The Game Awards 2024 adayları belli oldu!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hellblade 2 çöp direkt hiçbir dalda aday olmamalı bence. Gördüğüm en sıkıcı oyunlardan biri. Bazı oyunları oynamadım ama Black Myth: Wukong %100 bitirdim gayet iyiydi. Bazı teknik sorunları ve eksik kısımları vardı ama iyiydi. Adaylar arasından kişisel olarak en beğendiğim oydu.

Silent Hill 2 remake de beğenmediğim bir oyundu açıkçası. Remake olarak kötü değildi ama üst kalite bir yapımmış gibi de gelmedi. Hatta 2-3 saat oynayıp baygınlık geçirecekmiş gibi daralıp sildim. Sürekli düşman çıkmasına rağmen aksiyon aşırı kıt ve sığ ki zevk alamadım. Vuruş hisside kötüydü. Binaların falan içinde inanılmaz daralttı beni. Önünü göremiyorsun sadece sesler geliyor. Başlarda gericiydi ama belli bir yerden sonra gerici olmak yerine sıktı. Rahatsızlık verdi hatta.

Dost Kayaoğlu incelemesini izlediğimde aynı şeyleri hissetmişiz dedim resmen. Rraenee de 2 saat takılıp salmıştı bu oyun böyle yapamamışlar.

Kötü değil ama günümüz seviyesinde olmamış. Resident Evil remake seviyesinde değildi. Sıfırdan oynamama rağmen gram ilgimi çekemedi maalesef. 25 sene öncesinde iyi bir oyun oyunmuş ama günümüzde yetersiz. Remake olduğunu hissettiriyor ama eksikleri fazla. Aday olup olmaması umurumda değil ama düşüncelerim bu şekilde.

Tabii koyacaklardı önüne Bol mermi Bol düşman Bol aksiyon Resident Evil Remake seviyesinde değilmiş Capcom'un Remakelerinin kalitesizliğini de sayardım burada

Tabii koyacaklardı önüne bol mermi bol düşman bol aksiyon Resident Evil remake seviyesinde değilmiş Capcom'un remakelerinin kalitesizliğini de sayardım burada.

Resident Evil serisinde hiçbir zaman daralma olmadı bende. Silent Hill oynarken o kadar daraldım ki. O binanın içinde zifiri karanlıkta sadece yavaş yavaş yürüyorsun. Başlarda güzel oluyor ama etkisi çabuk sönüyor. Daralma geliyor insanın içine. Tam dışarı çıkıyorsun düşmanlar sünger gibi vuruş hissi yok ve ölmek bilmiyorlar. Bir şekilde geçtikten sonra not buluyorsun seni başka bir lokasyona götürüyor. Yine dar ortamlarda seni rahatsız etmeye başlıyor. Hep aynı döngüye giriyor. Sürekli aynı şeyler. Ya dışarıda düşmanlarla kapış sisli ortamda önünü göremeden yürü. Ya da sağdan soldan bulduğun notla restorana veya binaya falan gir seslerle ürkütmeye çalışsın. İşin kötü tarafı korkutmuyor sadece rahatsız ediyor.

Ara sahneler zaten az. Etkileşimde kısıtlı. 25 sene önce güzelmiş ama şu an değil. Farklı bir şeyler eklemen gerekiyor oyuna. Düşman çeşitleri çok az sayıdaydı. Oyunu zaten aşırı uzatmışlar tempoyu bozmuş. Kamera zaten sapıtıyor. Vuruş hissi zayıf.

Özet geçecek olursam 25 sene önce iyiydi ama remake versiyon ortalamanın üstüne çıkamamış. Ne iyi olmuş ne kötü olmuş. Daha çok nostalji yapan arkadaşlara hitap ediyor. Günümüz oyuncularının keyif alacağı sanmam.

Resident Evil serisinde hiçbir zaman daralma olmadı bende. Silent Hill oynarken o kadar daraldım ki. O binanın içinde zifiri karanlıkta sadece yavaş yavaş yürüyorsun. Başlarda güzel oluyor ama etkisi çabuk sönüyor. Daralma geliyor insanın içine. Tam dışarı çıkıyorsun düşmanlar sünger gibi vuruş hissi yok ve ölmek bilmiyorlar. Bir şekilde geçtikten sonra not buluyorsun seni başka bir lokasyona götürüyor. Yine dar ortamlarda seni rahatsız etmeye başlıyor. Hep aynı döngüye giriyor. Sürekli aynı şeyler. Ya dışarıda düşmanlarla kapış sisli ortamda önünü göremeden yürü. Ya da sağdan soldan bulduğun notla restorana veya binaya falan gir seslerle ürkütmeye çalışsın. İşin kötü tarafı korkutmuyor sadece rahatsız ediyor.

Ara sahneler zaten az. Etkileşimde kısıtlı. 25 sene önce güzelmiş ama şu an değil. Farklı bir şeyler eklemen gerekiyor oyuna. Düşman çeşitleri çok az sayıdaydı. Oyunu zaten aşırı uzatmışlar tempoyu bozmuş. Kamera zaten sapıtıyor. Vuruş hissi zayıf.

Özet geçecek olursam 25 sene önce iyiydi ama remake versiyon ortalamanın üstüne çıkamamış. Ne iyi olmuş ne kötü olmuş. Daha çok nostalji yapan arkadaşlara hitap ediyor. Günümüz oyuncularının keyif alacağı sanmam.

Silent Hill bu Team silent bile orijinalini yaparken bile diyor bloober sadece uzatıp puzzlelara elledi bir de silahlara elledi vuruş hissi var diyemem zaten birinde hissediyon vuruş hissini o da tahta da(Resident Evil remakelerinin de vuruş hissi yoktu zaten hele 4 remake in aşırı vasat ti) o zaman denilen hepsi re remakeler için de geçerli omuz kamerası yapıyor sana içerikleri kesip sunuyor Silent Hill da bu yok ne içerik kesilmesi var bir mektup kısmı dışında ve puzzleların değişmesi dışında tek kötü yani eskisi gibi korkutucu olmaması ama bu oyunu oynanılmayacağını değiştirmiyor taş gibi bir Silent Hill oyunu bu Resident Evil'lar da remakeleri vasat o zaman.

Capcom'un cidden düzgün remake yaptığını mı sanıyorsun hayır mikamiden sonra bu firma aksiyona kaymaya devam ediyor kesip kesip tam oyun fiyatına yutturuyor.

Capcom'un cidden düzgün remake yaptığını mı sanıyorsun hayır mikamiden sonra bu firma aksiyona kaymaya devam ediyor kesip kesip tam oyun fiyatına yutturuyor.

Silent Hill bu Team silent bile orijinalini yaparken bile diyor bloober sadece uzatıp puzzlelara elledi bir de silahlara elledi vuruş hissi var diyemem zaten birinde hissediyon vuruş hissini o da tahta da(Resident Evil remakelerinin de vuruş hissi yoktu zaten hele 4 remake in aşırı vasat Ti) o zaman denilen hepsi re remakeler için de geçerli omuz kamerası yapıyor sana içerikleri kesip sunuyor Silent Hill da bu yok ne içerik kesilmesi var bir mektup kısmı dışında ve puzzleların değişmesi dışında tek kötü yani eskisi gibi korkutucu olmaması ama bu oyunu oynanılmayacağını değiştirmiyor taş gibi bir Silent Hill oyunu bu Resident Evil'lar da remakeleri vasat o zaman.

Ben Resident Evil serisinin eski versiyonları oynamadım. Günümüz zamanında çıkmış remake versiyonlarına göre değerlendirdim. Yani hangi kısımlar kesilmiş bilgim yok. O yüzden benim için eksi değil. Günümüz şartlarında remake versiyonlar hikaye sunumu ve aksiyon açısından gayet iyi. Bir bölgeye girdiğim zamanda gereksiz uzatılmış hissiyatı vermiyor. Her şey tadında oluyor kısaca. Silent Hill oynarken sadece daraldım. Gereksiz uzatmışlar. Zaten sürekli düşman çıkıyor vurduğunu hissetmiyorsun. Ölmek bilmiyorlar zaten. Aynı şeyleri 50 kere yazmama gerek yok.

RE4 remake vuruş hissi gayet iyiydi bu arada. Tekmeyle falan desteklemek bıçakla parry atmak güzeldi.

Silent Hill bu Team silent bile orijinalini yaparken bile diyor bloober sadece uzatıp puzzlelara elledi bir de silahlara elledi vuruş hissi var diyemem zaten birinde hissediyon vuruş hissini o da tahta da(Resident Evil remakelerinin de vuruş hissi yoktu zaten hele 4 remake in aşırı vasat ti) o zaman denilen hepsi re remakeler için de geçerli omuz kamerası yapıyor sana içerikleri kesip sunuyor Silent Hill da bu yok ne içerik kesilmesi var bir mektup kısmı dışında ve puzzleların değişmesi dışında tek kötü yani eskisi gibi korkutucu olmaması ama bu oyunu oynanılmayacağını değiştirmiyor taş gibi bir Silent Hill oyunu bu Resident Evil'lar da remakeleri vasat o zaman.

Pek katılmıyorum açıkçası. Yani hocam survival horror kategorisinde bakarak söylüyorum RE4R'deki vuruş hissi kötüyse hangi oyundaki iyidir bilmiyorum. Adamlar onu hissedelim diye herşeyi yapmış. Vuruş hissinden 0 beklentiyle girmiştim ilk demo çıktığında oynayınca baya şaşırmıştım o kadar keyifliydi ki. Oyun bitene kadar da sıkmadı. Çünkü vuruş hissi dediğin öyle olmalı her vurduğunda düşmanda bir tepki görüyordunuz oyunda. Şu ana kadar çıkan Remake'lerden RE3 hariç özensiz bir iş yok. Adamlar orjinal olan oyundaki detayları koruyup çeşitlendirip ya da değiştirip orjinalliği de koruyorlar yenilik de ekliyorlar. Yani işin kişisel boyutu bir yana RE serisi Remake furyasını oyun dünyasına tanıtan bir seri oldu. RE2'den önce Remake kavramı yok denecek kadar azdı. En yüksek puanları alan Survival Horror oyunları da oldular. RE4R incelemerine girip bakınca o kadar az olumsuz yorum gördüm ki şaşırmadım desem yalan olur. Yiğidi öldür hakkını yeme derler.

Ben Resident Evil serisinin eski versiyonları oynamadım. Günümüz zamanında çıkmış remake versiyonlarına göre değerlendirdim. Yani hangi kısımlar kesilmiş bilgim yok. O yüzden benim için eksi değil. Günümüz şartlarında remake versiyonlar hikaye sunumu ve aksiyon açısından gayet iyi. Bir bölgeye girdiğim zamanda gereksiz uzatılmış hissiyatı vermiyor. Her şey tadında oluyor kısaca. Silent Hill oynarken sadece daraldım. Gereksiz uzatmışlar. Zaten sürekli düşman çıkıyor vurduğunu hissetmiyorsun. Ölmek bilmiyorlar zaten. Aynı şeyleri 50 kere yazmama gerek yok.

RE4 remake vuruş hissi gayet iyiydi bu arada. Tekmeyle falan desteklemek bıçakla parry atmak güzeldi.

Re 4 remake vuruş hissi Leş orijinalindeki potansiyeli alıp yok edilen Remake tir kendisi Yok Girls just fine With me Parry atmak da yenilik bir şey değil orijinalinde de baltaları engelleyebiliyordun Remake Bir oyunu sadece grafikleştirip vasat hale getirdi Oyun aynı oyun (İçerikleri DLC'ye kesmeyi kastetmiyorum bile)

Pek katılmıyorum açıkçası. Yani hocam Survival horror kategorisinde bakarak söylüyorum RE4R'deki vuruş hissi kötüyse hangi oyundaki iyidir bilmiyorum. Adamlar onu hissedelim diye her şeyi yapmış. Vuruş hissinden 0 beklentiyle girmiştim ilk demo çıktığında oynayınca bayağı şaşırmıştım o kadar keyifliydi ki. Oyun bitene kadar da sıkmadı. Çünkü vuruş hissi dediğin öyle olmalı her vurduğunda düşmanda bir tepki görüyordunuz oyunda. Şu ana kadar çıkan Remake'lerden RE3 hariç özensiz bir iş yok. Adamlar orijinal olan oyundaki detayları koruyup çeşitlendirip ya da değiştirip orijinalliği de koruyorlar yenilik de ekliyorlar. Yani işin kişisel boyutu bir yana RE serisi Remake furyasını oyun dünyasına tanıtan bir seri oldu. RE2'den önce Remake kavramı yok denecek kadar azdı. En yüksek puanları alan Survival Horror oyunları da oldular. RE4R incelemerine girip bakınca o kadar az olumsuz yorum gördüm ki şaşırmadım desem yalan olur. Yiğidi öldür hakkını yeme derler.

Re 2 remake B Senaryosunu dokunmadan satışa sokmak ne demek Yapsalarmış hikaye eksikliği yaşanıyor ortada Ne Remakeler vardı ortada Black Mesa Remake Re 1 remake (Mikaminin Son Remake) Re 3 yazılımını kastetmiyorum ortada Re 4 remake in grafiği de bana kalırsa Silent Hill 2 remake in Unreal Engine 5'in yanında çöp ne o öyle gece baslayıp Bir kulubeden geçiyorsun sabah aşırı kötü bir efektle hem de.

Re 4 Remake in Remake olan kısmı Ana kısmı değil Seperate Ways DLC'sidir Çünkü bunu planladılar Ve Remake olan kısmı da DLC sidir bu kadar.

Re 4 Remake in Remake olan kısmı Ana kısmı değil Seperate Ways DLC'sidir Çünkü bunu planladılar Ve Remake olan kısmı da DLC sidir bu kadar.

Re 4 remake vuruş hissi leş orijinalindeki potansiyeli alıp yok edilen remake tir kendisi yok girls just fine with me parry atmak da yenilik bir şey değil orijinalinde de baltaları engelleyebiliyordun remake bir oyunu sadece grafikleştirip vasat hale getirdi oyun aynı oyun (içerikleri DLC'ye kesmeyi kastetmiyorum bile)

Re 2 remake b senaryosunu dokunmadan satışa sokmak ne demek yapsalarmış hikaye eksikliği yaşanıyor ortada ne remakeler vardı ortada Black Mesa remake re 1 remake (mikaminin son remake) re 3 yazılımını kastetmiyorum ortada re 4 remake in grafiği de bana kalırsa Silent Hill 2 remake in Unreal Engine 5'in yanında çöp ne o öyle gece baslayıp bir kulubeden geçiyorsun sabah aşırı kötü bir efektle hem de.

Re 4 remake in remake olan kısmı ana kısmı değil seperate ways DLC'sidir çünkü bunu planladılar ve remake olan kısmı da DLC sidir bu kadar.

Re 4 remake in remake olan kısmı ana kısmı değil seperate ways DLC'sidir çünkü bunu planladılar ve remake olan kısmı da DLC sidir bu kadar.

Ne derseniz deyin Resident Evil serisinin temelleri sağlam. Ekstra hiçbir şey getirmeden remake yapsalar yine iyi olur. Silent Hill serisi eskidi artık günümüzde iyi bir oyun değil. Üstüne koyman gerekiyor. Belli ki siz Silent Hill eski versiyonunu oynamışsınız. Nostalji olduğu için objektif yorum yapamıyorsunuz. Sıfırdan oynayan biri için sıkıcı bir oyun. Zamanına göre değil de günümüze göre değerlendirmeniz gerekiyor.

Elden Ring DLC'si ve Balatro'nun yılın oyunu adayları listesinde ne işi var Allah aşkına. Tamamen saçmalamışlar. Wukong da olmamalıydı ama yine bu sene az sağlam oyun çıktı diye ona bir şey demiyoruz da diğer ikisi saçmalık. Final Fantasy veya Metaphor alır. O ikisi yerine Yakuza ve Silent Hill koysalardı daha inanılası bir liste olurdu.

Silent Hill 2 remake de beğenmediğim bir oyundu açıkçası. Remake olarak kötü değildi ama üst kalite bir yapımmış gibi de gelmedi. Hatta 2-3 saat oynayıp baygınlık geçirecekmiş gibi daralıp sildim. Sürekli düşman çıkmasına rağmen aksiyon aşırı kıt ve sığ ki zevk alamadım. Vuruş hisside kötüydü. Binaların falan içinde inanılmaz daralttı beni. Önünü göremiyorsun sadece sesler geliyor. Başlarda gericiydi ama belli bir yerden sonra gerici olmak yerine sıktı. Rahatsızlık verdi hatta. Dışarı çıkıp hava akasım geldi. Zaten oynanış siresini çok uzatmışlar gereksiz olmuş.
Silent Hill 2'de aksiyon kıt, vuruş hissi kötü deyip beğenmiyorsanız, siz yanlış oyuna gelmişsiniz ki hiç te fena değildi bunlar. Resident Evil ile karıştırmışsınız. Bu arada zaten adamların amacı oyuncuyu darlamak bunaltmak ve rahatsızlık vermek aynı zamanda bunlara rağmen hikayeyi merak edip ilerlemeye çalışırsınız sizi merak ettiren unsurlar ile.

Dost Kayaoğlu ne anlasın korku hayatta kalma oyunundan, Silent Hill'den. Adamın sevdiği bir tür değil zaten ona rağmen o kadar laf etmesine rağmen gitmiş gümüş vermiş. Orijinal Silent Hill 2'yi bile zamanında bitirmemiş, spoiler yiyerek daha yeni 2022'de oynamış. Diğer elemanı hiç söylemiyorum bile.

Hellblade 2 çöp direkt hiçbir dalda aday olmamalı bence. Gördüğüm en sıkıcı oyunlardan biri. Bazı oyunları oynamadım ama Black Myth: Wukong %100 bitirdim gayet iyiydi. Bazı teknik sorunları ve eksik kısımları vardı ama iyiydi. Adaylar arasından kişisel olarak en beğendiğim oydu.

Silent Hill 2 remake de beğenmediğim bir oyundu açıkçası. Remake olarak kötü değildi ama üst kalite bir yapımmış gibi de gelmedi. Hatta 2-3 saat oynayıp baygınlık geçirecekmiş gibi daralıp sildim. Sürekli düşman çıkmasına rağmen aksiyon aşırı kıt ve sığ ki zevk alamadım. Vuruş hisside kötüydü. Binaların falan içinde inanılmaz daralttı beni. Önünü göremiyorsun sadece sesler geliyor. Başlarda gericiydi ama belli bir yerden sonra gerici olmak yerine sıktı. Rahatsızlık verdi hatta. Dışarı çıkıp hava akasım geldi. Zaten oynanış siresini çok uzatmışlar gereksiz olmuş.

Dost Kayaoğlu incelemesini izlediğimde aynı şeyleri hissetmişiz dedim resmen. Rraenee de 2 saat takılıp salmıştı bu oyun böyle yapamamışlar.

Kötü değil ama günümüz seviyesinde olmamış. Resident Evil remake seviyesinde değildi. Sıfırdan oynamama rağmen gram ilgimi çekemedi maalesef. 25 sene öncesinde iyi bir oyun oyunmuş ama günümüzde yetersiz. Remake olduğunu hissettiriyor ama eksikleri fazla. Aday olup olmaması umurumda değil ama düşüncelerim bu şekilde.
Ben oynanıştan daha çok hikâyeye bakıyorum ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Hellblade 2 (serisi demek daha doğru olur aslında) ve Silent Hill 2'nin hikâyesi yazılmış en yaratıcı ve en iyi hikâyelerden ikisidir.

Hikâye ve anlatım da bu ikisi diğer adayları süpürüp geçer. Geri kalan unsurlar tartışılır. İşte oynanıştır, tekrara düşmesidir vs. fakat atmosfer, hikâye, duygu dediniz mi bunlar başyapıttır.
Wukong da olmamalıydı ama yine bu sene az sağlam oyun çıktı diye ona bir şey demiyoruz da diğer ikisi saçmalık.
Bazı senelerde oyun kıtlığı yaşanıyor ve o sene ne çıkmışsa kalitesine bakılmadan aday gösteriliyor. 2021 senesinde It Takes Two oyununun aday olup kazanması da buna örnek.

Dost Kayaoğlu ne anlasın korku hayatta kalma oyunundan, Silent Hill'den. Adamın sevdiği bir tür değil zaten ona rağmen o kadar laf etmesine rağmen gitmiş gümüş vermiş. Orijinal Silent Hill 2'yi bile zamanında bitirmemiş, spoiler yiyerek daha yeni 2022'de oynamış.
Aslında başta oyunu beğenmemesini mantıksızca bulmuştum fakat gerekçelerini dinlediğimde haklı olduğu taraflarının olduğunu gördüm. Kötü bir oyun değil fakat onun bakış açısıyla baktığımızda ve kıyasladığımızda eksik olarak gördüğü şeyleri daha net anlıyorsunuz. Tabii eleştiride abartıya da kaçtığı oluyor ama haksız değil yani.

Son düzenleme:
Elden Ring DLC'si ve Balatro'nun yılın oyunu adayları listesinde ne işi var Allah aşkına. Tamamen saçmalamışlar. Wukong da olmamalıydı ama yine bu sene az sağlam oyun çıktı diye ona bir şey demiyoruz da diğer ikisi saçmalık. Final Fantasy veya metaphor alır. O ikisi yerine yakuza ve Silent Hill koysalardı daha inanılası bir liste olurdu.

Silent Hill 2'de aksiyon kıt, vuruş hissi kötü deyip beğenmiyorsanız, siz yanlış oyuna gelmişsiniz ki hiç de fena değildi bunlar. Resident Evil ile karıştırmışsınız. Bu arada zaten adamların amacı oyuncuyu darlamak bunaltmak ve rahatsızlık vermek aynı zamanda bunlara rağmen hikayeyi merak edip ilerlemeye çalışırsınız sizi merak ettiren unsurlar ile.

Dost Kayaoğlu ne anlasın korku hayatta kalma oyunundan, Silent Hill'den. Adamın sevdiği bir tür değil zaten ona rağmen o kadar laf etmesine rağmen gitmiş gümüş vermiş. Orijinal Silent Hill 2'yi bile zamanında bitirmemiş, spoiler yiyerek daha yeni 2022'de oynamış. Diğer elemanı hiç söylemiyorum bile.

Kabul edin ortalama bir oyun. Eskiden iyi olması bir şey ifade etmiyor. Vuruş hisside kötü. Doğru düzgün tepki bile vermiyor düşmanlar. Başta oyuncuyu daraltması iyiymiş gibi gözükebilir ama değil. 1 saat sonra sıkıntıdan patlıyorsun. Korku oyunu ama korku yok. İlk 1 saat geriliyorsun sonrası fıs. Sadece bunaltıyor insanı. Çünkü malzeme belli kısır döngüyle devam ediyor. Oyunun kötü yanlarını bile övüyorsunuz. Fanboysunuz. 🤣

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı