Tevrat Yaratılış Bölümündeki Çelişki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Az önce sizin tartıştığınız şahıslardan birinin yazdıklarına şahit oldum. Mübarek sabır taşı mısın sen 😂. O konuda sizi tebrik etmek isterim istifinizi bozmamışsınız.

İlk hücre konusunda tartışmaya açığım matematiksel olarak kendi kendine oluşması elbette mantıklı değil ve henüz kesin denebilecek bir bilimsel bulgu yok ancak ben konunun evrime ulaştırılmasını hoş karşılamıyorum. Ateistlerin Big Bang'ten sonra tek umutlarının evrim olması absürt olabilir ancak İslam açısından İslam adı altında evrim hakkında konuşmak bence İslam için hakaret sayılabilir sonuçta çok daha temel olaylardan bahsedilebilir. Gerçekte Allah'ın yaşamı nasıl yarattığı ve nasıl devam ettirdiğini İslam'ın içinden çıkarmak ya da çıkarmaya çalışmak uygun olmaz. Eğer bilim Evrim diyorsa aksi ispatlanana kadar evrimdir %100 ya da %20 doğru fark etmez bizim tarafsız olarak realite anlayışımız ilerleyebildiğimiz yere kadardır bu bildiğimiz her şeyin doğru olduğu anlamına gelmez ancak yapacak bir şeyimiz de yok eğer evrim doğru ise insan beynini anlamak için işimize yarayacaktır değilse de bilimin hata yaptığı anlamına gelir olamamış şey değil. Einstein'ın yaptığı gibi algımızı yerle bir edebilecek bir bulguya tamamen okeyim. Ayrıca evrim inanmayanların tutunmak istediği bazı inananların da yok etmek istediği bir şey iken insanların söylediklerine ben şahsen %100 güvenemiyorum inanan olsun ya da olmasın. İnşallah ileriki zamanlarda bu tarz araştırmaları fiziki olarak yapmaya çalışacağım ancak dediğim gibi şu an durum bu.

Ayrıca ben bilimin Hz. Muhammed'in ümmetinin en büyük imtihanı olduğunu düşünüyorum kullanacaksın ancak tapmayacaksın anbean işleyeni anacaksın.

Bizim asıl sorunumuz bilim yapmayarak sadece konuşmamızda. Dilinden bilim düşmeyen çok azının bilimle uğraştığını görürsünüz. Genellikle bildikleri birkaç bilgiyi de sırf "İslam'a çelişkili" olduğu iddiası taşıdığı için öğreniyorlar. Yoksa bilim falan hikaye. İslam, günlük hayatındaki arzu ettiği birçok alana müdahale ettiği için bir şekilde İslam'ı reddederek içini soğutuyor da diyebiliriz. İslam'ı yaşayanı gördümü de en çok kullandığı "Özgürlük" kavramını bir anda unutuverir.

Bizim asıl sorunumuz bilim yapmayarak sadece konuşmamızda. Dilinden bilim düşmeyen çok azının bilimle uğraştığını görürsünüz. Genellikle bildikleri birkaç bilgiyi de sırf "İslam'a çelişkili" olduğu iddiası taşıdığı için öğreniyorlar. Yoksa bilim falan hikaye. İslam günlük hayatındaki arzu ettiği birçok alana müdahale ettiği için bir şekilde İslam'ı reddederek içini soğutuyor da diyebiliriz. İslam'ı yaşayanı gördümü de en çok kullandığı "Özgürlük" kavramını bir anda unutuverir.
Bak mesela bu çok güzel bir tespit. Her kelimesinde haklısınız.

Yine de ''Tanrı bunun iyi olduğunu gördü'' demek de tanrı kavramıyla çelişir. Tanrı sizce sözleriyle çelişmeden bir kitap aktaramaz mı? dediğinizi yapmadan doğru bir şekilde de aktarırdı isterse. Yahudiler değiştirirken baya saçmalamışlar :D
Ustam tanrı bunun iyi olmadığını biliyor aklen düşünün. Bu yazıya aktarılıyor. Nasıl küçük çocuklara açıklayıcı yaklaşıyorsak tanrı için de bu böyledir.

Ustam tanrı bunun iyi olmadığını biliyor aklen düşünün. Bu yazıya aktarılıyor. Nasıl küçük çocuklara açıklayıcı yaklaşıyorsak tanrı için de bu böyledir.
Zaten cümledeki falso kelime ''gördü''. Gördü diyor yani, sanki yeni bir şey öğrenmiş gibi. ''Tanrı bunun iyi olduğunu biliyordu ve öyle yarattı'' da diyebilirdi. Ayrıca kitaptaki kronolojik sıraya bakılırsa gezegenin yaratılışı da saçma ele alınmış. Hiçbir gök cismi yokken dünyada nasıl bitkiler ortaya çıkıyor da fotosentez yapıyor?

Zaten cümledeki falso kelime ''gördü''. Gördü diyor yani, sanki yeni bir şey öğrenmiş gibi. ''Tanrı bunun iyi olduğunu biliyordu ve öyle yarattı'' da diyebilirdi. Ayrıca kitaptaki kronolojik sıraya bakılırsa gezegenin yaratılışı da saçma ele alınmış. Hiçbir gök cismi yokken dünyada nasıl bitkiler ortaya çıkıyor da fotosentez yapıyor?
Zaman atlaması var tam açıklanmıyor diye biliyorum bir kaç hristiyan videosu izlemiştim güzel açıklanmışlardı burada o şekilde açıklamam zor.

Zaman atlaması var tam açıklanmıyor diye biliyorum bir kaç hristiyan videosu izlemiştim güzel açıklanmışlardı burada o şekilde açıklamam zor.
Hristiyanlıkta Tanrı insanların günahlarını affetmek için kendi oğlunu öldürtmüştür diye bir inanç var. Hala daha günümüzdeki Papanın üstün olduğuna ve günahsız olduğuna inanıyorlar. :D Yani Hristiyan videosu izlemek ne kadar mantıklı siz düşünebilirsiniz. Bu tarz şeyleri açıp okuyun hocam, videolardan veya başka insanların çıkardığı anlamlardan anlayamazsınız. En fazla farklı bir fikir elde edinirsiniz ama size dini öğretemez.

Hristiyanlıkta Tanrı insanların günahlarını affetmek için kendi oğlunu öldürtmüştür diye bir inanç var. Hala daha günümüzdeki Papanın üstün olduğuna ve günahsız olduğuna inanıyorlar. :D Yani Hristiyan videosu izlemek ne kadar mantıklı siz düşünebilirsiniz. Bu tarz şeyleri açıp okuyun hocam, videolardan veya başka insanların çıkardığı anlamlardan anlayamazsınız. En fazla farklı bir fikir elde edinirsiniz ama size dini öğretemez.
Hocam 50 dan fazla kitap ve makaleler okudum merak etmeyin sadece papa değil hepsinin günahları arınmış durumda. Papa'ı üstün görenler katolikler tanrıyla birebir ilişkisi olduğunu düşündükleri için kutsal ruhun ona konuştuğunu düşünüyorlar. Arkadaşın burada dediğini ne kadar okumuş olsamda o dine mensup bir kişi cevabını daha iyi verecektir. Kendi oğlunu değil günahsız bedeni kutsal kurban olarak veriyor günahsız beden de tanrının aldığı insan gibi yaşadığı beden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı