textbox şifre gücü kontrolü

Ka4nklnc

Hectopat
Katılım
24 Mart 2014
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,

Yapmak istediğim şey textbox'a mesela bi şifre girildi diyelim '1234' buna şifre gücü düşük gibi bir uyarı verecek hani textboxın içinde harfleri tek tek kontrol edecek sonucu güc değişkenine 1 arttıracak güc değişkeni mesela 3 oldu. Şifre güçlü diyecek. Güçlüye örnek '1As2?_ ' Gibi bunları kontrol etmek istiyorum. Nasıl yapacağımı bilemedim textbox.text'in length'ini mi alacağım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar!

Öncelikle kontrol etmek istediğiniz textbox'ın classına girin. Büyük harflerden oluşan bir dizi ve bir int tanımlayın. Eğer büyük harf eşleşiyorsa integer 1 arttır. Sonra sayıyı kontrol ettir ve varsa int yine 1 artsın. Sonra uzunluk içinde aynı şekilde kontrol ettir. En sonra if ile kontrol ettir. int =0 ise durumlabel.text = parola geçersiz . int = 1 ise parola zayif. Kodlarda bir sıkıntın olursa yazabilirim.
 
Sağ olun musait olunca deneyeceğim. Eğer yapamazsam dönerim tekrar size ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ValidationPassword.gif


JQuery Check Password Strength Example in asp.net | Display Validation error message with images in asp.net - ASP.NET,C#.NET,VB.NET,JQuery,JavaScript,Gridview,SQL Server,Ajax,SSRS, XML examples
 
Şöyle bir yol izleyebilirsin:

Kişiden aldığın string'e baştan sona bir döngü yarat.
Döngü içerisinde sayı gördüğünde sayı sayacını arttır, aynı şekilde büyük harf, küçük harf ve işaret girildiğinde de bunlara özel sayacı arttır.

Textbox leave eventi ile de bu sayaçlardan hepsi 1'in üzerinde ve misal minimum 6 karakter'i geçiyorsa yüksek yaparsın.
Sonra adım adım düşersin; orta düşük | geçersiz tarzında.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı