İnceleme The Crew Motorfest: Closed Beta

ircoas

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Islemci:AMD Ryzen™5 7600X
Anakart:GIGABYTE B650M DS3H
Ram:XPG 32GB (2x16GB) Lancer Siyah DDR5 6000MHz CL40
Kasa/PSU:XIGMATEK COCKPIT X-POWER 700W 80PLUS
Ekran Karti:ZOTAC GeForce RTX 4070 TWIN EDGE OC
Sivi Sogutma:COOLER MASTER MASTERLIQUID ML240L V2
SSD:CRUCIAL P3 1TB
Meslek
Ogrenci
Herkese merhaba, kendi capimda boyle bir seyi ilk defa yapiyorum ve umarim begenilir. Burada yazili olarak dusuncelerimi belirtmek isterim. Umarim begenirsiniz iyi okumalar:)

Artılar(+):
  • Haritasi guzel ve ic acici.
  • Grafikler bana gore cok guzel, insanin icini baymiyor.
  • Arac sayisi gayet yeterli.
  • Modifiye olanaklari cok genis ve guzel.
  • Deniz ve ucak yarislari cok hos. Zor degil ve eglenceli.
  • Crew 2'ye gore daha sade ve anlasilir bir arayuz.
  • Direksiyon mekanikleri Crew 2'ye gore kat ve kat daha iyi ve rahat.
  • Cogu oyunda var fakat bu oyun size hiçbir kontrol tus atamasini zorunlu tutmuyor. Map gibi Forza'daki Anna gibi.
  • F1 vitesli bir aracimiz var ise ayarlarda debriyajli manuel secili olsa bile kulakciklardan debriyajli surebiliyoruz. Forza'daki gibi ayarlari degistirmemiz gerekmiyor.

Eksıler(-):
  • Oyunda DLSS ve FSR yok bu yuzden iyi bir sistem istiyor.
  • Kazalar biraz daha iyilestirebilirdi. Bir araca carpiyoruz arabada neredeyse hasar yok.
  • Umarim beta sorunudur yoksa iyi bir tepki yer. Oyun sisteminizde OBS acikken yuzde 20 CPU, yuzde 10 GPU kullaniyor ve 10 FPS veriyor. Kesinlikle duzeltilmesi gereken bir sorun.
  • Beta ile alakali oldugunu dusunuyorum yine oyunda 10 kere Alt+Tab atiyorsaniz 2-3 kere en az oyundan atiyor sizi.
  • Klasik Crew oyunlarinin 60 FPS sabitleme olayi yine var. Benim sistemim 100-150 verecekse onun yuzunden 60 veriyor.
  • Arac dis kamerada 50-60 km/h'nin uzerinde giderken arka tampon hizasinda iz birakiyor ve durunca o iz kayboluyor. Motion blur ile de alakali degilmis denedim cunku.

Forza ile karsilastirilirsa eger:
  • Harita, oyunun fizikleri (direksiyon seti ile), grafikler cok yakin. Burada devreye ufak detaylar giriyor. Forza'da olup burada olan veya burada olup Forza'da olmayan araclar mevcut. Bugatti'nin bazi modelleri gibi ornegin.
  • Forza'da ust açılıp kapanabiliyor fakat bu oyunda o arabalara ozel ustler almaniz veya bulmaniz gerekiyor.
  • Anna ile karsilastirilirsa bana bu daha kullanisli ve rahat geldi açıkçası.

Ufak detaylar:
Ic kamerada 100 km/h (60 mph) altinda giderken karakterimiz sol kolunu camdan disari cikariyor.
Korna calarken bir yandan da aracimiz selektor yapiyor.

Bu detaylar benim cok hosuma gitti.

Fiyat ve paketler:
Standart surum:
On siparise ozel bir bonus veriyor.

Gold surum:
Ek arac ve liveryler ayrica arac Pass veriyor.
3 gun oncesinden oyuna erken erisim.

Ultimate surum:
Gold surume ek olarak Ultimate pack veriyor ve icinde liveryler var.

Benim tercihim standart veya Gold olurdu bir livery icin 300 TL fazladan verilmez diye dusunuyorum.

