Çözüm Texture Shimmering Sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Maxwelloconner

Hectopat
Katılım
29 Aralık 2019
Mesajlar
147
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
An itibariyle tarihin tozlu sayfalarına girecek olan sorunun çözümünü sizlerle paylaşıyorum. Texture shimmering, flickering ve çalışmayan anti aliasing sorunu tarih oldu.

Grafiklerdeki titremeler, kötü kalite ve çalışmayan kenar yumuşatma sorununun altında yatan temel nedenler Windows'un uygulamaya özgü yapmış olduğu "tam ekran ölçeklendirmesi" ve "dpi ölçeklendirmesi". Bu iki sinir bozucu özellikten haberimiz yokken defalarca kez sürücü kaldırdık, format attık ama işe yaramadı.

Yapmanız gereken tek şey hangi oyunu açacaksanız o uygulamaya sağ tıklayıp özelliklerden uyumluluk sekmesindeki "tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" kutucuğunu işaretleyin ve yüksek DPI ayarlarını değiştire tıklayıp "yüksek DPI ölçeklendirme davranışını geçersiz kıl" alt kısımda sistem (gelişmiş) seçin ve kaydedin. Bu ayarlar sayesinde en net ve orijinal görüntüyü elde edeceksiniz.

Not: Özellikle DPI ayarı çok önemli. Dots Per Inch yani inç başına nokta sayısı detayı etkileyen en önemli etken...

Ekran Alıntısı11.PNG
Ekran Alıntısı22.PNG
 
Aklıma gelmemişti, teşekkür ederim. Steam oyunlarında da işe yarıyor :D. Peki bunları uyguladığımda performans düşüşü yaşamam normal mi ? Fps olarak değil de csgo'da geç bağlanma vb.
Geç bağlanma internet ile ilgili olabilir. Onun dışında herhangi bir sorun olmaz.

İşe yaradıysa konuyu öne çıkaralım herkes faydalansın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı