The Last of Us Part II fg açınca kasıyor

zSensei

Hectopat
Daha fazla  
İyi Sosyaller. The Last of Us Part 2 PC sürümünde Frame Generation aktif edince oyun kasıyor hissi veriyor FPS yüksek olmasına rağmen. 4K'da 50-60 FPS aralığında oynayabiliyorum fg ile beraber 90 100e kadar çıkıyor ancak 50-60 FPS'teki akıcılığın onda 1'i yok kasıyor gibi hissettiriyor neden olabilir?

RX 6750XT.
i5 12400F.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizde oluyor mu peki hocam mesela Frame Generation açmadan FPS'i 40a falan düşürecek şekilde ayarları yapıp FG açınca 60FPS gibi hissettiriyor mu?

Ben genelde düşük ayarlarda oynuyorum zaten ama FPS düşükken açtığım zaman farkı hissediyorum.

lossles scaling diye bir program var onu indirdim ve o program üzerinden fg açıyorum ve oyun gayet akıcı hale geliyor.
Part 1'de bende bunu yaptım. Oyunu en azından akıcı oynadım onun sayesinde. 60 FPS altına düşmediği sürece 165 FPS'te cayır cayır oynattı. Tabi optimizasyon problemleri nedeniyle bazen 60 FPS altına düşüp düşüp durdu o oyunla alakalı, uygulamaya gayet iyi iş çıkardı. Yalnız Part 2'de böyle bir problemle karşılaşmadım, optimizasyonu baya iyi yapmışlar bu sefer.

Part 1'de bende bunu yaptım. Oyunu en azından akıcı oynadım onun sayesinde. 60 FPS altına düşmediği sürece 165 FPS'te cayır cayır oynattı. Tabi optimizasyon problemleri nedeniyle bazen 60 FPS altına düşüp düşüp durdu o oyunla alakalı, uygulamaya gayet iyi iş çıkardı. Yalnız Part 2'de böyle bir problemle karşılaşmadım, optimizasyonu baya iyi yapmışlar bu sefer.
Optimizasyonu ilk oyuna göre evet baya iyi ama saçma bir şekilde kare oluşturmayı açınca fps artmasına rağmen kasıyor hissi veriyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı