The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition İncelemesi

SALOOWEN

Kilopat
Makaleler
13
Witcher 2 Nedir?

Bildiğimiz Witcher serisinin 2. oyunu. Aksiyon-RPG türünde denebilir.

Grafikler

Dönemine ve günümüze göre güzel, göze batmıyor. Sadece bazı yerlerde doku problemleri var.

Oynanış

Burayı hem övelim, hem de gömelim. Şahsen kılıç sallama animasyonlarını sevdim. Ama zıplayamayan Witcher mı olur? Haraket anlamında çok özürlü bir karakterimiz var. Oyun alanı da dar olduğu için ekstra zorlanıyoruz.

Hikaye

Oyunu asıl oynama sebebim bu. :D Hikayeyi sevdim, ilerleşiyi güzel ve sıkmıyor. Witcher 3’deki gibi hikaye uzasın diye gereksiz şeyler görmedim.

Görev Sistemi

Sanki eksik yapılmış gibi. Harita problemli olduğu için ne yapmamız gerektiğini anlayamıyoruz, debelenip duruyoruz. Görev sekmesi de olmamış. Eksik kalmış gibi. Yan ve ana görevlerin ayrımını anlayamadım.

Seçimler

Witcher 3’ün aksine daha fazla şeye karar verebiliyoruz. Böyle olunca her seçeneğimize ayrı ayrı dikkat etmek gerekiyor.

Silahlar

Kılıç, bomba vs alıştığımız şeyler var. Onlar dışında tuzak sistemi ve menzilli silahlar var. Pek kullanmayı sevmiyorum ama olması güzel.

Zorluk

Zor. Hatta bayağı zor. Gerek ne yapacağımızı anlamadığımız için, gerek canavarların zor olduğu için.

İşaretler

Bildiğimiz Witcher işaretleri. Hepsi de işe dövüş esnasında oldukça işimize yarıyor.

Karakterler

Witcher serisinden alıştığımız karakterler. Bi’ Dandelion garip geldi ama onun dışında modellemeler güzel. Ana karakterlerin görünüşüne ve diyaloglarına uğraşılmış. Genel olarak artı verebilirim.

Gelişmek

Level atlıyoruz, yetenek ağacından yeni zımbırtıları açabiliyoruz. Veya düz mantık ilerledikçe yeni kılıç-zırh alabiliyoruz. Olmuş diyebilirim.

Canavarlar

Çeşit çeşit ve çok zor canavarlar var. Oynanış kıtlığından dolayı dövüşmek daha zor oluyor. Draug hariç her bossun da bir zayıf noktası var.

Açık Dünya

Hiç sevmedim. Sırf büyük dursun diye karmaşık ve birbirini tekrar eden mekanlar yapmışlar. Aslında açık dünya da denir mi tartışılır.

Fiyat

Normal hali eh işte ama indirimli hali çok ucuz (5 lira).

Peki Alınır mı?

Witcher serisini seviyorsanız alınır. Yoksa oynaması çile olur.

Kendi Yorumum

Witcher evrenini sevmesem yüzüne bakmazdım. Zaten evreni sevmiyorsanız oyun bayağı sıkar. Ek olarak çok fazla eksik şey var. Bazı şeylerden kısılıp, eksik şeylere eklenebilirdi. Son olarak fiyatına göre güzel bir oyun (5 TL).

İncelememin sonuna geldik, okuduğunuz için teşekkür ederim. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı