Az önce sizin tartıştığınız şahıslardan birinin yazdıklarına şahit oldum. Mübarek sabır taşı mısın sen
. O konuda sizi tebrik etmek isterim istifinizi bozmamışsınız.
İlk hücre konusunda tartışmaya açığım matematiksel olarak kendi kendine oluşması elbette mantıklı değil ve henüz kesin denebilecek bir bilimsel bulgu yok ancak ben konunun evrime ulaştırılmasını hoş karşılamıyorum. Ateistlerin Big Bang'ten sonra tek umutlarının evrim olması absürt olabilir ancak İslam açısından İslam adı altında evrim hakkında konuşmak bence İslam için hakaret sayılabilir sonuçta çok daha temel olaylardan bahsedilebilir. Gerçekte Allah'ın yaşamı nasıl yarattığı ve nasıl devam ettirdiğini İslam'ın içinden çıkarmak ya da çıkarmaya çalışmak uygun olmaz. Eğer bilim Evrim diyorsa aksi ispatlanana kadar evrimdir %100 ya da %20 doğru fark etmez bizim tarafsız olarak realite anlayışımız ilerleyebildiğimiz yere kadardır bu bildiğimiz her şeyin doğru olduğu anlamına gelmez ancak yapacak bir şeyimiz de yok eğer evrim doğru ise insan beynini anlamak için işimize yarayacaktır değilse de bilimin hata yaptığı anlamına gelir olamamış şey değil. Einstein'ın yaptığı gibi algımızı yerle bir edebilecek bir bulguya tamamen okeyim. Ayrıca evrim inanmayanların tutunmak istediği bazı inananların da yok etmek istediği bir şey iken insanların söylediklerine ben şahsen %100 güvenemiyorum inanan olsun ya da olmasın. İnşallah ileriki zamanlarda bu tarz araştırmaları fiziki olarak yapmaya çalışacağım ancak dediğim gibi şu an durum bu.
Ayrıca ben bilimin Hz. Muhammed'in ümmetinin en büyük imtihanı olduğunu düşünüyorum kullanacaksın ancak tapmayacaksın anbean işleyeni anacaksın.