The Last of Us part 1 sistem gereksinimlerinin sebebi nedir?

• Konuyu başlatan Fikop
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 71
  • Görüntüleme 3.845
Resmen bizde optime yok , çıkış böyle olucak yama ile düzelticez diye yorumladım görseli.
Ayrıca 5800xt diye kartmı varmış

Anladım, son kullanıcı olarak ne olduğunu çok önemsemiyorum sadece düzgün ve anlamlı çıksınlar yeter bana :).
Adamlar olmayan kartı yazmışlar zaten. Çok takılmamak lazım. Tabloda yazan çoğu kartla daha yüksek FPS alacaksın %100.

Oyunların istediği sistemler birden yüksek olmaya başladı. A Plague Tale requiem ve Dead Space remake gibi. İstedikleri sistemler kadar şaşırtıcı grafik sunamıyorlar da.

Oyunun PC portunu yapan firma Naughty Dog'un direkt kendisi. Diğer tüm Sony oyunları PC'ye port yapmada bilgili firmalara verilmiş fakat bu oyunu 90'lardan beri sadece PS konsoluna oyun üreten firmaya yaptırmışlar. En temel sebep firmanın tecrübesiz olması ve bu yüzden başaramamış olması.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyuna Remake diyorlar fakat sırf bölüm tasarımını değiştirmemek için 2.oyunda olan şeyleri bile oyuna eklemiyorlar. Yarım hissettiren hikâye finaline de bir şey eklemiyorlar. Remake ile gelişebilecek hikayeyi dizi ile geliştiriyorlar. Siz bunlara Remake dedikçe onlarda bunları yapmaya devam edecek. Sonra ne bu Remake furyası diye ağlayacaksınız. Şunlara Remake demeyin. Bu oyun 28 Mart, RE4 ise 24 Mart'ta geliyor. 24 Mart'ta gerçek bir Remake oynayın da anlayın şu para koparma ürününün ne halt olduğunu.

Oyunların istediği sistemler birden yüksek olmaya başladı. A Plague Tale requiem ve Dead Space remake gibi. İstedikleri sistemler kadar şaşırtıcı grafik sunamıyorlar da.
2023'ün başından beri bir tek Atomic Heart düzgün çıktı. Onun dışında ya teknik ya da optimize anlamında oyunlar bozuktu.

Oyunun PC portunu yapan firma Naughty Dog'un direkt kendisi. Diğer tüm Sony oyunları PC'ye port yapmada bilgili firmalara verilmiş fakat bu oyunu 90'lardan beri sadece PS konsoluna oyun üreten firmaya yaptırmışlar. En temel sebep firmanın tecrübesiz olması ve bu yüzden başaramamış olması.
Oyuna Remake diyorlar fakat sırf bölüm tasarımını değiştirmemek için 2.oyunda olan şeyleri bile oyuna eklemiyorlar. Yarım hissettiren hikâye finaline de bir şey eklemiyorlar. Remake ile gelişebilecek hikayeyi dizi ile geliştiriyorlar. Siz bunlara Remake dedikçe onlarda bunları yapmaya devam edecek. Sonra ne bu Remake furyası diye ağlayacaksınız. Şunlara Remake demeyin. Bu oyun 28 Mart RE4 ise 24 Mart'ta geliyor. 24 Mart'ta gerçek bir Remake oynayın da anlayın şu para koparma ürününün ne halt olduğunu.
Bu adamların kullandığı oyun motoru güncel PC'lerdeki API sistemlerine(DirectX, Vulkan vb.) o kadar uzak ki, RPCS3 forumlarında hep bunun muhabbetleri dönüyor. Oyunun remake edilmesi de bundan. Oyunun motoru PC'ye çıkmak için çok işlevsiz.

Bu adamların kullandığı oyun motoru güncel PC'lerdeki API sistemlerine(DirectX, Vulkan vb.) o kadar uzak ki, RPCS3 forumlarında hep bunun muhabbetleri dönüyor. Oyunun remake edilmesi de bundan. Oyunun motoru PC'ye çıkmak için çok işlevsiz.
PS3'ü tasarlarken Sony ne düşünüyordu gerçekten çok merak ediyorum. Emülatörleri geçtim direkt konsolu hedef alan oyun geliştiricileri bile zorlanıyordu oyun yapmaya. PC'ye çıkan PS oyunları ya önce PS5'e uygun hale getirildi. Remastered olarak çıkan fakat görsel anlamda neredeyse hiçbir şey değiştirmeyen Uncharted ve sözde Remake olan fakat en fazla Remastered olabilecek Last of Us buna bir örnek. Ya da PS4 oyunlarını direkt olarak getirdiler.

Sonuç olarak en azından 3.5- 4 sene ultrada açması lazım oyunları bence.
Açtı zaten. 2070S 2018 çıkışlı bir kart.

PS3'ü tasarlarken Sony ne düşünüyordu gerçekten çok merak ediyorum. Emülatörleri geçtim direkt konsolu hedef alan oyun geliştiricileri bile zorlanıyordu oyun yapmaya. PC'ye çıkan PS oyunları ya önce PS5'e uygun hale getirildi. Remastered olarak çıkan fakat görsel anlamda neredeyse hiçbir şey değiştirmeyen Uncharted ve sözde Remake olan fakat en fazla Remastered olabilecek Last of Us buna bir örnek. Ya da PS4 oyunlarını direkt olarak getirdiler.
Şu anda PS5'e adam gibi remake çıkarıp, grafikleri hayvan gibi olan tek bir oyun var o da Demon's Souls. PC'ye çıksa eminim bunlardan daha az sistem isteyecek. Bluepoint Engine çok harika bir motor ve yenilikçi.

Bir ek bilgi vereyim, PS5 içindeki kart 2070'e neredeyse denk.

Oyunun PC portunu yapan firma naughty Dog'un direkt kendisi. Diğer tüm Sony oyunları PC'ye port yapmada bilgili firmalara verilmiş fakat bu oyunu 90'lardan beri sadece PS konsoluna oyun üreten firmaya yaptırmışlar. En temel sebep firmanın tecrübesiz olması ve bu yüzden başaramamış olması.
Oyuna remake diyorlar fakat sırf bölüm tasarımını değiştirmemek için 2.oyunda olan şeyleri bile oyuna eklemiyorlar. Yarım hissettiren hikâye finaline de bir şey eklemiyorlar. Remake ile gelişebilecek hikayeyi dizi ile geliştiriyorlar. Siz bunlara remake dedikçe onlarda bunları yapmaya devam edecek. Sonra ne bu remake furyası diye ağlayacaksınız. Şunlara remake demeyin. Bu oyun 28 Mart RE4 ise 24 Mart'ta geliyor. 24 Mart'ta gerçek bir remake oynayın da anlayın şu para koparma ürününün ne halt olduğunu.

Dostum ben durduk yere AAA remake yapmışlar demiyorum bu oyun remake adı altında piyasaya çıkıyor. Para koparma olayına katılmıyorum çünkü bu oyun serisi ilk defa PC'ye çıkış yapıyor (PS5 için konuşmuyorum oyunun PC tarafı beni ilgilendiriyor). Konsolu olmayan veya oyunu YouTube'dan izlemek istemeyenler ilk defa deneyimleyecek. Ayrıca Resident Evil 4 içinde oynamadan direkt efsane olmuş yorumunu yapamam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı