The Last Of Us I/II vs Uncharted

Pledo

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Selamlar. Şu zamanlar da hikaye oyunu arıyorum. Hayatımda hiç The last of us izlemedim, oynamadım ve görmedim. Aynı şekilde Uncharted izlemedim, oynamadım ve görmedim. Bilgisayar bileşenlerim olarak i5 12400F ve 4060 Tİ var, The Last'ta optimizasyon sorunu var diye duydum ama yaşamam diye düşünüyorum.

Hikayeli oyunlar da aradığım şeylerden bir tanesi, zombi gibi şeylerin olmaması. Zombi temalı, oyunun zombi üstüne kurulması, saçma zombi saldırıları gibi şeyleri hiç sevmem. İkinci olarak da böyle hikayesini oynarken sıkmayacak. Yani mesela oyunu oynuyorum, bana bir görev/hikayenin gidişine göre bir şey vericek. Ama verdiği görev, saçma, alakasız bir şey olup çözümünün internet de bakılıcak kadar zor olmasını da istemiyorum.

Biliyorum çok şey istedim ama bu ikiliden hangisi mantıklı? The Last da direkt iki oynanır mı, ilk önce bir mi oynanmalı? Fikrinizi belirtirseniz çok mutlu olurum.

Selamlar. Şu zamanlar da hikaye oyunu arıyorum. Hayatımda hiç The Last of Us izlemedim, oynamadım ve görmedim. Aynı şekilde Uncharted izlemedim, oynamadım ve görmedim. Bilgisayar bileşenlerim olarak i5 12400F ve 4060 Ti var, the Last'ta optimizasyon sorunu var diye duydum ama yaşamam diye düşünüyorum.

Hikayeli oyunlar da aradığım şeylerden bir tanesi, zombi gibi şeylerin olmaması. Zombi temalı, oyunun zombi üstüne kurulması, saçma zombi saldırıları gibi şeyleri hiç sevmem. İkinci olarak da böyle hikayesini oynarken sıkmayacak. Yani mesela oyunu oynuyorum, bana bir görev/hikayenin gidişine göre bir şey verecek. Ama verdiği görev, saçma, alakasız bir şey olup çözümünün internet de bakılacak kadar zor olmasını da istemiyorum.

Biliyorum çok şey istedim ama bu ikiliden hangisi mantıklı? The last da direkt iki oynanır mı, ilk önce bir mi oynanmalı? Fikrinizi belirtirseniz çok mutlu olurum.

The Last of Us zaten zombi teması üzerine kurulu. Ama görevleri gayet güzel ve hikayesi içine çekiyor.

Zombi istemiyorsunuz ama Last of Us yazmışsınız? Last of Us zombi üzerine kurulu bir hikaye. Hikaye olarak iki oyunda sıkmaz ama daha geniş bir hikaye istiyorsanız Last of Us öneririm. Uncharted hikayesi biraz daha basit ama eğlenceli bir oynanışı var.

Hem Last of Us oynamak istiyorsunuz hem de zombi olmasın istiyorsunuz maalesef mümkün değil.
Hocam Last of Us'ın içeriğini hiç bilmiyorum. Şaka değil, kaç yıldır oyun oynarım ama 1 kere youtubedan aramayı merak etmedim. İçeriğinin zombi olup/olmadığını bilmiyorum anlayacağınız.

Last of Us post apokaliptik bir evrende geçen bir mantar virüsünü anlatırken Uncharted serilerinin konusu ise hazine arayan bir adamın hikayesini anlatıyor. Dediğiniz puzzle olayı Uncharted oyunlarında oldukça yoğunken Last of Us serisinde o şekilde bir ilerleme nadiren bulunuyor. Eğlence aksiyon arıyorsan Uncharted derim fakat hikaye konusunda Last of Us açık ara öndedir bana göre.

Zombi istemiyorsunuz ama Last of Us yazmışsınız? Last of Us zombi üzerine kurulu bir hikaye. Hikaye olarak iki oyunda sıkmaz ama daha geniş bir hikaye istiyorsanız Last of Us öneririm. Uncharted hikayesi biraz daha basit ama eğlenceli bir oynanışı var.
Teşekkür ederim hocam.

TLOU optimizasyon sorunu düzeldi. Sıkıntı yaşamazsınız. Hazır 2025'de TLOU 2 RE PC'ye geliyorken TLOU 1 alın derim. Uncharted bitmiş bir seri her türlü ileride de oynanır.

TLOU 1 al oyna derim, birkac aya 2'cisi de gelecek PC'ye ustune de onu bitirirsin. Ilk kez Uncharted 4'ten baslarsan sikilirsin.
O zaman temasını bir kenara bırakarak(en azından kafam da zombi temasını) öyle oynamak daha mantıklı duruyor.
Last of Us post apokaliptik bir evrende geçen bir mantar virüsünü anlatırken Uncharted serilerinin konusu ise hazine arayan bir adamın hikayesini anlatıyor. Dediğiniz puzzle olayı Uncharted oyunlarında oldukça yoğunken Last of Us serisinde o şekilde bir ilerleme nadiren bulunuyor. Eğlence aksiyon arıyorsan Uncharted derim fakat hikaye konusunda Last of Us açık ara öndedir bana göre.
Teşekkürler hocam.

TLOU optimizasyon sorunu düzeldi. Sıkıntı yaşamazsınız. Hazır 2025'de TLOU 2 RE PC'ye geliyorken TLOU 1 alın derim. Uncharted bitmiş bir seri her türlü ileride de oynanır.
Böyle düşününce de mantıklı geldi. The Last'ı alıp denemekten zarar gelmez. Teşekkürler hocalarım. Net cevaplar aldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı