The Last of Us serisini herkes oynamalı!

Katılım
28 Ocak 2022
Mesajlar
883
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet sistem topladıktan sonra bilgisayar üzerinden de The Last of Us P1'i oynamalıyım diye düşündüm ve oynadım. Cidden oynayınca kendimi başka dünyalarda hissettim. Müziği, atmosferi, karakteri dizaynı, diyalogları, hikayesi ve daha nice özellikleriyle oyun kendini içine çekiyor. Bana göre oyun kusursuz yapıda. Sadece bilgisayara portlanırken karakter saç tasarımlarında bir tık pikselleşme fark ettim o da pek fazla gözüme batmadı. Grafiklerde harikaydı fakat o fiyatı hak eder mi burası tartışma konusu. İzninizle size oyunu oynarken çektiğim fotoğrafları da paylaşmak istiyorum. Benden bu kadar böyle bir şaheseri üzerinden 10 yıl geçse de sizle paylaşmak istedim.

shot_20230823_222407.png


shot_20230824_153643.png


shot_20230826_145905.png


shot_20230828_185803.png


shot_20230828_185700.png


shot_20230823_222355.png

Aslında daha çok fotoğraf var ama sadece bunlar 4MB altıymış.
 
Ben de oynadım oyunu fakat abartıldığı kadar değil bence oyun dünyasının en iyi oyunu falan demişlerdi ben çok gazlandım bence hiçbir oyuna gazlanmadan girmek lazım ama çok zevk aldım oynarken 2. oyun daha zevk verecektir PC'ye çıkmasını bekliyorum
 
Oyunu PS3, PS4 ve PC de bitirmiş biri olarak söylüyorum kesinlikle oynamanız gereken bir oyun PC portunu ön siparişle almıştım ve çok sorunluydu ama son durumunu bilmiyorum eğer bir PlayStation'unuz varsa kesinlikle PC portuna para vermeyin remake değil 2. bir Remastered olmuş.
 
Last of Us yerine aynı stüdyonun en iyi serisi olan Uncharted serisinin ilk 4 oyunu sırayla oynanmalı. Çoğu mekanik Uncharted'dan kopya zaten.
Uncharted'ın hikayesi The Last of Us yanında çok yavan kalıyor.
Ayrıca, hangi mekanik Uncharted'dan kopya tam olarak? Oyunların türü bile aynı değil.
 
Ben de oynadım oyunu fakat abartıldığı kadar değil bence oyun dünyasının en iyi oyunu falan demişlerdi ben çok gazlandım bence hiçbir oyuna gazlanmadan girmek lazım ama çok zevk aldım oynarken 2. oyun daha zevk verecektir PC'ye çıkmasını bekliyorum

Çünkü 1. oyun hani biraz manevi bir şeyler hissettiriyordu sanki o yuzden herkesin gözünde gazlanmış olabilir fakat bana yine de kusursuz geliyor. 2. oyuna gelirsek bence çok daha üst düzey bir şey yapılmış bazı öldürücü tayfa sırf hikayenin gidişatı yüzünden oyunu gömmüştü (PintiPanda) ama asla denildiği gibi değil. Oyun tarihinin en iyi yapımlarından biridir. Aldığı olağanüstü ödüllerden de anlaşılıyor açıkcası.
 
Uncharted'ın hikayesi The Last of Us yanında çok yavan kalıyor.
Ayrıca, hangi mekanik Uncharted'dan kopya tam olarak? Oyunların türü bile aynı değil.
"Yavanlık" kişisel bana kalırsa. Profilinizden de anlaşılacağı şekilde size Last of Us daha iyi geliyor. Hazine avcılığı bana çok daha zevkli geliyor.

Oyundaki NPC'lerin hareketi, kendi karakterlerimizin yapabildiği bütün her şey Uncharted ile aynı. Şirket aynı olduğundan doğal bir şey. Ayrıca Uncharted daha eski olduğundan ona yaptıkları yatırımı kullanmışlar ilk oyunda.(2'yi oynamadım.)

Son olarak da Joel'u Nathan yapıp zombileri silersek Last of Us Uncharted gibi olur. Tam tersi de geçerli. Uncharted'daki en belirgin fark çatışmaya daha sık girmemiz. Last of Us'ta da crafting var.
 
Çünkü 1. oyun hani biraz manevi bir şeyler hissettiriyordu sanki o yuzden herkesin gözünde gazlanmış olabilir fakat bana yine de kusursuz geliyor. 2. oyuna gelirsek bence çok daha üst düzey bir şey yapılmış bazı öldürücü tayfa sırf hikayenin gidişatı yüzünden oyunu gömmüştü (pintipanda) ama asla denildiği gibi değil. Oyun tarihinin en iyi yapımlarından biridir. Aldığı olağanüstü ödüllerden de anlaşılıyor açıkçası.

İlk oyunu Türkçe altyazısız 2014 yılında PS3'te bitirmiştim, çok fazla anlamamıştım o zaman hikaye vs olarak. 3 hafta önce bilgisayardan oynama imkanim oldu cidden harika bir oyun RDR2'den sonra veya aynı sıraya koyabileceğim bir oyundu fakat 2. part beni sarmadı saçma geldi diyeyim, belki part 1'i bitirdikten hemen sonra PS4'ten part 2'yi bitirmeminde etkisi olmuş olabilir bilmiyorum.

2. partı beğenmeme sebebim herkes gibi Joel'i erken öldürmeleri veya Abby'nin onu öldürmesi değil. Ben Ellie'nin değişimini sevemedim, belki yukarıda dediğim gibi hemen ardından sonra oynadıktan sonra ilk o sevimli kızı bekliyorsun ama oyun onu sırf intikam alacak diye villain bir karaktere dönüştürüyor. Herkesi öldürüyor manyak hamile, genç fark etmiyor 😁 dedim part 1 ellie nerede bu nerede. Abby'e de çok acıdım, yani oyun zaten onu anlayıp acımamız için eklemiş bildiğin ama fazla abartmışlar, yani bu kadar iyilik meleği bir insan Joel'i golf sopasıyla nasıl öldürdü diye düşündüm bayağı. Oyun'un bir kısmında abby bizim Ellie'yi affediyor ama gene durmuyor gidiyor bizim kız yav yetmedi mi kardeşim dedim orada ne güzel eşin var, evin var ve çocuğunda var ara sıra psikolojin gidiyor diye neden tekrar gidiyorsun intikam peşine. Bana kalsa oyun orada final yapsa yarım kalmış hissederdim ama mutluda olurdum. Yani her şeyi Joel'in intikamını almak için yapıyor onu affetmediği için vicdan azabını bastırmaya çalısıyor herhalde diye düşündüm, ama bana kalsa joel intikam bile almasını istemezdi (part 2 olmazdı yani xD) finale kadar onlarca insani öldürüp herkesi acımasızca katledip Abby'i saldı ya orada kahkayı patlattım yani 😁 cidden Joel'i affedemediğin için Abby'i mi affetin diyesim geldi. Benim için oyun böyleydi belki saçma gelebilir size ama ne bileyim ben daha iyi bir hikaye bekliyordum. O ilk oyunda küçük kızımız olan Ellie'yi böyle görmeye hiç ısınamadım

Ama ikinci oyun bence Metascore'de user score olarak 5 küsur ortalama alacak kadar da kötü bir oyun değildi bence Hikaye'yi saymazsak mekanik, grafik vs. harikaydi. Joel fanları operasyon düzenlemiş herhalde puanlamaya.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı