alışveriş yapıyorum.

Bankanıza durumu iyice anlatmaktan başka bir seçenek görünmüyor.
Steam desteğinde pek umursayacağını sanmıyorum.

Banka bizlik bir şey yok diyor.

Bunu eklemeyi unutmuşum belli bir tarihe kadar ceza yemişim bu tarihe kadar sorunu çözmezsem hesaba bir şey olur mu hesabım komple gider diye korkuyorum boş bir hesap değil malum ülkenin durumu belli yeniden hesap dizmek zor.

Dosya Ekleri

• IMG_1254.jpeg
    IMG_1254.jpeg
    105,4 KB · Görüntüleme: 459
Son düzenleme:
Garip.
Terz ibrazı sağlayan banka değil mi? Yoksa ben mi yanlış biliyorum?

O kısıtlamayı kaldırmak sadece bankanın elinde sanırım. Başka bir yolu yok diye biliyorum.

Banka Steam'e Steam'de bankaya yönlendiriyor destek ekibine yazdım uzunca bakalım ne zaman yanıt verirler.

Sırf şuraya cevap yazabilmek için hesap açtım. Aralık 28'inde aldığım 2 oyundan dolayı 2 Ocak da ibraz yedim. Gece 1 de aldım mesajı. Bugün banka ile konuştum (Enpara) ve onlardan dolayı bir sorun olmadığını söyledi. Steam Support'a yazdım cevap beklemekteyim.

Ekran Alıntısı.JPG

İnternetten, Reddit'ten okuduklarıma göre normalde bu olay para iadesinden dolayı oluyormuş. Banka üzerinden iade istediğinde Steam bu olayı yaşatıyor ve tekrar parayı göndermen gerektiğini uyarıyor. Fakat seninde yaşadığın gibi ben de iade istememe rağmen böyle bir şey yaşıyoruz. Umarım çözülür çünkü çok oyun var ve çözülmez ise bu verdikleri kısıtlama sınırsız olma olasılığı taşıyor.

Bu arada merak edene, Steam destek cevap verme süreleri: https://store.steampowered.com/stats/support/?l=turkish

Son düzenleme:
Sırf şuraya cevap yazabilmek için hesap açtım. Aralık 28'inde aldığım 2 oyundan dolayı 2 Ocak da ibraz yedim. Gece 1 de aldım mesajı. Bugün banka ile konuştum (Enpara) ve onlardan dolayı bir sorun olmadığını söyledi. Steam Support'a yazdım cevap beklemekteyim.

Eki Görüntüle 2072739

İnternetten, Reddit'ten okuduklarıma göre normalde bu olay para iadesinden dolayı oluyormuş. Banka üzerinden iade istediğinde Steam bu olayı yaşatıyor ve tekrar parayı göndermen gerektiğini uyarıyor. Fakat seninde yaşadığın gibi ben de iade istememe rağmen böyle bir şey yaşıyoruz. Umarım çözülür çünkü çok oyun var ve çözülmez ise bu verdikleri kısıtlama sınırsız olma olasılığı taşıyor.

Bu arada merak edene, Steam destek cevap verme süreleri: https://store.steampowered.com/stats/support/?l=turkish

Çok saçma ve sinir bozucu bir olay kimse tam ne olduğunuda bilmiyor kısıtlama bir uyarı gibi olur umarım 30 gün yazıyor kesin bir kısıtlama veya kapanma gibi bir madde yok müdahale edilmezse 30 Ocak a kadar kilitli kalacağı yazıyor.

Çok saçma ve sinir bozucu bir olay kimse tam ne olduğunuda bilmiyor kısıtlama bir uyarı gibi olur umarım 30 gün yazıyor kesin bir kısıtlama veya kapanma gibi bir madde yok müdahale edilmezse 30 Ocak a kadar kilitli kalacağı yazıyor.

Ben de anlamadım kaç yıldır aynı kart ile satın alım yapıyorum Steam üzerinden ve ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. Steam Support da daha cevap vermedi sürekli gözüm mail de. Cevap verirse haber vereceğim sen de haber ver de en azından sorunun nasıl çözüldüğü hakkında ufak fikrimiz olur 😔

Technopat Haberler

Geri
Yukarı