The Witcher 2 optimizasyon sorunu nasıl çözülür?

emirkayaoz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar biliyoruz The Witcher 2'nin optimizasyon sorunları var. Peki bu optimizasyon sorunları nasıl çözülüyor bilen var mı? Oynayanlar nasıl oynamış merak ettim.

Arkadaşlar biliyoruz The Witcher 2'nin optimizasyon sorunları var. Peki bu optimizasyon sorunları nasıl çözülüyor bilen var mı? Oynayanlar nasıl oynamış merak ettim.
Optimizasyon sorununu çözemezsiniz sadece bir kaç ayarı değiştirerek oyunu daha akıcı hale getirebilirsiniz.

Ubersampling diye bir ayar var onu kapat. Bir de belgeler>Witcher 2>Config>user. İni'ye gir oradan texturememorybudget'ı arat ve onu mesela ekran kartın 1 GB ise 1024, 2 GB ise 2048 yap. 1024 MB=1 GB ona göre yapacaksın. Kaç GB ise ekran kartın onu 1024 ile çarpıp texturememorybudget'a yazacaksın sonra kaydedeceksin. Bende düzeltmişti çünkü ekran kartının tümünü kullanmıyor herhalde böyle yapmayınca o yüzden. Bir de texturememorybudget değiştirdikten sonra grafik ayarlarına girip bir şeyi değiştirirsen texturememorybudget sıfırlanıyor bu yüzden bir daha aynı gidip kaç GB ise ekran kartın 1024 ile çarpıp texturememorybudget'a yazman gerekiyor.

Uzun zaman önce oynamıştım güzel oyun ilk olarak ekran kartının youtubeda olan test videolarını izle fps oynanabilir seviyedeyse sorunu çözmeye çalış benim bildiğim uber sampling ayarı baya düşürüyordu ona bak derim. Bende 920mx vardı biraz takıla takıla full low ayarlarda oyunu bitirmiştim witcher 3 aynı şekilde 2 kere bitirdim.Bol şans umarım yardımcı olabilmişimdir.

Ubersampling diye bir ayar var onu kapat. Bir de belgeler>witcher 2>config>user. İni'ye gir oradan texturememorybudget'ı arat ve onu mesela ekran kartın 1 GB ise 1024, 2 GB ise 2048 yap. 1024 MB = 1 GB ona göre yapacaksın. Kaç GB ise ekran kartın onu 1024 ile çarpıp texturememorybudget'a yazacaksın sonra kaydedeceksin. Bende düzeltmişti çünkü ekran kartının tümünü kullanmıyor herhalde böyle yapmayınca o yüzden. Bir de texturememorybudget değiştirdikten sonra grafik ayarlarına girip bir şeyi değiştirirsen texturememorybudget sıfırlanıyor bu yüzden bir daha aynı gidip kaç GB ise ekran kartın 1024 ile çarpıp texturememorybudget'a yazman gerekiyor.

Dediğin sorun var bende ekran kartım GT 740M 1 GB 200 MB kullanıyor oyun içinden bu yüzdende kasıyor bu ayarları nereden yapmam lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı