The Last of Us ile MSI Afterburner arasında 10 derece sıcaklık farkı var

monaarch01

Hectopat
Sıcaklık değerlerine baktığımda the last (oyun ayarlarından açınca) ekran kartı sıcaklığını 10 derece fazla gösteriyor. Bunların hangisi doğrudur acaba az bir fark da değil.
Sonradan HWiNFO ile yaptığım testle oyunun aynı gösterdiğini gördüm demek ki MSI da bir sıkıntı oldu.

Dosya Ekleri

• 2.jpg
    2.jpg
    364,9 KB · Görüntüleme: 82
  • 1.jpg
    1.jpg
    283,5 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleme:
Hocam sonuçları paylaşır mısın yapınca?

Görünüşe göre MSI yanlış gösteriyor

Muhtemelen MSI doğru olanı gösteriyordur. Malum, oyunun ne durumda olduğunu biliyoruz. İçin rahat etmiyorsa HWiNFO indirip Sensor Only modunda açıp yarım saat gibi bir süre oynadıktan sonramin, Max, ort ve anlık değerleri kontrol edebilirsin.

MSI yanlış göstermiş hocam oyunun gösterdiği ile HWiNFO aynı çıktı

Gerçi Core sıcaklığı MSI ile aynı gösteriyor hangisine bakmak daha doğrudur

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    283,5 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Görünüşe göre MSI yanlış gösteriyor

MSI yanlış göstermiş hocam oyunun gösterdiği ile HWiNFO aynı çıktı

Gerçi Core sıcaklığı MSI ile aynı gösteriyor hangisine bakmak daha doğrudur
Öncelikle kusura bakma, ikinci görseli görmediğim için tek görselden yola çıkarak cevap verdim. Küresel sıcaklık kartın genel sıcaklığı, diğer ikisi ise yazdığı üzere bellek ve GPU'da yer alan sıcaklık sensörleri. MSI'da ekranda görünmesi için açtığın seçenek HWiNFO'da yazan GPU Core Sıcaklığıdır. Diğer iki sensörü de açarsan HWiNFO'daki gibi detaylı değerleri görebilirsin. Intel'in ekran kartında bu kadar detaylı sıcaklık sensörleri olması şaşırttı beni. Hatta ekran kartının Intel olması beni daha çok şaşırttı çünkü hiç tahmin etmezdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı