Çözüm Texture Shimmering Sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Önceki kartım HD7870 di baya kullanmıştım ve durduk yere çıkmıştı bu sorun.

Uzun zamandır Nvidia kullanmıyorum ama optimize et dediyseniz etmiştir. Bende genel olarak hep AMD gördüm Nvidia da yok değil. Sorunun ne olduğu bulunsa artık baya bir kişi rahatlayacak gerçekten. 4k oyun oynamak güzel fakat bu seferde yazılar vs kötü oluyor. Neyse yeni alacağınız bilgisayarda da olmayacak diye bir şey yok en iyisi çözümü beklemek. Çünkü alacağınız sistemde 2 gün sonra aynı sorunu verirse canınızı çok yakar.
Evet :S %50 çözüm olduğunun farkındayım. İlerleyen zamanlarda bu sorun ile karşılaşabilirim, ihtimal yüksek fakat anlamıyorum yani 4 yıl önce sistem toplamış ve hala kullanan arkadaşım var 4 yıl geçmesine rağmen sisteminde hiç bir sorun yok gerçekten anlamıyorum. Neden? Neye göre bu sorun çıkıyor?
Arkadaşlar sorun, gördüklerim kadarıyla, sürücülerden kaynaklı. Ya da Windows 10 işletim sisteminden. Bana kalırsa, eski sürücülere geri dönmeye çalışın. Olmuyorsa da, denemiş kimselerden bakın; Windows 7 veya Windows 8.1'e dönenlerde yine aynı sorunlar yaşanıyor mu.
Bilmiyorum bu sorun ile sistemimi kurup oyun testlerine geçtiğim vakit karşılaştım yani ilk gününde daha ve ilerleyen günlerde daha da şiddetlendi.

Arkadaşlar sorun, gördüklerim kadarıyla, sürücülerden kaynaklı. Ya da Windows 10 işletim sisteminden. Bana kalırsa, eski sürücülere geri dönmeye çalışın. Olmuyorsa da, denemiş kimselerden bakın; Windows 7 veya Windows 8.1'e dönenlerde yine aynı sorunlar yaşanıyor mu.
Ben ev değiştirdim yine var yani öyle diyim sana :). Bir tek monitörü değiştiremedim onu deneyeceğim yakın zamanda. Aklına ne geliyorsa denedim.

Ben ev değiştirdim yine var yani öyle diyim sana :). Bir tek monitörü değiştiremedim onu deneyeceğim yakın zamanda. Aklına ne geliyorsa denedim.
Evet :S %50 çözüm olduğunun farkındayım. İlerleyen zamanlarda bu sorun ile karşılaşabilirim, ihtimal yüksek fakat anlamıyorum yani 4 yıl önce sistem toplamış ve hala kullanan arkadaşım var 4 yıl geçmesine rağmen sisteminde hiç bir sorun yok gerçekten anlamıyorum. Neden? Neye göre bu sorun çıkıyor?

Bilmiyorum bu sorun ile sistemimi kurup oyun testlerine geçtiğim vakit karşılaştım yani ilk gününde daha ve ilerleyen günlerde daha da şiddetlendi.
Buna benzer bir sorunda görmüştüm. G-Sync ve FreeSync olayını da değerlendirin derim. Alınan fps'in yüksek veya az alınması, bu tür sorunlara sebep olabilir belki.

Oyun motorlarında kullanılan teknolojiyle alakalı bir sorun olsa gerek. Gerçekten farklı bir şey gelmiyor insanın aklına.

Nvidia ve AMD tarafı bu sorunu çözmekle uğraşmıyor bile.
Hocam birden bire olan bir şey bu bende anlam veremedim gerçekten. Oyunlarla alakası yok. Yani şöyle söyleyim 1 yıldır oynadığım sistem güzel görüntü verirken ertesi gün açtığımda tırtıklanma vs kötü görüntü veriyor.. Hiç bir parça değişmiyor hiçbir yazılım kurulmuyor. Basıyorum düğmeye kulaklığı takıyorum 2 saat oynuyorum ertesi gece tekrar aynı şekilde görüntüye bi bakıyorum leş...

Aklıma gelen son olarak Snyc olayları. G-Sync ve FreeSync olayını da değerlendirin derim. Fps'nin yüksek veya az alınması, bu tür sorunlara sebep olabilir belki. Monitörden de olabilir ama denemişsinizdir bu ihtimali. Umarım çözülür. Ayrıca şunu da söyleyeyim. Nvidia Türkiye'de bir, iki kişi Anti-alising sorunundan bahsetmişti. Ama bunun sürücülerden kaynaklı olduğunu da belirtmişti.

Oyun motorlarında kullanılan teknolojiyle alakalı bir sorun olsa gerek. Gerçekten farklı birşey gelmiyor insanın aklına.

Nvidia ve AMD tarafı bu sorunu çözmekle uğraşmıyor bile.
Kesinlikle katılıyorum. Çirkin bir politikanın ortasında yalnız başımıza sürünür vaziyette kalmış olabiliriz şu sıralar. İnsanın aklına o kadar çok şey geliyor ki, Nvidia'nında AMD'ninde de bunu kasten yapıyor olması ve neticesinde bizi yüksek çözünürlüklü monitörlere itiyor olmaları sonucunda daha güçlü ekran kartlarına yönelmemiz (mecburiyetten) durumunda her iki tarafında çok işine yarayacağı çok net ortada.

Freesync zaten açık aslında, monitör kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum bu sorunun. Dediğiniz gibi yazılım kaynaklı bir sorun olabilir.

Örneğin, farklı forumda 2016'da açılmış bu konu. Bu sorunu 4 yıldır çözmüyorlarsa, bu saatten itibaren çözeceklerini hiç zannetmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı