The Witcher 3 mantığı nedir?

Arkadaşlar şu aralar oyun konusunda biraz boşluktayım. The Witcher 3 oyununu herkes çok fazla öneriyor hatta oyuncu kesminin büyük bir çoğunluğu gelmiş geçmiş en iyi 5 oyun arasında gösteriliyor. Oyun tam olarak nasıl bir oyun? Oyun Knight Online, Metin 2 tarzı bir oyun mu yoksa AC, God of War tarzı bir oyun mu? Şu sıralar GTA 5 online ve PUBG oynuyorum sizce bu oyunu oynayabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
God Of War tarzı bir eski çağ hikâye oyunu. Mistik şeyler de var God Of War'daki gibi. Ben kendimi tam bir rekabetçi oyuncusu olarak tanımlarken bu oyunu yayıncılardan izleyip hiç beğenmiyordum. Ama aldığımda fikrimi değiştirdim. PUBG'yi, CSGO'yu, GTA'yı, R6'i falan saldım full Witcher oynamaya başladım. Kesinlikle gördüğüm en güzel oyun olmaya aday. Al götür, o kadar söyleyeyim ben sana.

Bir oyuna başlamadan bu kadar düşünüyor musunuz gerçekten? Eğer Witcher 3'ü oynamadıysanız çok şey kaçırmışsınız demektir. Hikaye anlatımı, en dandik yan görevin bile dolu dolu oluşu, grafikleri ve yaşayan dünya tasarımı ile diğer oyunlara örnek olan bir oyun. Çıktığı yıldan itibaren şu an bile hala en çok satanlar listesinde ilk sayfada olmasının başka açıklaması yok. Alın oynayın, sadece ana görev üzerinden gitseniz bile 100 saati var, kaldı ki yan görevleri de yapacağım derseniz benim gibi 200 saatinizi verebilirsiniz. (Oyunu hala bitiremedim, son DLC'nin ana görevlerini yapıyorum)

Arkadaşlar şu aralar oyun konusunda biraz boşluktayım. The Witcher 3 oyununu herkes çok fazla öneriyor hatta oyuncu kesminin büyük bir çoğunluğu gelmiş geçmiş en iyi 5 oyun arasında gösteriliyor. Oyun tam olarak nasıl bir oyun? Oyun Knight Online, Metin 2 tarzı bir oyun mu yoksa AC, God of War tarzı bir oyun mu? Şu sıralar GTA 5 online ve PUBG oynuyorum sizce bu oyunu oynayabilir miyim?

Online değil, mmo hiç değil bu oyun. Kısaca metin2 bunun yanında cidden berbat bir oyun gibi görünüyor. Kısaca hikayeli 100 saati aşkın bir macera, rol yapma oyunu. Sana tavsiyem ilk oyunun hikayesini öğren, ikinci oyun ile başla ve witcher 3 ün goty sürümünü al ve hayatının en güzel deneyimini yaşa...

Witcher 3'ün dünyası çok güzel sıkmıyor yani insanı. Karakterlerde doğal yaratılmış olay örgüsü çok güzel kolayca ısınıyorsunuz hikayeye. Bir de oyun seçim odaklı olduğu için her oynayışınızda çok farklı şeyler görebiliyorsunuz farklı seçimler ile 3 ana son var ama bu sadece ana hikaye ile ilgili. Diğer karakterlerin kaderleri ve ülkelerin durumu bizim yaptığımız görevlere bağlı bu yüzden 36 farklı son var. Yani çok farklı kombinasyon oluyor. Grafikler desen güzel harita zaten büyük ve farklı farklı yerler ve harita değiştikçe oranın halkının kültürünün değiştiğini görebiliyorsun iklimin değiştiğini görebiliyorsun diğer oyunlar gibi kopyala yapıştır değil yani. Mesela x bölgesine gittin farklı bir kıtaya gitmişsin gibi geliyor. Yan görevler de gereksiz değil kendi hikayeleri var hatta bazıları oyunun sonunu etkiliyor. Böyle bir kalite olunca oyun övgüyü alıyor tabi. Bazen gereksiz abartılıyor tabi o da iyi bir şey değil.

Rol Yapma Oyunu (RYO) ya da ingilizce olarak Role Playing Game (RPG) türünde. Yani oyun şirketinin yarattığı haritada, istediğin gibi dolaşabiliyorsun. GTA gibi düşün. İstersen ana hikayeyi hemencecik yaparsın bitirirsin, istersen ben biraz haritayı keşfedeceğim diyerek sağa sola gider oralardaki yardım bekleyen insanlara yardım edersin. Kendi rolünü kendin yaparsın. İstediğin gibi sorup da cevap verirsin ve verdiğin cevaba göre de sonucunu alırsın. Örnek veriyorum, ya biriyle dost olursun ya da kavga edersin. İlerde sana yardım edecek birini öldürürsün ilerde yalnız başına kalırsın. Belki de bir hatuna kevaşe diyip ters gidersin, onda olan bir şeyi alman gerektiğinde sana bedava vermez. Bunun gibi istediğin şekilde (oyun sınırları içinde) asıp kestiğin, rolleri yapmana olanak sağlayan oyun türündendir. Ben direk witcher serisini öneriyorum. Sadece 3. oyunu oynama. 1, 2, 3 olarak seri yap, bitir.

Rol Yapma Oyunu (RYO) ya da ingilizce olarak Role Playing Game (RPG) türünde. Yani oyun şirketinin yarattığı haritada, istediğin gibi dolaşabiliyorsun. GTA gibi düşün. İstersen ana hikayeyi hemencecik yaparsın bitirirsin, istersen ben biraz haritayı keşfedeceğim diyerek sağa sola gider oralardaki yardım bekleyen insanlara yardım edersin. Kendi rolünü kendin yaparsın. İstediğin gibi sorup da cevap verirsin ve verdiğin cevaba göre de sonucunu alırsın. Örnek veriyorum, ya biriyle dost olursun ya da kavga edersin. İlerde sana yardım edecek birini öldürürsün ilerde yalnız başına kalırsın. Belki de bir hatuna kevaşe diyip ters gidersin, onda olan bir şeyi alman gerektiğinde sana bedava vermez. Bunun gibi istediğin şekilde (oyun sınırları içinde) asıp kestiğin, rolleri yapmana olanak sağlayan oyun türündendir. Ben direk witcher serisini öneriyorum. Sadece 3. oyunu oynama. 1, 2, 3 olarak seri yap, bitir.
Katılıyorum ilk 3 oyun oynanmalı. Oynadığım için mutluyum çünkü karakterleri ve evreni daha iyi tanıyorsun hem bir şeye direk finalinden başlanır mı ? Heyecanı önemi kalmaz.

Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim. Oyunu tüm serisini alıp yavaş yavaş tadını çıkarta çıkarta serisini bitirmeyi düşünüyorum. Çok oyun oynayan bir adam değilim ama yine de az da olsa bilgisayar oyunlarına vakit ayırıyorum.

En kötü yan görevi bile son çıkan AÇ lerde güzel olan oyun. 3 kere bitirdim dlc lerde almayı unutma. Bir daha da Witcher alayım diye de sorma al.
Bir oyuna başlamadan bu kadar düşünüyor musunuz gerçekten? Eğer Witcher 3'ü oynamadıysanız çok şey kaçırmışsınız demektir. Hikaye anlatımı, en dandik yan görevin bile dolu dolu oluşu, grafikleri ve yaşayan dünya tasarımı ile diğer oyunlara örnek olan bir oyun. Çıktığı yıldan itibaren şu an bile hala en çok satanlar listesinde ilk sayfada olmasının başka açıklaması yok. Alın oynayın, sadece ana görev üzerinden gitseniz bile 100 saati var, kaldı ki yan görevleri de yapacağım derseniz benim gibi 200 saatinizi verebilirsiniz. (Oyunu hala bitiremedim, son DLC'nin ana görevlerini yapıyorum)
Sadece ana görev nasıl 100 saat ya ben 3. Oynayismda hiç yan görev falan yapmadan dlc lerle birlikte 75 saatte bitirdim

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı