The Last of Us Part 1 PC, Optimizasyon Sorunu ile Gündemde

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
The Last of Us Part 1 PC optimizasyon

PlayStation konsoluna özel oyunlar bir bir PC platformuna gelmeye devam ediyor. Spider-Man, Uncharted ve God of War gibi oyunların ardından The Last of Us Part 1‘de nihayet PC için çıkışını gerçekleştirdi. Uzunca bir süredir PC oyuncularının yolunu gözlediği The Last of Us Part 1’in nasıl bir çıkış yapacağı da bir hayli merak edilirken, Naughty Dog‘un […]

Devamı: The Last of Us Part 1 PC, Optimizasyon Sorunu ile Gündemde
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Ben sorunsuz oynuyorum ilk başta göglendirme yüklerken işlemci sıcaklığı 96 dereceyi gördü başkada sorun yok

Birde bulanıklık ayarlarını kapatın

Her oyunu orijinal alan biri olarak sırf şu optimizasyon özürlüsü oyunlar sebebiyle artık korsan oynamaya başlayacağım sanırım. Paramızla rezil oluyoruz başka hiçbir şey değil. Orta ayarlarda 8GB VRAM kullanan oyun ilk defa görüyorum. Üstelik oyun orta ayalarda hiç de güzel gözükmüyor.

VRAM de 2023 yılı için kabul edilebilir ancak RAM kullanımı gerçekten anormal. Nvidia'nın kazık attıkları ya da daha nazik olarak ''abi 8 GB yeterli, abi 10 GB kullanan oyun mu var...'' diyen tayfanın layığını bulması olarak özetlenebilir ki bu kitle bu VRAM kapasitesinin bırakın 1080P 1440P için hayli hayli yeteceğini savunuyordu.

Tekrar hatırlatayım 2023 yılında 6-8 GB VRAM'e ilah muamelesi yapmasın kimse. Resident Evil serisi de güm güm VRAM diye bağırıyordu daha RE4'e gelmeden önceki 2-3 oyunda belli idi her şey.

VRAM de 2023 yılı için kabul edilebilir ancak RAM kullanımı gerçekten anormal. Nvidia'nın kazık attıkları ya da daha nazik olarak ''abi 8 GB yeterli, abi 10 GB kullanan oyun mu var...'' diyen tayfanın layığını bulması olarak özetlenebilir ki bu kitle bu VRAM kapasitesinin bırakın 1080P 1440P için hayli hayli yeteceğini savunuyordu.

Tekrar hatırlatayım 2023 yılında 6-8 GB VRAM'e ilah muamelesi yapmasın kimse. Resident Evil serisi de güm güm VRAM diye bağırıyordu daha RE4'e gelmeden önceki 2-3 oyunda belli idi her şey.
Hala daha savunanlar var ki, "ne olmuş 8GB ise aşın VRAM'i bir şey olmaz" diyenler gördüm ben bu forumda :D Ama VRAM kullanımı bence bu oyun için normal değil çünkü oyunun orta ayarları hiç de güzel gözükmüyor, ona rağmen 8GB VRAM kullanıyor bence ciddi bir sıkıntı var.

Ben sorunsuz oynuyorum ilk başta göglendirme yüklerken işlemci sıcaklığı 96 dereceyi gördü başkada sorun yok

Birde bulanıklık ayarlarını kapatın
Hocam yanlış anlaşılmasında siz zaten oynayamasaydınız oyunu neyle test etmişler diye baya sorgulardım. 6700xt kartım var 50-60 zor görüyorum stutterlar ile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı