The Last of Us 2 optimizasyonu kötü mü?

İşletim sistemi
Windows 11

Schwagos

Centipat
RAM
16 GB
Ekran kartı
RX 7700 XT
Anakart
B650M S2H
İşlemci
Ryzen 5 7600
Merhaba. Oyunun optimizasyonunda sıkıntılar var gibi örneğin: FSR açınca oyunun akıcılığının gitmesi, saçlar da sakallarda bozulmalar, FPS droplar, FPS düşüklüğü mesela ben bu sistemle FSR olmadan 110 FPS civarı oynuyorum ama böyle ormanlık alanlarda şehir gibi yerlerde FPS resmen yerlerde. 59 FPS bile gördüm FSR açınca da bütün akıcılık gidiyor ne yapacağımı bilemiyorum bir öneriniz varsa yazar mısınız?

O zaman benlik bir sıkıntı yok gibi.

VRAM kullanimini gozlemleyin. 11500 MB civarlarinda dolasiyorsa dokulardaki ortam dokusunu Ultra'dan High'a dusurun. Benim problem boyle kalkmis oldu.

Oyuna girdiğim zaman bakacağım şimdi yüksek ayarlarda da oynamak istemiyorum sistemim iyi olduğu için bütün ayarlar Full'de belki ondan dolayıdır.

O zaman benlik bir sıkıntı yok gibi.

VRAM'den mi yasiyorsunuz bilmiyorum ama sisteminiz benimkinden guclu olmasina ragmen droplar girmesi normal degil.

Oyuna girdiğim zaman bakacağım şimdi yüksek ayarlarda da oynamak istemiyorum sistemim iyi olduğu için bütün ayarlar Full'de belki ondan dolayıdır.

Dedigim gibi ayarlarindan bir tanesini dusurun. VRAM dusecektir diye tahmin ediyorum.

Hocam oyunun görüntü seçeneklerindeki ayarlarınızı çekip atar mısınız ben de bulanık görüntü sorunu yaşıyorum da.

Oyunun basindaysaniz normal. Kar bolumlerine gelince FPS yuksek oluyor genelinde.

Hocam oyunu 2 kere bitirdim ve şu an tekrar başladım karlı bölümü geçtim seattle birinci gündeyim yani ilk bitirdiğimde de aynı durum vardı yine akıcı değildi ama FPS'i görmüyordum ilk bitirdiğimde ayarlar donanıma göre ayarlanmıştı sanırsam.

Hocam oyunun görüntü seçeneklerindeki ayarlarınızı çekip atar mısınız ben de bulanık görüntü sorunu yaşıyorum da.

Girdiğimde atarım hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı