The Last of Us (PC) ne durumda?

MangrenTR

Kilopat
Selam iyi geceler ve bayramlar,

The Last of Us ilk çıktığı zaman optimizasyondan ötürü çok kötü durumdaydı.
Şimdi baktığım zaman birkaç güncelleme almış, oyunu satın alan ve oynayan var mı?
Son durumu nedir? Optimizasyon ve hatalar devam etmekte mi?
2K monitöre sahibim ve sistemim akıcı oynamaya yeter mi tam emin olamıyorum.
Philips'in 4K ambilight TV'sini kullanıyoruz ve oyunu 4K'da o atmosferde oynamayı hayal ederken büyük bir hayal kırıklığına uğradım.
YouTube'dan araştırdığım kadarıyla sistemimle aynı ya da yakın olan son güncellemeleri olan videoya denk gelemedim.

Gigabyte Z490 Gaming X
Intel 10400F.
RTX 3070.
32 GB 3600MHz DDR4 RAM.
970 EVO Plus Samsung.

Sistem bu şekilde 2K'da en üst ayarlarda son güncellemelere yeterli olur mu?
600₺ şu an verilir mi?

3070 Ti.
12700K.
1080p.

100FPS civarı alıyordum ancak oyundan atma vs. oluyordu. Ayrıca 100 FPS 40FPS gibi hissettiriyordu.

İçimden bir ses o çözünürlükte o parçalar ile darboğaz yaşarsınız diyor. Oyun olması gerektiği gibi çalışmaz.

İçimden bir ses o çözünürlükte o parçalar ile darboğaz yaşarsınız diyor. Oyun olması gerektiği gibi çalışmaz.

i7 12700K olduğu için hiçbir oyunda darboğaz yaşamadım şu zamana kadar. Ayrıca özellikle onu da kontrol ettim. Herhangi bir sıkıntı yok.

Şu anda durum nedir? 25 Nisan itibarıyla?
RTX 3060Ti
1080p yüksek 8 VRAM ekran kartı 60-70 FPS
RTX 3060
1080p Ultra 10-12 VRAM ekran kartı 80-110 FPS

Başka ekran kartım olmadığı için RTX 3060ta merak edip 2k ayarlardan denediğimde sonuçlar bunlardı. (Alttakiler için)
2K yüksek 13-14 VRAM ekran kartı
2K Ultra 14-15 VRAM ekran kartı.

Yani aslında oyun çok iyi ama sorun VRAM çok fazla kullanması aslında optimazyonun kötü olmasının en büyük sorunu.

3070Tİ
12700K
1080P

100FPS civarı alıyordum ancak oyundan atma vs. oluyordu. Ayrıca 100 FPS 40FPS gibi hissettiriyordu.
Gölgeleri yüklendikten sonra mı ondan olabilir gölgelendirici yüklene kadar yüksekte oynamıştım.

Bende GTX 1650 Ti 4 GB ekran kartı var hocam. Biraz daha bekleyeceğim ben oynamak için. Şöyle 3 ay kadar daha beklerim.

RTX 3060 Ti.
1080p yüksek 8 VRAM ekran kartı 60-70 FPS.
RTX 3060.
1080p Ultra 10-12 VRAM ekran kartı 80-110 FPS.

Başka ekran kartım olmadığı için RTX 3060'ta merak edip 2K ayarlardan denediğimde sonuçlar bunlardı. (alttakiler için)
2K yüksek 13-14 VRAM ekran kartı.

Yani aslında oyun çok iyi ama sorun VRAM çok fazla kullanması aslında optimazyonun kötü olmasının en büyük sorunu.

Gölgeleri yüklendikten sonra mı ondan olabilir gölgelendirici yüklene kadar yüksekte oynamıştım.

RTX 3060Ti
1080p yüksek 8 VRAM ekran kartı 60-70 FPS
RTX 3060
1080p Ultra 10-12 VRAM ekran kartı 80-110 FPS

Başka ekran kartım olmadığı için RTX 3060ta merak edip 2k ayarlardan denediğimde sonuçlar bunlardı. (Alttakiler için)
2K yüksek 13-14 VRAM ekran kartı

Hayır. Bende nedense yüklerken hata çıktı. İndirmedim o yüzden.

Nasıl indirmeden indirmeyi durdurabiliyorsun.

Duraklatmadım ki. Direkt girdiğim gibi bir hata geldi ve bende geçtim. Birşey olmaz diye girdim oyuna. Bu arada oyunu denemek için korsan indirmiştim. Belki ondandır.

Duraklatmadım ki. Direkt girdiğim gibi bir hata geldi ve bende geçtim. Bir şey olmaz diye girdim oyuna. Bu arada oyunu denemek için korsan indirmiştim. Belki ondandır.

Bilmem ama gölgelendirme indirmeye çalıştığı için benim de ilkte zorlamıştı.

Bilmem ama gölgelendirme indirmeye çalıştığı için benim de ilkte zorlamıştı.
Yüklenmesini bile beklemiştim ama %25 geldiğinde rahatlıyor donma gidiyor yavaştan

i7 12700K olduğu için hiçbir oyunda darboğaz yaşamadım şu zamana kadar. Ayrıca özellikle onu da kontrol ettim. Herhangi bir sıkıntı yok.

Oyun 100 FPS de 40 FPS gibi çalışıyor demişsiniz. Kullandığınız makine için 1080p çözünürlük normal değil. Monitörünüz 1080p Max ise o zaman DSR yaparak daha yüksek çözünürlükte aynı monitörde oynayabilirsiniz. Keskinleştirme seçeneğini 2K ya alırsanız olduğu gibi bırakın 4K ya alırsanız %50 yapın sonuç mükemmel olacaktır.

Artı -1 Eksi
Oyun 100 FPS de 40 FPS gibi çalışıyor demişsiniz. Kullandığınız makine için 1080p çözünürlük normal değil. Monitörünüz 1080p Max ise o zaman DSR yaparak daha yüksek çözünürlükte aynı monitörde oynayabilirsiniz. Keskinleştirme seçeneğini 2K ya alırsanız olduğu gibi bırakın 4K ya alırsanız %50 yapın sonuç mükemmel olacaktır.

İşlemci iyi olduğu için darboğaz olmuyor efendim. Kontrol ettim 🙃

Bahsettiğiniz darboğazın grafik düşüklüğünden olduğunu biliyorum. İşlemci iyi olduğu için darboğaz olmuyor o konuda da.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı