Testosteron düşüklüğü nasıl çözülür?

myx987

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ya ben aslında utanarak söylüyorum bunları ama yapacak bir şey yok. Belki benimle aynı durumda olanlar vardır. 18 yaşındayım ve yaşıtlarımdan çok geride gibi hissediyorum. Ayıptır söylemesi kasık kıllarım bile çıkmıyor artık çok zor yani uzamıyor anlamıyorum. Eskiden hemen uzardı onu geçtim sakallarım bazı yerlerde bile yok. Cinsel isteğim çok az. Her erkek sabahları erek de olur o kaç senedir yok. Bunlar bende olan şeylerdi 13 14 yaşlarında ama şu an hiç yok. Saçlarım bayağı bir döküldü hem de çok döküldü. Sürekli bir deprosyana giriyorum ister istemez. Ürolojiye gözükeceğim yakında ama belki benimle aynı durumu yaşayanlar vardır diye ben araştırdığımda testestron düşüklüğü belirtileriymiş. Doğru mu?

Şimdi ürolojiye yada endokinolojiye (her hastanede yok) gidiyorsun, “ben böyle böyle sorunlar yaşıyorum psikolojik bir bunalımın eşiğindeyim, total testosteronumu ölçtürmek istiyorum.“ diyorsun. Doktorda senin dediklerini makul bulursa ki bulacaktır sana okey diyor gidiyorsun kan veriyorsun ve 3-4 saate sonucu alıyorsun. Eğer referans aralığın en altından bir üstünde bile isen senin sorunun testosteron değil.

Bahsettiğin şeyler testosteron düşüklüğüne benziyor evet, ancak buna sebep olan faktörlerin arasında illa ki üretim sırasında gelen sorunlar yada hastalıklar değil psikolojik sebeplerde çok yatabilir. Yani her şeyden önce siz bir sakin olun, bi' kafanızı toparlayın, bi' kendinize gelin. Beni anladıysan ve üstüne daha fazla konuşmak istersen mesajı yanıtlaman yeterli.

Yani hocam normal bir durum olsa vücut yağ oranını düşürerek, spor yaparak falan yükseltebilirsiniz derdim de sizinkine tıbbi destek gerekebilir. En yakın zamanda pediatriye gitmelisiniz.

Çocuk endokrinolojiye gideceksiniz. Ama önce pediatriye gitmelisiniz.
Hocam 18 yaşındayım

Şimdi ürolojiye yada endokinolojiye (her hastanede yok) gidiyorsun, “ben böyle böyle sorunlar yaşıyorum psikolojik bir bunalımın eşiğindeyim, total testosteronumu ölçtürmek istiyorum.“ diyorsun. Doktorda senin dediklerini makul bulursa ki bulacaktır sana okey diyor gidiyorsun kan veriyorsun ve 3-4 saate sonucu alıyorsun. Eğer referans aralığın en altından bir üstünde bile isen senin sorunun testosteron değil.

Bahsettiğin şeyler testosteron düşüklüğüne benziyor evet, ancak buna sebep olan faktörlerin arasında illa ki üretim sırasında gelen sorunlar yada hastalıklar değil psikolojik sebeplerde çok yatabilir. Yani her şeyden önce siz bir sakin olun, bi' kafanızı toparlayın, bi' kendinize gelin. Beni anladıysan ve üstüne daha fazla konuşmak istersen mesajı yanıtlaman yeterli.
Merhaba hocam kusura bakmayın geç döndüm, Hocam depresyondan dolayı kaynaklı olduğunu sanmıyorum ben ya eskiden böyle değildim çünkü ben he beni deli eden bişe var tabii saçımın dökülmesi etrafımın bana sürekli dökülmüş eski yakışıklılığın var ama saçlı iken felan demeleri beni üzüyor yalan atamam ve ben gerçekten saçım döküldüğünden beri kendimde değilim özgüvenim 0 oldu

Hocam 18 yaşındayım

Merhaba hocam kusura bakmayın geç döndüm, Hocam depresyondan dolayı kaynaklı olduğunu sanmıyorum ben ya eskiden böyle değildim çünkü ben he beni deli eden bişe var tabii saçımın dökülmesi etrafımın bana sürekli dökülmüş eski yakışıklılığın var ama saçlı iken felan demeleri beni üzüyor yalan atamam ve ben gerçekten saçım döküldüğünden beri kendimde değilim özgüvenim 0 oldu
18 yaşında da olsanız çocuk endokrinolojiye gideceksiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı