Texture Flickering Çözümü Var mı?

Minimumaydia

Hectopat
Birkaç hafta önce başlayan bir sorun. Sorunun gelen Nvidia/Windows güncellemeleri ile geldiği çok net ortada. Nedir yani yeni gelen güncellemeleri tutmamız mı gerekiyor sıkıntılar ile yüzleşmemek için anlayamıyorum bu işi.

Daha önce bu sorun ile karşılaşmış ve üstesinden gelmiş hiç kimse mi yok? Ne bileyim en azından monitör vesaire değiştirince sorunu düzelen de mi yok? Kronik bir şey mi bu, yapışınca gitmiyor mu?

Gerçekten kafayı yemek üzereyim her oyunda bariz bir şekilde belli olmuyor fakat anti-aliasing seviyesi yükseklere çıkabilen oyunlarda çok net bir şekilde belli oluyor nesne kenarlarının titreyiş, gölgeler de bile belli oluyor arkadaş oynanmıyor yeni nesil oyunlar.

Bir bilgisi olan varsa lütfen aydınlatsın. Oynanmıyor oyun falan oynanmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia'da bu sorun var bariz. Ben AMD'ye geçerek kurtuldum bu sorundan temelli. Tabi şans işi benim GTX 1070'de vardı bu sorun. RX 5700 XT'de yok. Kenar yumuşatmayı çok iyi yapıyor.
Gerçekten de AMD'de böyle bir sorun yoksa, benim 2070 SUPER'i satıp RX 5700XT'ye hemen şimdi geçerim. Olan 10 FPS'e olsun oyun falan oynanmıyor zaten...
Altını bir daha çiziyorum, sorunun Nvidia kaynaklı olduğu çok net zaten. Gerçekten de AMD'ye geçsem sorun düzelir mi? Garanti mi?

Gerçekten de AMD'de böyle bir sorun yoksa, benim 2070 SUPER'i satıp RX 5700XT'ye hemen şimdi geçerim. Olan 10 FPS'e olsun oyun falan oynanmıyor zaten...
Altını bir daha çiziyorum, sorunun Nvidia kaynaklı olduğu çok net zaten. Gerçekten de AMD'ye geçsem sorun düzelir mi? Garanti mi?
AMD daha iyi kenar yumuşatma. Ama sürücü bazlı bazı sıkıntılar mevcut ama aşırı denilecek seviyede değil. Tavsiye ederim.

AMD daha iyi kenar yumuşatma. Ama sürücü bazlı bazı sıkıntılar mevcut ama aşırı denilecek seviyede değil. Tavsiye ederim.
Eğer mevcut ekran kartımı satabilirsem alacağım. Alabilirsem, sorunun düzelip düzelmediğini bu konu altına yazacağım çünkü bu sorundan çileli çok fazla insan var. Belki de sorun gerçekten de Nvidia ve yazılımıdır...

Eğer mevcut ekran kartımı satabilirsem alacağım. Alabilirsem, sorunun düzelip düzelmediğini bu konu altına yazacağım çünkü bu sorundan çileli çok fazla insan var. Belki de sorun gerçekten de Nvidia ve yazılımıdır...
Valla bak benim gördüğüm GTX 1070'den RX 5700 XT'ye geçince kenar yumuşatma kalitesinin daha da arttığı. GTX 1070'de mesela PUBG'de direk telleri bile titriyordu.

Valla bak benim gördüğüm GTX 1070'den RX 5700 XT'ye geçince kenar yumuşatma kalitesinin daha da arttığı. GTX 1070'de mesela PUBG'de direk telleri bile titriyordu.
Evet benim sıkıntım da o işte. Muhtemelen Nvidia kaynaklı bir sıkıntı bu fakat herkes de olmuyor nedeni hakkında hiçbir fikrim yok.
Eski AMD kullanıcısıyım bende RX480 vardı hiç böyle sıkıntılar yoktu...
Muhtemelen AMD'ye geçince düzelecek. Eğer düzelmezse o zaman problem çok büyük...

Evet benim sıkıntım da o işte. Muhtemelen Nvidia kaynaklı bir sıkıntı bu fakat herkes de olmuyor nedeni hakkında hiçbir fikrim yok.
Muhtemelen AMD'ye geçince düzelecek. Eğer düzelmezse o zaman problem çok büyük...
Ben komple sistemi yeniledim bu sorun yüzünden de sayılır aslında. i7 4790 ve GTX 1070 vardı. R5 3600 ve RX 5700 XT'ye geçtim memnunum. Görüntü kalitesinden bir şikayetim yok. Dediğiniz gibi kimi Nvidia kullanıcılarında bu sorun yok çok ilginç. Bende de vardı bir aralar konusunu bile açmıştım. VA panele geçince bir miktar olsa da iyileşme gözlemlemiştim. Ama AMD çok iyi kenar yumuşatma bakımından.

Tamamda başkan
tamam da bendede var böyle bir sorun 1060 ekran kartı var amd ekran kartı taktım 2 gün felan denedim yine aynısını yaptım

Ben komple sistemi yeniledim bu sorun yüzünden de sayılır aslında. i7 4790 ve GTX 1070 vardı. R5 3600 ve RX 5700 XT'ye geçtim memnunum. Görüntü kalitesinden bir şikayetim yok. Dediğiniz gibi kimi Nvidia kullanıcılarında bu sorun yok çok ilginç. Bende de vardı bir aralar konusunu bile açmıştım. VA panele geçince bir miktar olsa da iyileşme gözlemlemiştim. Ama AMD çok iyi kenar yumuşatma bakımından.
Şuan yeni kurduğunuz sistemi ben de kurdum. Bu sefer bende bu sorun var? Bu sorun ne ile ilgilidir tanısı tedavisi yok mudur? Sizin iyi dediğiniz sistem bende kötü.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı