The Last of Us Part 1'de oluşan texture glitch hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Wickedophat

Centipat
Daha fazla  
RAM
KINGSTON FURY 8GB 3200MHZ (2X)
Ekran kartı
Asus Dual RX 6600 XT
Anakart
ASUS Tuf Gaming B450-Plus II
İşlemci
Ryzen 5 5500
Last of Us part 1'i indirdim ve bilgisayarıma kurdum oyun açıldı. Oyunda herhangi bir donma vesaire sorunu yaşamadan oyunu oynamaya başladım fakat oyunu birazcık yakından inceleyince bazı texture sorunları olduğunu fark ettim. Bu texture sorunlarını başka oyunlarda da görüyorum örnek; Red Dead Redemption 2, Spider-Man remastred. Bunun gibi bazı oyunlarda da bu texture sorununu yaşıyorum fakat neden kaynaklandığını bilmiyorum. Eğer bir fikri olan ve yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum.

Dosya Ekleri

• image (1).png
    image (1).png
    1,6 MB · Görüntüleme: 192
TLOU için Görüntü kısmına gir ayarları böyle yap değilse. Ben neden oyun piksel diyordum, oyun sorunlu sanıyorken bunları oyun otomatik olarak 10 10 10 10 yapmıştı.
1685039346869.png

TLOU için Görüntü kısmına gir ayarları böyle yap değilse. Ben neden oyun piksel diyordum, oyun sorunlu sanıyorken bunları oyun otomatik olarak 10 10 10 10 yapmıştı.
Eki Görüntüle 1793215
Hocam oyun durduk yere shader yükleme işini tekrardan sıfırdan yapmaya başladı bekliyorum deniyicem :D.

Hocam oyun durduk yere shader yükleme işini tekrardan sıfırdan yapmaya başladı bekliyorum deniyicem :D.
Deneyin hocam. Diğer oyunlarda da bu ayar açıksa deneyin ama ekstra bir pikselleşme var, ekran kartı ile alakalı büyük ihtimalle. Üstteki arkadaşın dediği gibi başka sürüme de geçebilirsin. 23.4.1 öneririm ben.

Denedim fakat durum hala aynı kullandığım sürümden kaynaklı olduğunu sanmıyorum bu sıkıntı bayadır vardı fakat çok takılmıyordum ancak burda ciddi manada gözüme batmaya başladı.

Deneyin hocam. Diğer oyunlarda da bu ayar açıksa deneyin ama ekstra bir pikselleşme var, ekran kartı ile alakalı büyük ihtimalle. Üstteki arkadaşın dediği gibi başka sürüme de geçebilirsin. 23.4.1 öneririm ben.
Donanımsal bir sorun olma ihtimali var mıdır peki hocam?

Denedim fakat durum hala aynı kullandığım sürümden kaynaklı olduğunu sanmıyorum bu sıkıntı bayadır vardı fakat çok takılmıyordum ancak burda ciddi manada gözüme batmaya başladı.

Donanımsal bir sorun olma ihtimali var mıdır peki hocam?
AMD ayarlarını sıfırla düzelmezse belki donanımsal olabilir ama tam bir şey diyemem.

Hocam yok eski sürüme geçtim fakat hala aynı problem ile karşılaşıyorum işin ilginç tarafı şu arkadaşıma discord üzerinden yayın açtım fakat o da aynı görüntüyü sıkıntılı görüntüyü görüyor.

Bahsettiğim Red Dead Redemption 2 deki sorun da böyle gözüküyor

Dosya Ekleri

• image (2).png
    image (2).png
    1,2 MB · Görüntüleme: 110
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı