The Last of Us part 2 vs Red Dead Redemption 2

RDR2'yi sevmeyen birçok kişi var ama TLOU2 de bunu göremiyorum nedeni ise şöyle RDR2 yavaş bir oyundur başlangıç'ı sıkıcıdır ve birçok kişi oyunu burada bırakır. Bu da oyunlara seviyesini gösterir arkadaşların seviyesi başlangıç'ı hızlı ve hikayenin hemen başlamasıdır. Seviye derken vahşet, Kan'dan bahsetmedim.

Bu dediğin oyunun biraz "ağırlığı" aynısı Death Stranding gibi oyunlar için de geçerli. RDR2 için bir tık eksiklik bu aslında diyelim sen hikayede yardırmak sonra da hikayeye biraz ara verme için haritaya turlamak, at sürmük, avlanmak, fosil bulmak istiyorsun.

Oyunun tam burada sen hikayede akmak isterken de 10 dakika oradan oraya at sürdürmesi, en yakın tren istasyonuna gitmeni istemesi boğuyor. Yahu zaten ben yan görevleri ıvırı zıvırı yaparken süreceğim bu atı değil mi. Biraz daha esneklik vermesi gerekirdi özellikle hikaye esnasında seyahati kısaltmak adına.

Fallout New Vegas'ın bunun için çok güzel çözümü vardı. Normal zorluklarda istediğin gibi hızlı seyahat vb. kulanabiliyordun isteyenler için de tamamen gerçekçi, haritayı yürüyerek kat edeceğin, uyku, yeme içme ihtiyacı duyacağın seçenek vardı.

Gelmiş geçmiş en iyi 3 oyun;

1. Elden Ring

2. Red dead redemption 2

3. Witcher 3
Witcher 3’e kadar hiç fena gitmiyorduk. Her ne kadar elden ring oynayamasam da ve Witcher 3’ü beğensemde.

Hikayeli oyun seviyorsanız The Last of Us II. Ama açık dünya bakımından Red Dead Redemption 2 daha çok sarabilir. (RDR 2'yi satın aldım ama sistemden dolayı henüz oynamadım hikaye kısmına çok hakim değilim.)

Witcher 3’e kadar hiç fena gitmiyorduk. Her ne kadar elden ring oynayamasam da ve Witcher 3’ü beğensemde.

Oyunlar eskidikçe çabuk gözden düşürüyorsunuz. 2015 senesine dönüp Witcher 3'ü eline alsan bu bir numaradır derdin.

Benim için mesela Skyrim hala 1. sırayı zorlar yaşına rağmen. Bir oyun hikayesinden, müziklerine, oyuncuya tanıdığı özgürlüğe kadar çok fazla başlık altında değerlendirilmeli.

Oyunlar eskidikçe çabuk gözden düşürüyorsunuz. 2015 senesine dönüp Witcher 3'ü eline alsan bu bir numaradır derdin.

Benim için mesela Skyrim hala 1. sırayı zorlar yaşına rağmen. Bir oyun hikayesinden, müziklerine, oyuncuya tanıdığı özgürlüğe kadar çok fazla başlık altında değerlendirilmeli.
Yani, aslında doğru söylüyorsunuz. Bu yüzden gelmiş geçmiş en iyi diye bir şey diyemiyoruz tam olarak.

TLOU2'de sevmeyen nasıl göremiyorsunuz hocam? Hikâye ve LGBT olaylarından dolayı öven yoktu neredeyse. Bir benim gibi oynanışı ön planda tutan 3-5 tane insan övmüştür o kadar.
TLOU2'nin hikayesi kötü değil aslında, sadece insanların görmek istemediği bir hikayeyi anlattıkları için çok tepki çektiler. Hikaye sunumu ve işleyişi olarak TLOU2 ile rakip olabilecek oyun çok azdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı