Vallahi hocam çok kitap okudum dininiz ile alakalı ama kafamda soru işaretleri var çokça.Başka birçok site var.
Onun haricinde bana mail atabilirsiniz sormak istediğiniz olursa.
Aslında hiç bir yerde bunu yazmaması "Bunun iyi olduğunu gördü" cümlesinin daha çok olanı aktarma anlamında kullanıldığı anlamına gelebilir mesela Kuran'da Allah hz.Musa'ya elindeki şeyi(asa) soruyor sanki bilmiyor biliyor da bunu sormazsa ortada aktarılacak bir diyalog olmaz sonuçta karşısında bir insan var ve bunu okuyan da bir insan. Ne desin ben hikayenin sonunu biliyorum siz devam edin mi desinKitapta bahsedilenin aksine ''Tanrı bunun iyi olmadığını gördü'' deseydi ne olacaktı? Hırsızın kapıyı çalıp ben hırsızım demesi kadar saçma olurdu.
Bence "Bilim İslam'la çelişir mi?" sorusu saçma ve de gereksiz bir soru İslam'daki yaratıcı bütün evreni fizik yasalarıyla yönetiyor. Bu, yaratıcının bu yasaların dışına çıkamayacağı anlamına gelmez iradesi olan bir yaratıcıdan bahsediyoruz siz eğer 10 yıl boyunca aynı rutini yapmanızın ardından bir sonraki gün o rutini devam ettirmek zorunda olduğunuz anlamına mi gelir? Mesela bazı müslümanlarda şu kafa var:İslam'da çelişki yoktur. Hiçbir zaman olmamıştır. Bilimsel veri aksini söylüyorsa bilimsel veri hatalı demektir.
Mesela arada biri dağlar örneğini vermişKonunun bence fotosentez ile bir alakası yok sonuçta tanrı istese olur. Tabii Tevrat'taki tanrı her şeye gücü yeten bir tanrı değil ama gezegen yaratabiliyor sonuçta onu neden yapamasın.
Aslında hiç bir yerde bunu yazmaması "Bunun iyi olduğunu gördü" cümlesinin daha çok olanı aktarma anlamında kullanıldığı anlamına gelebilir mesela Kuran'da Allah hz.Musa'ya elindeki şeyi(asa) soruyor sanki bilmiyor biliyor da bunu sormazsa ortada aktarılacak bir diyalog olmaz sonuçta karşısında bir insan var ve bunu okuyan da bir insan. Ne desin ben hikayenin sonunu biliyorum siz devam edin mi desin
Bence "Bilim İslam'la çelişir mi?" sorusu saçma ve de gereksiz bir soru İslam'daki yaratıcı bütün evreni fizik yasalarıyla yönetiyor. Bu, yaratıcının bu yasaların dışına çıkamayacağı anlamına gelmez iradesi olan bir yaratıcıdan bahsediyoruz siz eğer 10 yıl boyunca aynı rutini yapmanızın ardından bir sonraki gün o rutini devam ettirmek zorunda olduğunuz anlamına mi gelir? Mesela bazı müslümanlarda şu kafa var:
+ Ay ikiye bölünmüş
- Eeee
+ Sonra geri eski haline dönmüş
- Eeee
+ O halde hadi ayda iki parçanın yapıştırıldığına dair kanıt arayalım.
What? Whyyy???
İsterse fizik yasalarının dışında bir iş te yapar isterse de yapmaz mesela hz.İbrahim'i ateşe atmışlar o da yanmamış oradan da mı fizik yasalarını arayacaksınız? Ol dedi oluverdi bitti bu kadar.
Yine de ''Tanrı bunun iyi olduğunu gördü'' demek de tanrı kavramıyla çelişir. Tanrı sizce sözleriyle çelişmeden bir kitap aktaramaz mı? dediğinizi yapmadan doğru bir şekilde de aktarırdı isterse. Yahudiler değiştirirken baya saçmalamışlarAslında hiç bir yerde bunu yazmaması "Bunun iyi olduğunu gördü" cümlesinin daha çok olanı aktarma anlamında kullanıldığı anlamına gelebilir mesela Kuran'da Allah hz.Musa'ya elindeki şeyi(asa) soruyor sanki bilmiyor biliyor da bunu sormazsa ortada aktarılacak bir diyalog olmaz sonuçta karşısında bir insan var ve bunu okuyan da bir insan. Ne desin ben hikayenin sonunu biliyorum siz devam edin mi desin
Ülkecek "Çelişir" kelimesini çok fazla kullanıyoruz ama %95 gereksiz yere. Özellikle bu agnostiklerimizde var maalesef. Agnostik oldukları hiç bir konu yok her şey hakkında kesin bir dille konuşuyorlar (sizden bahsetmiyorum yanlış anlamayın). Burada bir çok durumu göz önünde bulundurmak lazım mesela çeviri mesela Tevrat'ın genel anlatım tarzı. Kesin çelişiyor demek bence uygun değil. Mesela Kuran'ın arapçayı kullanım şekline bakarsanız normal bir arabın rahat bir şekilde anlayabileceği bir anlatım şekli yok ama kitabın tamamını okuyan bir kişi kitabın algoritmasını anlayabilir (benzetme). İnancıma göre Tevrat'ın neresi değiştirildi onu bilemem ancak tarafsız bir şekilde yaklaşacak olursak buradan bir ekmek çıkmaz bence.Yine de ''Tanrı bunun iyi olduğunu gördü'' demek de tanrı kavramıyla çelişir. Tanrı sizce sözleriyle çelişmeden bir kitap aktaramaz mı? dediğinizi yapmadan doğru bir şekilde de aktarırdı isterse. Yahudiler değiştirirken baya saçmalamışlar
Az önce sizin tartıştığınız şahıslardan birinin yazdıklarına şahit oldum. Mübarek sabır taşı mısın sen@Said HtmAGl Dediklerinizde haklısınız. Kastım, Allah'ın Kuranı Kerim'de açıkladığı konulara karşı insanların sunduğu karşıt ifadelerdi aslında. Örneğin, dilden düşmeyen Evrim. Genel bir ifade olmuş.
HarbiUlan bi konu açmıştım cevap sayısına bak lan
Ben resmen televizyon karşısında çekirdek çitledim gibi birşey oldumHarbibende konuyu dağıtmak istemiyorum ama konuşamadan da duramadım
Evet öyle bir şey oldu fake atanlar bile olduBen resmen televizyon karşısında çekirdek çitledim gibi birşey oldum
Ne oldu ki?Evet öyle bir şey oldu fake atanlar bile olduMüsaaden varsa zaman bulduğumda bir kaç kişiye bir kaç lafım olacak Beni ilgilendiren şeyler var da. Ev sahibinden izin almış olalım