Umarim ıncelememi begenmissinizdir :) iyi okumalar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam gayet detaylı bir inceleme olmuş ama aklıma takılan bir iki soru var. İlk olarak, sizce 1200 lira gibi bir fiyata değer mi? İkinci sorum ise; Araba değiştirdiğimiz zaman, FH4/5 gibi sürme hissiyatında da bir değişme hissedebildiniz mi? Bunları cevaplarsanız çok sevinirim, teşekkürler.

Hocam gayet detaylı bir inceleme olmuş ama aklıma takılan bir iki soru var. İlk olarak, sizce 1200 lira gibi bir fiyata değer mi? İkinci sorum ise; araba değiştirdiğimiz zaman, FH4/5 gibi sürme hissiyatında da bir değişme hissedebildiniz mi? Bunları cevaplarsanız çok sevinirim, teşekkürler.

Teşekkür ederim oncelikle. Evet arac hissiyati offroad olsun F1 yarislari olsun gercekten degistigini hissettiriyor. Fiyat konusunda da dolar bazi 25 alinmis fakat soyle bir piyasaya baktigimizda sadece araba yarislari degil cogu duzgun oyun 800 1000 bandinda satiliyor en az. Ama oyun cok guzel olmus bana gore. O yuzden alabilecek olsam alirdim malum 1.5 aya okul basliyor bir ton masraf cikar yine alabilecek gibi degilim ama alabilme imkani olan dusunmesin. Siz eger alacaksaniz da hayilrlisi olsun.

@ircoas hocam söylemesi serbest mi bilmiyorum ama F90, SF90 gibi arabalar var mı?
Hocam araclar cok fazla Ferrariye bakamadim 2dk acayim hemen geri donus yapicam bu cevaba

Duzenleme: @M3HM3TY hocam yokmus baktim agirlikli olarak bugatti ve Lamborghini'nin yenileri var

Teşekkür ederim oncelikle. Evet arac hissiyati offroad olsun F1 yarislari olsun gercekten degistigini hissettiriyor. Fiyat konusunda da dolar bazi 25 alinmis fakat soyle bir piyasaya baktigimizda sadece araba yarislari degil cogu duzgun oyun 800 1000 bandinda satiliyor en az. Ama oyun cok guzel olmus bana gore. O yuzden alabilecek olsam alirdim malum 1.5 aya okul basliyor bir ton masraf cikar yine alabilecek gibi degilim ama alabilme imkani olan dusunmesin. Siz eger alacaksaniz da hayilrlisi olsun.
Cevaplarınız için teşekkür ederim hocam. Oyunu merak ediyordum ve baya bir yol gösterdi. Elimde zaten FH4-5 ve Crew 2 gibi araba oyunları olduğu için bir tanesine daha gerek olur mu diye düşünüyordum. Uygun bir indirim yakalayabilirsem almayı çok isterim. Tekrardan teşekkürler.

Cevaplarınız için teşekkür ederim hocam. Oyunu merak ediyordum ve baya bir yol gösterdi. Elimde zaten FH4-5 ve Crew 2 gibi araba oyunları olduğu için bir tanesine daha gerek olur mu diye düşünüyordum. Uygun bir indirim yakalayabilirsem almayı çok isterim. Tekrardan teşekkürler.
Bende indirim geldigi an alicam :D ama dedigim gibi Crew 2 yi sadece direksiyon ayarlari acisindan bile sollar.

Bende indirim geldigi an alacağım :D ama dedigim gibi Crew 2'yi sadece direksiyon ayarlari acisindan bile sollar.

Bana da davet yolladılar ama bilgisayar kötü olduğu için açamıyorum maalesef.

Hocam araclar cok fazla Ferrari'ye bakamadim 2dk acayim hemen geri donus yapacağım bu cevaba

Duzenleme: @M3HM3TY hocam yokmus baktim agirlikli olarak Bugatti ve Lamborghini'nin yenileri var

Anladım. BMW'de F90 (m5) var mı peki?

1200 TL olmasaydı radarımda kesinlikle bulunurdu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı